Bildirim
ekspertiz raporu ve suresi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
100 TL 15 20 dk
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herhangi bir expertiz firmasına gidebilirsin. Ortalama 1 saat'ten az sürer. Umran, otorapor gibi şirketler mevcut. Tanınmış bol şubeli şirketler biraz daha güvenilir. 250 civarı gitmeden önce sorunuz. Not galerici'den alıyorsanız Etrafındaki firmalara gitmeyin uzak taraflara gidin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: rbcntechnic
100 TL 15 20 dk
Kapsamli bir ekspertiz yaptirsam 1 saati bulur mu ve güvenilir midir ekspertiz
Benim aracı satarken her şeyine bakıldı 5-10 dakikada hazırladılar raporu. Fiyat 120tl idi. -
Fazla kapsam yaparsan miğden bulanır aracı almaktan vazgeçersin. Kaportaya baktır. Şanzımana baktır elektronik aksama baktır. Yeter
quote:
Orijinalden alıntı: rbcntechnic
Fazla kapsam yaparsan miğden bulanır aracı almaktan vazgeçersin. Kaportaya baktır. Şanzımana baktır elektronik aksama baktır. Yeter
Araç 2012 model BMW 116i 45binde kapsamli mi ysptirtmak gerekir bi de BMW old,için çok isterler mi
quote:
Orijinalden alıntı: muhalif13
Herhangi bir expertiz firmasına gidebilirsin. Ortalama 1 saat'ten az sürer. Umran, otorapor gibi şirketler mevcut. Tanınmış bol şubeli şirketler biraz daha güvenilir. 250 civarı gitmeden önce sorunuz. Not galerici'den alıyorsanız Etrafındaki firmalara gitmeyin uzak taraflara gidin.
Bmw nin servisine gitmeyi düşünüyorduk merkezde:)
Servis en iyisi ama satıcının tanıdığı olmasın. Başında bekleyin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bildiğim kadarıyla her marka ve her yetkili servis ekspertiz hizmeti vermiyor.Bazıları hukuki açıdan başı ağrıdığı bazıları ise iş yoğunluğundan dolayı yapmıyor.Ama BMW tahminimce ekspertiz yapıyordur hem internette araştırınca eskide yapıldığına dair yazılar var hem de premium selection gibi bir 2.el hizmeti olduğundan dolayı bu tarz bir hizmetleri vardır diye düşünüyorum.İnternette 2010 senesine dair bulduğum yazıda 300 TL + kdv ve 4 saatlik bir süre olduğu yazıyor:
Kardeşime Bursa'dan 2000 model 3.16 aldık geçtiğimiz Cuma günü. Araba zaten kendisini belli ediyordu ama yine de içimiz rahat olsun diye yetkili servise götürüp bir rapor alalım dedik. İstanbul yolu üzerindeki servise gittik.
Yetkili kişiye talebimizi ilettiğimizde "vaktiniz varsa hallederiz" dedi.
Dedim "vakitten kastınız nedir?"
Bizde ekspertiz istenen aracın motor-kaporta-şanzıman-ön takım-tüm mekanik aksam ve donanım-döşemeler A'dan Z'ye kontrol edilir ve o şekilde bir rapor hazırlanır. Bu da yaklaşık 4 saat kadar sürer.
Dedi.
Merak ettim, ücreti ne kadar böyle bir ekspertizliğin diye sordum.
300TL + KDV alıyorlarmış.
Arkamıza bile bakmadan çıktık oradan.
Daha sonra Küçük Sanayi diye bir yere gidip tanıdık vasıtasıyla özel bir servise gösterdik arabayı. Diagnostik bağlantısına bir cihaz taktı. Sonra Wireless üzerinden laptopla o cihaza bağlanıp arabayla ilgili ne var ne yok kontrol etti. Bir de çok ilgimi çeken bir şey öğrendim. BMW lerde araçla ilgili bilgileri 3 ayrı hafızada tutuyormuş. Kilometresi düşürülse bile bu bilgi hafızalarda saklanıyormuş. Bu durum hangi model yıllarından sonra vardır bilemiyorum ama açıkçası hoşuma gitti.
Kaynak:http://www.mazdaclubtr.com/forums/topic/7053-bmw-de-ekspertiz-raporu/
Not: En sağlıklı yöntem gideceğiniz bayiyi önceden arayıp süreyi,ücreti ve yapılan işlemleri öğrenip ondan sonra Borusan 'dan teyit ettirmek olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 12 Ağustos 2016; 23:14:50 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X