Şimdi Ara

DLSS 3.7 daha yüksek kalite ve performansla birlikte çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DLSS 3.7 daha yüksek kalite ve performansla birlikte çıktı
    Nvidia DLSS yalnızca son beş yıldır sahnede olmasına rağmen, GeForce serisindeki en iyi ekran kartlarının onsuz nasıl olacağını hayal etmek zor. Sonuçta, güçlü RTX 4090 bile daha zorlu oyunlarda 4K'da ışın izleme konusunda yardıma ihtiyaç duyuyor. Firma aynı zamanda DLSS teknolojisini de sürekli geliştiriyor. Geliştiriciler için yayınlanan yeni DLSS 3.7 sürümü de oyunlarda, görsel kaliteyi ve performansı artıracak iyileştirmelerle geliyor.

DLSS 3.7 çıktı

Nvidia, geliştiriciler için Streamline aracının (SDK 2.4.0), yükseltme ve kare üretimi teknolojisinin en son sürümü olan DLSS 3.7.0'ı içeren yeni sürümünü yayınladı. Bilmeyenler için Streamline, geliştiricilerin projelerinde DLSS teknolojilerini uygulamalarını kolaylaştırmayı amaçlayan firma tarafından geliştirilen bir araç. Açık kaynaklı olması ve Intel XeSS ve AMD FSR gibi üçüncü taraf araçları desteklemesi açısından Microsoft'un yakında çıkacak olan DirectSR'sine de benziyor.

DLSS 3.7’nin oyunlarda ne zaman boy göstereceği şimdilik belirsiz ancak yeni sürümü test eden gözle görülür iyileştirmeler gördüklerini belirtiyor. Yeni sürümün Horizon Forbidden West gibi hızlı hareket eden nesnelerin olduğu oyunlarda daha az titreme ve bulanıklık yaptığı belirtiliyor. Bunun şimdiye kadarki en net sürüm olduğunun altı çiziliyor. Performans tarafında da kare hızı anlamında iyileştirmenin olduğu da söylenmekte.

Ayrıca Bkz.PCIe 7.0 standardı 2025’te hazır olacak: Hızlar uçuşa geçecek

Yeni sürümü Watch Dogs Legion ile test eden bir kullanıcı ise DLSS 3.6'dan fark edilir derecede daha iyi göründüğünü ve görüntü kalitesinin DLAA'ya daha yakın olduğunu söylüyor. Derinlemesine testler ve karşılaştırmalar çıktıkça aradaki fark daha iyi bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bununla birlikte Nvidia bu yılın sonlarında RTX 50 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Bu kartların çıkışıyla DLSS 4’e geçileceği ve bu sürümün mevcut RTX 40 serisine gelmeyeceğin söyleniyor.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/97312/dlss-3-7-update-arrives-with-early-testers-reporting-improved-motion-clarity-and-performance/index.html
    Kaynak:https://developer.nvidia.com/rtx/dlss/get-started

• Alıntı...

Bu kartların çıkışıyla DLSS 4’e geçileceği ve bu sürümün mevcut RTX 40 serisine gelmeyeceği söyleniyor.

Nvidia işin şirazesini iyice kaçırdı.Dlss ilk çıktığında nasıl oluyor ya nvidia gibi paragöz bir firma eski kartların ömrünü mü uzatır demiştim ki, sadece ilk çıktığında bunu gördük. Ondan sonra her yıl müşterilere kitleye kitleye yeni dlss yeni seride çalışır diyerek yoluna devam etti. Amd ekran kartında nal toplayınca nvidia da müşteri düdüklemeye son hız devam ediyor.

Dlss fps dropları arttıran bir teknoloji. Çoğu oyun optimizasyon özürlü çıktığı için dlss den medet umuyor. Ama gel gör ki 130 fpsden atıyorum 80 fpse düşmeler oyun zevkini baltalıyor. Evet 4090 da 4k da bende açıyorum ama oyununa göre kapattığımda daha stabil oyun oynuyorum.
    NVIDIA Ekran Kartları çok güzelde çok pahalı, yani parasını gerçekten hakediyor mu yoksa talepten dolayı mı bu kadar yüksek orasını bilemiyorum. Ayrıca ülkemizde bu tarz ürünlerde olan vergiler had safhada, normal fiyatının 2-3 katına alıyoruz. Türkiye'de ekonomik durum belli, bu tarz ürünlere olan talep belli seviyede kalıyor.
  • NVIDIA Ekran Kartları çok güzelde çok pahalı, yani parasını gerçekten hakediyor mu yoksa talepten dolayı mı bu kadar yüksek orasını bilemiyorum. Ayrıca ülkemizde bu tarz ürünlerde olan vergiler had safhada, normal fiyatının 2-3 katına alıyoruz. Türkiye'de ekonomik durum belli, bu tarz ürünlere olan talep belli seviyede kalıyor.

• 4070 ti süper var inşallah güncelleme gelir 5 serisine özel olmaz dlss 4 🤨

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • euludag kullanıcısına yanıt
    Nvidia ekran kartları parasını hak etmiyor. Normalde 400$-500$'a da tepe model ekran kartı satarak şirketi güzel bir kar oranı yürütebilecekken, ne de olsa 1000-1500$ verebilenler var, neden ucuza verip insanları mutlu edelim ki kafasındanlar.

• robot4.0 kullanıcısına yanıt

Ülkemizde vergiler de çok yüksek.

olması gerektiğinden en az 25% pahalı, rekabet yükselse fiyatlar ucuzlayacak, umarım intel hızla gelişir ve amd daha stabil kartlar üretir.

• Dlss 3.0 simdi de 3.7 yeni kartlar ile birlikte gelecekmiş donanım değil yazilim satmaya başladı nvidia .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Arkadaşların da dediği gibi rekabet her zaman önemli. Nvidia daha pahalıya bile satma imkanına sahip. AMD çok geride kaldı. Yakın bir zamanda da yakalaması zor görünüyor. Gerçi onlarda işlemci ve konsol pazarında iyi durumdalar.

• hwmania kullanıcısına yanıt
    Fsr 3.0 1050 ti de bile çalışıyor nvidia utanır mı bilmem
    Birde uzun zamandır amd bu driver işini çözdü sanırsam hiç hata almıyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.7 ne zaman geliyor ben mi göremedim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alıntı...

Bu kartların çıkışıyla DLSS 4’e geçileceği ve bu sürümün mevcut RTX 40 serisine gelmeyeceği söyleniyor.

Nvidia işin şirazesini iyice kaçırdı.Dlss ilk çıktığında nasıl oluyor ya nvidia gibi paragöz bir firma eski kartların ömrünü mü uzatır demiştim ki, sadece ilk çıktığında bunu gördük. Ondan sonra her yıl müşterilere kitleye kitleye yeni dlss yeni seride çalışır diyerek yoluna devam etti. Amd ekran kartında nal toplayınca nvidia da müşteri düdüklemeye son hız devam ediyor.

Dlss fps dropları arttıran bir teknoloji. Çoğu oyun optimizasyon özürlü çıktığı için dlss den medet umuyor. Ama gel gör ki 130 fpsden atıyorum 80 fpse düşmeler oyun zevkini baltalıyor. Evet 4090 da 4k da bende açıyorum ama oyununa göre kapattığımda daha stabil oyun oynuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaciTTOR kullanıcısına yanıt
    Eskisinin üzerine yazılım koyup güçlendirilmiş donanım niyetine satacak işte. :) fullhd, 2k dışına çıkılmamalı. düşük gelirliysen fullhd, ortalam gelirliysen 2k seçim 1 kere adam gibi bir kart alıp yıllarca oynanma seçilmeli. yoksa bu kart olayıda telefon muhabbetine dönecek gözüküyor

• Bunlar yeni kart satmanın yolunu bulmuş. Tekel konumlarını kötüye kullanıyorlar. ABD devleti bu konuda inceleme başlatmalı. Tıpkı Apple'a yaptığı gibi.

Fiyatlar yurt disi ile cokta farkli degil. Ingiltereden aldigim msi 4090 ile turkiye fiyati arasinda 10k civari fark vardi. Asil mesele hakedip haketmedigi. Bu durum oyunlarda beklentilerin neler. Yuksek Fps ise 4090 gibi tepe modellerine ihtiyacin yok. Ama hem kalite hem yuksek fps ise ve ayni zamanda 4k deneyimi istiyorsan evet 4090 a ihtiyacin var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Apeiron- kullanıcısına yanıt

ABD teknoloji konusunda Çin'le rekabet için kendi firmalarını serbest bırakmaya başladı. Olan bizlere oluyor.

• 4060ti aldım. Resident evil 2 ve spidermanlerde tüm ayarlar ultrada sabit 60 fps(v sync) almama rağmen 8gb vram dolunca oyun çöküyor maalesef.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.