Şimdi Ara

Doa raporu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar biilgisayarimi (x550jk) aldiktan 1 hafta sonra sarj aleti bozuldu. Gatantiyr gonderdim 31 ekimde teslim oldu 11 ekimde sisteme girdiler. 14 ekimde doa raporu ciktigini soylediler su an aradigimda raporun onaylanma suresinin 10 gunu bulacagini soylediler bu 20 isgunluk tamir suresi tam olarak neyi kapsiyor doa raporunun bana ulasmasi 20 gun icinde olmasi gerekmiyor mu beni bilgilendirimisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz ürünü ilgili servis noktasına veya firmaya teslim ettiğiniz andan itibaren başlar ve iş günlerini kapsar.
  • Az once bi daha aradim asusu 20 gunluk surec rapor cikarilana kadarmis. Su an rapor onaylanma asamasinda oldugu icin bu surec 20 gune dahil degilmis. Genelde 10 gun suruyomus ama adamlar 1 yil gondermese kimse bisey diyemiyor gibi bi sonuc ikiyor ortaya. 20 gun sure tam olarak neyi kapsiyor bilgisi olan var mi mobildeyim arastiramiyorum.

• Up

• Up

• Okuma ve algılama konusunda sıkıntı mı var? Cevabı zaten yazdık. Servisle görüştüğün şey veya servisin ne dediği Sanayi Bakanlığını veya Tüketici Kanununu bağlamıyor.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Mobilden girmek zorunda kaldigim icin tuketici kanunu ve sanayi bakanligindan tam olarak haberim yok.
    Hakliysam bile ben tuketici hakem heyetine basvurup sonuc alana kadar zaten taporu gonderecekler. Gec kalmis alacagim adamlara ne yapmam lazim ki cumaya kadar gondersinler raporu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sızdırmazlık Raporu
    12 yıl önce açıldı
    Sağlık Raporu
    2 yıl önce açıldı
    Eksper Raporu kusur oran
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tüketici hakem heyetinden sonuç alana kadar zaten aylar geçecek.
    Derdin sadece şarj cihazı değişimi ise bekleyeceksin.
    Yok ben bu cihazı kullanmam iade etmek istiyorum diyorsanda 20 gün dolduğu gibi aldığın firmadan ücret iadesi isteyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Tüketici hakem heyetinden sonuç alana kadar zaten aylar geçecek.
    Derdin sadece şarj cihazı değişimi ise bekleyeceksin.
    Yok ben bu cihazı kullanmam iade etmek istiyorum diyorsanda 20 gün dolduğu gibi aldığın firmadan ücret iadesi isteyeceksin.

Derdim sadece cikarilan degisim kararinin onaylanmasinin 20 gunluk sureye dahil olup olmadigini bilmek. Musteri hizmetlerindeki bayan onah suresinin.bu sureye dahil olmadigini soyledi bende bayagi kizdim ama resmi olarakta bi bilgim yok . İnternette telefondan arastiriyorum ama benim durumumda birisini goremedim.

Mh deki kadin 20 gunu gecen cihazlara degisim veriyoruz size zaten degisim cikmis essek gibi bekliyeceksiniz demeye getirdi.

Bu durumda yapacagim bisey var mi onu merak ediyorum.

Sinavlara calisiyorum bi yandanda kafam bi milyon oldu su an soylediklerimde eksik bisey varsa affola.

Edit: ben cihazi degisim icin gonderdim. Bu hafta cumartesi gunu 20 gunluk sure doluyor. Gorevli bu sureyi gececegini soyluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbzlim -- 18 Kasım 2014; 0:14:18 >

• Sevgili kardeşim tekrar söylüyorum. Karşıdaki bağyanın ne dediği kanunu bağlamıyor.
    Garanti kapsamındaki malı servis noktasına teslim ettiğin andan itibaren (bu nokta servisin teslim noktası olabilir, merkez servisi olabilir, tamir eden anlaşmalı servisi olabilir vs.. vs..)
    20 iş günü içerisinde (Pazar hariç haftanın 6 günü, bayram ve resmi tatiller hariç) sana cihazı tamir edip teslim etmeli yada tamir edilemiyorsa yenisini temin etmek zorundadır.
    Eğer yenisinide temin edemiyorsa veya sen istemiyorsan paranı ödemek zorunda.
    Onun DOA veya gereksiz tabirleri kanunu bağlamıyor. Tüketici kanunu ve mahkemeler DOA veya onun raporunu tanımaz.
    Arızanın kaç günde giderildiğine bakar.
  • 10. İş gününden itibaren yasal olarak muadil cihaz talep etme hakkın da var. Fakat bu konu Asus için geçerli değil. Önce cihaz yok derler, biraz yüklenince dandik bir cihaz vermeye çalışırlar. Verdikleri cihaz hiçbir ihtiyacını karşılamaz. Dediğin gibi eşek gibi bekletirler 20 iş günü. Ardından 2 dakikada yazıcıdan çıkardıkları RMA raporu için de 1 hafta10 gün bekletirler. Tabii sürekli arayıp sesini yükseltirsen bir günde de alabilirsin değişim raporunu. Avukat tanıdığın varsa konuyu aç kendisine, avukatın olarak arasın tüketici hakları konusunda bilgi versin densiz Asus çalışanlarına. O zaman bir tarafları tutuşuyor ve daha kısa sürede rapor alabiliyorsun. Yurt dışından parça bekleniyor gibi bir yalan söyledilerse emin ol parça falan da gelmiyor. Ardından değişim raporu vermeleri için bekliyorsun. Böyle rezil bir servis süreci var Asus'un. Çalışanları da satılan cihazlar kadar sorunlu ve dandik.

• Q2ID Q kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim . Raporu 20 gunden once gonderdiler ama geldiginde hala sistemde urun onariliyor yaziyordu. Rapor rapor dedikleride 1 sayfa biseymis o kadar rapor deyince bende 5-10 sayfa yazi olan uzerinde bi suru barkod imza kase felan bisey bekliyodum. Alti ustu bi imzali kagit bunun nesi icin 10 gun surer diyolar anlayamadim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

Tesekkur ederim . Raporu 20 gunden once gonderdiler ama geldiginde hala sistemde urun onariliyor yaziyordu. Rapor rapor dedikleride 1 sayfa biseymis o kadar rapor deyince bende 5-10 sayfa yazi olan uzerinde bi suru barkod imza kase felan bisey bekliyodum. Alti ustu bi imzali kagit bunun nesi icin 10 gun surer diyolar anlayamadim..

Valla kardes 20 günden önce asus sana degişim verdiyse öpte basına koy,böyle bir sorunla asus ile karsılastıgın için sanslısın.Diğer firmaları biliyorum,bircogu degişimi kabul etmiyor,mecburen tüketici hakem heyetine basvuruyor aylar sonra değişimi anca öyle alıyor insanlar.Bu konuda en iyi en hassas asus diyebilirim.bunları sana yıllardır sektörün içinde olan biri olaraktan söylüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.