Şimdi Ara

DNS ayarları hotmail explorer dns hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ttneti kapatıp tellcom adsl bağlattım ayarları falan herşeyi tamam hallettim internete girebiliyorum ama msn nimi açamıyorum explorer den hotmail.com a bile giremiyorum "DNS" hatası diyo bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisi olan varmı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• DNS adresin otomatikmi?
  • otomatikmi derken ?
  • Bu,

DNS ayarları  hotmail explorer dns hatası
  • evet otomatik
  • Dejaay buralarda bakar az sonra sanırım sorununa
  • inş bi çare bluruz ya çok saçma normal sitelere girebiliyorum ama hotmail ve msn nimi açamıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun ne tam olarak bilmiyorum ama DNS adreslerini değiştirmeyi deneyin bi...

Şunları yazın...

Üstteki yere 4.2.2.1

Alttaki yere 4.2.2.2
  • quote:

Orjinalden alıntı: GunayMan

Dejaay buralarda bakar az sonra sanırım sorununa

Bakmıyacaktım ama bu yazın üzerine baktım..

explorer sağ tık/ özellikler/bağlantılar/yerel ağ ayarları aşağıdaki gibi olacak (hiç bir kutu işaretli olmasın)

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: GunayMan

Dejaay buralarda bakar az sonra sanırım sorununa

Bakmıyacaktım ama bu yazın üzerine baktım..

explorer sağ tık/ özellikler/bağlantılar/yerel ağ ayarları aşağıdaki gibi olacak (hiç bir kutu işaretli olmasın)

İyi insan iyi lafın üstüne gelirmiş Teşekkürler beni yanıltmadığın için...

• Ayrıca modemin üzerindeki "fabrika ayarlarına geri döndürme" "deliği"'ne bir çomak sokarsan da faydalı olur kanaatindeyim...
  • hepsini denedm ama olmuo malesef yine açılmıyor
  • yalnız ben burdan hiç bişey anlamadım yapılan yorumlarada baktım ordada kimse anlamamış
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeRYa

yalnız ben burdan hiç bişey anlamadım yapılan yorumlarada baktım ordada kimse anlamamış

• quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

quote:

Orjinalden alıntı: MeRYa

yalnız ben burdan hiç bişey anlamadım yapılan yorumlarada baktım ordada kimse anlamamış

ama yalan deil gir bak adamlar sadece yazmış insan bi iki resim koyar ne biliyim herkez ne bu ya anlamıorz yazmış haklılar bence ama işin en ilginç yanıda neden bütün internet sayfalarına giriyoda hotmail.com yada msn.com messenger ı fln açmıyo ona kafam basmadı bir türlü

• Bazı web sitelerinin zaman zaman açılmaması ve mail iletişiminde sunucu bulunamadı şeklinde hatanın dönmesine neden olan ve Türk Telekom DNS serverlarının hatalarından kaynaklanan problemin giderilmesi hakkında bilgi

Bu sorun özellikle ADSL, Kablonet ve TTnet Dial-up kullanıcılarında yaşanmaktadır. Türk Telekom dns serverları zaman zaman sorun çıkardığı için websitesinin hangi sunucuda olduğunu bulamamaktadır. Bu problem zaman zaman herhangi bir sunucu veya kritere bğalı olmaksızın bazı sitelere erişimde sorun çıkarmakta bir süre sonra kendiliğinden düzelmektedir.

Bu problemi düzeltmek için network ayarlarında dns server olarak farklı bir dns server kullanımı seçerseniz sorun çözülecektir. DNS değişikliği ile ilgili işlem aşağıda açıklanmıştır.

Bu işlem internet erişiminizde herhangi bir soruna yol açmaz. İstediğiniz taktirde DNS sunucu adresini otomatik olarak al seçeneğini seçip tekrar eski haline getirebilirsiniz. Aşağıda anlatıldığı gibi kalmasının genel olarak bir sakıncası yoktur sürekli bu şekilde kalabilir.

1. Denetim masasınnda ağ bağlantılarına iki kez tıklayıp özelliklerine giriniz

2- Gelen ekranda kullandığınız internet bağlantısına ait bağlantıya sağ tuş ile tıklayıp özelliklerine giriniz. (genel olarak resimdeki gibidir)

3- Yerel ağ bağlantısı druumu na ait bir pencere gelecektir. bu pencerede alt kısımda bulunana ÖZELLİKLER butonuna basalım.

4- Aşağıda görüldüğü gibi gelen pencerede yer alan İnternet İletişim Kuralları TCP/IP yazısına iki kez tıklayıp özelliklerine girelim.

5- Aşağıdaki şekilde gelen pencerede alt bölümde standart olarak DNS sunucu adresini otomatik olarak al seçilidir. Bunun bir altındaki seçenek olan Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seçelim. Ve resimde görüldüğü şekilde 212.57.1.17 ve 66.98.220.12 ip adreslerini girelim. Tamam tuşuna basıp pencereleri kapatalım. Bu işlem sonucu yaşadığınız problem sona erecektir. (Dikkat ! Burada sadece dns ayarını değiştirin. eğer sizin bilgisayarda IP adresi tanımlıysa onu değiştirmeyin)

burada sadece dns ayarını değiştirin. eğer sizin bilgisayarda IP adresi tanımlıysa onu değiştirmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneRGy. -- 6 Haziran 2008; 1:34:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.