Şimdi Ara

DNA sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlış olduğunu bile bile 1 netlerini savunacaklar gelip kudurmasın Anadolu lisesi sayfa 33-34 fen lisesi sayfa 29 a bakabilirsiniz 3.öncül kesin doğru bilimselliği geçin MEB de böyle almış binlerce çalışan adamın hakkı var bastıralım gençler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de 2 ve 3 yaptım demeye korkuyorum artık anında linç yiyosun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrebaba184 E kullanıcısına yanıt
    Boş yapıyorlar soru seçiciydi elemiş onları gelip ayak yapmasınlar

• O soru hayatta değişmez. Bilimselliğe gidersek 1 ve 2 yanlış zaten.
    Not: tek yanlisim bu, 2 ve 3 dedim.

• Hocam soru yanlış iptal edilmesi gerekir halksal daha hızlı bölünür bizim biocunun Allah belasını vermesin öğrete öğrete bunu öğretti adamdan öğrendiğim tek bilgi bu
  • KJHDSJKJBFHSDAKJSFBHSJKADMBFNDSAÖFNSNZKÖNFBJSKCDA Lan Ertan hocaya söyleyin video çeksin
  • Dereceiçinomuzomuza D kullanıcısına yanıt

Soru seçiciydi haklısın
    Sana hangisi doğru veya yanlış demiyor zaten soruda verilen bilginin nedenini istiyor
    1.öncül yanlış
    3 öncül doğru ama soruda verilen bilginin nedeni değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Asit Baz Dengesi Sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Örüntü Sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144330302
    quote:

https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Linear_chromosome&oldid=861115104
    (Revizyon linkleri nedense çalışmayıp güncel revizyona yönlendiriyor, kendiniz eskilere bakabilirsiniz.)

"One reason that many organisms have evolved to having linear chromosomes is due to the size of their genome. Linear chromosomes make it easier for transcription and replication of large genomes. If an organism had a very large genome arranged in a circular chromosome, it would have the potential problems when unwinding due to torsional strain."

Bu revizyonda bahsedilen kolaylığın neyi kast ettiği daha net belli oluyor, hızla alakası yok.
    Hatta bu bilgiye de bakınca sorunun cevabı tekrar doğrulanmış bile olabilir. 3. öncülde belirtilen durumun hız ile ilgili değil, faaliyetsel yönden fayda sağladığı görülüyor.

Tabi gerçek biyolojide bu alanda uzmanlaşmış insanlar buna daha kesin bilgiler getirip 3. öncülü savunabilirler, ben bunun öncülün yanlışlığına bilimsel yöntem açısından kanıt olmaya yettiğini düşünmüyorum ama yine de itiraz edeceklerin bilmesinde fayda var.

Edit: Ben soru ile ilgili tartışmalara yakından dahil değilim, sadece bu fark ettiğim olayı belirtiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 5 Temmuz 2020; 19:36:36 >

• 2 ve 3 yaptım ve emin oldugum sorulardan bitanesiydi

• itiraz oldu mu bu soru için? ben de 2 ve 3 yapmıştım.
  • navi markelof N kullanıcısına yanıt
    Adam üstte diyor ki yapılan çalışmada prokaryot DNA ökaryottan hızlı bölünüyor sebebi nedir diyor DNA halkasal olduğu için zaten hızlı bölünüyor halkasal olduğu için tek orjin oluşuyor dolayısıyla soru hatalı

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    sizinle aynı yapıp yanlış yapmışım o yüzden şuan içime su serpildi hocam :D
  • 2,3 olmalı

• Dereceiçinomuzomuza D kullanıcısına yanıt
    Hocam bende konuya iyi hakimsiniz sanıp cevap yazdım
    Soruya Bi daha gidip bakın ökaryot >prokaryot diyor
    3.öncülün hız ile yakından uzaktan alakası yoktur sadece doğru bir bilgi vererek sınava girenleri tuzağa düşürmüştür kolay gelsin

• Kendi kafanızdan yorum yapıp 3 ü de alıyorsunuz bir başkası yorum yapıp 3ü almaz yoruma çok açık çünkü ama doğru olan böyle bir şey kitaplarda hiç geçmediği için 3 ü hiç almamaktı adamlar kafa karıştırmak için koymuş gayet de güzel eleyici bir soru olmuş

• navi markelof N kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz Tamam söylemek istediğimi düzeltiyorum orjin sayısı artıkça eşlenme hızlanıyor halkasal olduğu için tek orjim oluşturulabiliyor yani tek orjin oluşma sebebi halkasal olması O yüzden doğru o öncül

• Ulan kaç tane başlık açıldı ortada bir tane itiraz yok. Kimse etmedi mi şu soru için itiraz

• MaVzeR16 kullanıcısına yanıt
    Hocam itiraz edenler var. Cevap 2 ve 3 olmali.

• Mavzer de öyle yapmış ses Seda yok ona sinirlendi

• Düzgünce yazsanıza soruyu merak ettim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.