Merhaba kolay gelsin herkese, internet hızım 12, 16 Mbit arası torrent açık olmadığı zaman hiçbir sorun yok internet'te sorunsuzca geziniyorum ama torrent'i açtığım zaman kesinlikle internete giremiyorum yavaş bile olsa. Torrent internetin hepsini çekiyordur diye düşünüp torrent hızını 500 kb/s sabitledim yok yine aynı google hariç hiçbir siteye girmiyor web sayfasına bağlanamıyor diyor ama torrenti kapatınca sorun yok. Bu sabah modem arayüzüne girdim DNS ekledim sorun düzeldi. Bir sorum olucak sizce DNS'yi modem'den mi eklemeliyim yoksa bilgisayardan mı? Önceden modem'de DNS ayarlı değildi bilgisayarda da ipv4'ten de ayarlamamıştım şu an modem'den ayarladım Norton DNS kullanmaya başladım. Sizce hangi DNS kullanayım bu da ikinci sorum
netspyV1
kullanıcısına yanıt
Arada soyle bir fark olur modem uzerinden dns degistirdinizde tum cihazlar verdiginiz dns ile nete cikar, pc uzerinden degistirdiginizde sadece pc verdiginiz dns'i kullanir diger cihazlar ttnet veya servis saglayicinizin dns'ini kullanir. Diger problem icin bir cok neden olabilir dns degistirmek sorunu cozduyse oyle kalsin. Calisiyorsa elleme mantiginda bir cevap oldu kusura bakmayin.