Şimdi Ara

DMA'yı Etkinleştirmek - CD Okuyucu-Yazıcım için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus quitrack 52 cd writerım var, daha önce win98 kullanırken denetim masası/donanımlar/cd okuyucu bölümüne gelip DMA'yı etkinleştirebiliyordum. böylece cd okuyucumu ve yazıcımı en yüksek performansta kullanabiliyordum. (zira nero drive speed cd'nin sonlarına doğru 52 x veri okumayı gösteriyordu)

ancak xp yükledim, ve şimdi cd okuyucum hem inanılmaz yavaş çalışıyor hem de drive speed'de 19 x ten daha hızlı okuyamıyor. DMA'yı nasıl etkinleştireceğim bilginiz var mı?

• Etkin olmasa idi "nero" sorardı. Yine de buradan bakabilirsiniz.

1-Başlat/Denetim Masası komutunu çalıştırın,Performans ve Bakım bağlantısına ve daha sonra da Sistem simgesine tıklayın.

2-Donanım kartını etkinleştirin ve üzerinde bulunan Aygıt Yöneticisi düğmesine tıklayın.

3-Aygıt Yöneticisi penceresinde ‘IDE ATA/ATAPI Denetleyici’ öğesini arayın ve içerdiği listeyi görüntülemek için önündeki artı simgesine tıklayın.

4-Burada ‘Birincil IDE Kanalı’ ve ‘İkincil IDE Kanalı’ öğeleri bulunur.Farenin sağ düğmesini kullanarak bu ifadeden ilkini üzerine tıklayın ve nesne menüsündeki Özellikler komutunu çalıştırın.

5-Gelişmiş Ayarlar kartı üzerinde bulunan Aktarım Modu açılır listesindeki ‘DMA kullanılabiliyorsa’ seçeneği işaretleyin.

6-Yaptığınız değişikliği Tamam düğmesine tıklayarak onaylayın.Daha sonra ‘İkincil IDE Kanalı’ öğesini seçin ve biraz önceki işlemlerin aynısını,bilgisayarınızı yeniden başlatmadan uygulayın.

• arkadaşım dediğin ayarları yaptım, ancak sonuç aşağıdaki gibi, hiç DEĞİŞMEDİ.

daha önceki pentium 2 400 mhz sistem 128 mb ram ile 52 hızı görmüş olmama rağmen yeni aldığım sistem amd am2 semporon +2800 512 mb ram MSI K9NGM anakart, 128 mb paylaşımlı ekran kartı onboard vs vs.. acaba bu anakartın DMA'yı desteklememesi gibi bir abukluk mümkün olabilir mi?

bu arada bu cd yeni çekilen bi cd,hiç kullanılmadan testte denedim, diğer cdlerimde de benzer sonuçlar,fark yok,cd-rom HIZLANMIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 16 Aralık 2006; 22:20:03 >

• cihaz arızalıya benziyor. başka bilgisayarda denemek iyi olur. ide kablosu değiştirme de deneyebilirsiniz.
    bilgili olduğum bir konu değil.kalitesiz cd'ler dışında donanımsal bir sorun yaşamadığımdan araştırmadım da.

• win98de kullanırken DMA'yı açmadan önce aynı grafiği elde etmiştim, ama sonra dma'yı açınca performans şahlanmıştı :((( xpde açmama rağmen işe yaramıyor ,acaba anakart desteklemiyor olabilir mi ki?
  • Aklıma gelen tek yol cihazı başka bilgisayarda denemek.İmkan varsa başka bir cihazı da kendi bilgisayarınızda.
    Böylece cihaz sağlığı hakkında bir kesin bir fikriniz olur. Herhalde servis de aynı şeyi yapar. Cihaz'dan emin
    olduktan sonra başka nedenler üstünde durun.Bu bölümü de bir karıştırmak yararlı olabilir.Kolay gelsin..

http://forum.donanimhaber.com/forumid_295/tt.htm
  • Biraz nette araştırdım. Soruna isim takmak zor olduğundan doğru kaynaklara ulaşamadım ancak buradaki
    yazılar ilgimi çekti bir de siz bakın.

TIKLAYIN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorun çözüldü, ama enteresan cd yazıcının jumper'ını değiştireyim derken kayboldu jumper:D sonra taktım ve düzeldi, çıkartmadan önce slavede idi sanırım ondan

simdi cd ve dvd yazıcının ikisi de sorunsuz son hızdalar ;)
  • Aklında bulunsun:

Optık suruculerde kullanılan kablolar 40 pinliktir ve pio mode'dur...

Bunun yanısıra udma 100 luk bır kablo al 80 pınlık ve dvd yazıcını tek olarak calıstır su an kı cd rom suruculer (yazıcı degıl) pio4 mode da calısmaktadır
  • Optik sürücüler genelde UDMA2 modunda çalışır. Ama illa 40 lık kabloyala çalışacak diye bir şey yok. Hatta 1 sene önce aldığım Asus DVD RW içinden çıkan kablo 80 lik ti. 10 gün önce aldığım toshiba DVD Rom 40 lık bir kaç kabloyla denememe rağmen çalışmadı ama 80 de hiç sorun olmadan çalıştı.
  • sorun nasıl çözüldü açıklarsanız sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.