Şimdi Ara

Kaza Sonrası Kasko ile Tamirat Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

13 Nisan tarihinde 2005 model Alfa Romeo 156 aracıma trafik ışığında duruyorken arkadan çimento kamyonu çarptı. %100 kusurlu olan çimento kamyonuydu. Bende aracımı Alfa Romeo yetkili servisi olan Enriko Aliberti'ye götürdüm. Sigorta şirketim Ak Sigorta idi ve hasar dosyası açıldı, servis 9500TL hasar tutarı çıkardı. (7500 parça 2000 işçilik, aracın kasko değeri 21700TL) Beni 20 gündür sigorta şirketi pert mi olacak tamir mi olacak diye bekletti ve en sonunda Busecan Oto diye Ata Sanayi Çiğli'de bulunan bir dükkanda aracımı yaptırabileceğimi söyledi. Ben yetkili serviste yaptırmak istiyorum diye diretince fiyat farkı çok fazla böyle olursa size yardımcı olamayacağız dediler. Ben o ne demek dediğimde cevapları biz araca onarım yapmak zorunda değiliz, son noktada eksper tarafından hasar tespiti yapılır ve nakdi olarak öderiz oldu.

Bu tarz bir durumda benim hakkım nedir? Kesinlikle yetkili serviste yaptırılacak dediğimde para ödeme seçeneği olmadan yaptırmaya mecburlarmıdır yoksa dedikleri gibi bir seçenekleri de oluyor mu? Son olarak tamirat ücreti alarak dışarıda kendimin yaptırması menfaatime midir?

Herkese şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UCO -- 2 Mayıs 2013; 18:54:43 >

• Takip. Bu kasko olaylarında çok acayip işler oluyor..
  • Aracınızın hasarı trafik sigortasından karşılanmıyor mu?

Para vermeye kalkarlarsa onlar daha da zararlı çıkar siz arabayı perte çıkartmaya çalışın ya yetkili servis yada pert diye diretin araçsız çok gününüz geçer zaman kaybı yaşarsınız ama en sonunda kazanırsın sonuna kadar gidin bence
  • Bu hasardan nasıl 9500 lira çıktı?Servisler fiyatı şişiriyorda bu kadar da değil?Ayrıca sizin servisiniz arabayı tamir eder parayı kaskonuzdan(varsa) alır.Onlarda suç oranınıza göre karşı taraftan alır.Servisin bununla bir ilgisi yok ki.Başka bir yetkili servise götürün hiç olmadı.
  • Benimde anlayamadığım nokta o zaten. Aracın masrafı karşı tarafın trafik sigortasından karşılanacak ama nedense önce benim kaskomdan hasar kaydı açılıyor, daha sonra kasko şirketi parayı karşı taraftan alıyor. Peki benim kaskom olmasaydı ne olacaktı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

Bu hasardan nasıl 9500 lira çıktı?Servisler fiyatı şişiriyorda bu kadar da değil?Ayrıca sizin servisiniz arabayı tamir eder parayı kaskonuzdan(varsa) alır.Onlarda suç oranınıza göre karşı taraftan alır.Servisin bununla bir ilgisi yok ki.Başka bir yetkili servise götürün hiç olmadı.

Aracın sağ ve sol arka çamurlukları, sağ stop lambası, bagaj kapağı ve tamponu ile bir kaç parçası daha değişiyor ve fiyat olarak 7500 TL çıkıyor. Kasko şirketine de aktardım aracın parça fiyatının ne olduğu benim sorunum değilki ben sadece aracım yetkili serviste tamir görsün istiyorum. Ancak kasko şirketi bana sanayide bir dükkan öneriyor.
  • Karşı taraf %100 kusurlu ise sizin kasko şirketi hiçbirşey demez, parayı öder ve aynen rücu eder. Ayrıca kaskodanda yaptırmak zorunda değilsiniz, karşı tarafın trafik sigortasındanda kaskoyu bulaştırmadan yaptırabilirsiniz, yetkili servis bu konuda size yardımcı olur, vekaleten işlemleri yürütüyor size hiçbirşey bırakmıyorlar, yok o servis bu işleri yapmıyorum derse başka bir yetkili servise telefonla sorun kesin yaparlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vurgucular resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: UCO

Herkese iyi günler.

13 Nisan tarihinde 2005 model Alfa Romeo 156 aracıma trafik ışığında duruyorken arkadan çimento kamyonu çarptı. %100 kusurlu olan çimento kamyonuydu. Bende aracımı Alfa Romeo yetkili servisi olan Enriko Aliberti'ye götürdüm. Sigorta şirketim Ak Sigorta idi ve hasar dosyası açıldı, servis 9500TL hasar tutarı çıkardı. (7500 parça 2000 işçilik, aracın kasko değeri 21700TL) Beni 20 gündür sigorta şirketi pert mi olacak tamir mi olacak diye bekletti ve en sonunda Busecan Oto diye Ata Sanayi Çiğli'de bulunan bir dükkanda aracımı yaptırabileceğimi söyledi. Ben yetkili serviste yaptırmak istiyorum diye diretince fiyat farkı çok fazla böyle olursa size yardımcı olamayacağız dediler. Ben o ne demek dediğimde cevapları biz araca onarım yapmak zorunda değiliz, son noktada eksper tarafından hasar tespiti yapılır ve nakdi olarak öderiz oldu.

Bu tarz bir durumda benim hakkım nedir? Kesinlikle yetkili serviste yaptırılacak dediğimde para ödeme seçeneği olmadan yaptırmaya mecburlarmıdır yoksa dedikleri gibi bir seçenekleri de oluyor mu? Son olarak tamirat ücreti alarak dışarıda kendimin yaptırması menfaatime midir?

Herkese şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

kesin bir yanlis ankasilma vardir. kaskon olupta baska bir yere yonlendirmemesi gerekir. bunu yapan eksperse acenten yada sirketin ile bir gorus. kesinlikle oto sanayide yaptirma. her nekadar mekanik harici hasarda servise gitmeye karsi olsamda bilmedigin bir yere seni yonlendiremezler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sizin hic bir hakınız yok sonucta t.c. vatandaşınız bu ülkede paran varsa gücün varsa tanıdıgın varsa insansın
    30 nisanda ben bunu anladım yetkili serviste kaza sonrası toplanamayan ve faturasız parca degisimi yapılan aracımin karar durusmasi vardi yani evrakta sahtecilik vergi kacirma dolandıricılık artık yasal oldugunu ogrendim rahatlikla bunlari yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

sizin hic bir hakınız yok sonucta t.c. vatandaşınız bu ülkede paran varsa gücün varsa tanıdıgın varsa insansın
    30 nisanda ben bunu anladım yetkili serviste kaza sonrası toplanamayan ve faturasız parca degisimi yapılan aracımin karar durusmasi vardi yani evrakta sahtecilik vergi kacirma dolandıricılık artık yasal oldugunu ogrendim rahatlikla bunlari yapabilirsiniz

Sizi anlıyorum. Yani ben nerede yanlış yaptım onu anlamadım ışıkta duruken arabama kamyon çarptı, geçmiş olsun kusura bakmayın dediler, kazadır tabiki olur dedik, tutanaklar tutuldu ve aracı (zaten izmirde bir tane var benim bildiğim) yetkili servise götürdüm. Herkesin başına gelebilecek hatta gelen münferit bir olay. Neden aracım yapılmıyor ve neden kasko şirketi fiyat düşürmek için haftalardır uğraşıyor ben bunu anlayamıyorum.

• Benimde başıma gelmişti hiç kasko şirketimi aramadım direk tutanak tuttuk.Tutanağı da servise verdim tamir ettiler.Benim kazamda da suçlu karşı taraftı sizde de.Karşı tarafın sigorta şirketinden alınacak hasar.Siz verin arabayı servise tutanakla.Kasko şirketine neymiş onu anlamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

Benimde başıma gelmişti hiç kasko şirketimi aramadım direk tutanak tuttuk.Tutanağı da servise verdim tamir ettiler.Benim kazamda da suçlu karşı taraftı sizde de.Karşı tarafın sigorta şirketinden alınacak hasar.Siz verin arabayı servise tutanakla.Kasko şirketine neymiş onu anlamadım ?

Bende size benzer şekilde hareket ettim zaten. Servisin bana yaptığı açıklama eğer kaskonuz varsa dosya oradan açılıyor karşı taraftan ücret rücu ediliyor, bu şekilde işlemler hızlı oluyor şeklinde oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UCO

quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

sizin hic bir hakınız yok sonucta t.c. vatandaşınız bu ülkede paran varsa gücün varsa tanıdıgın varsa insansın

Sizi anlıyorum. Yani ben nerede yanlış yaptım onu anlamadım ışıkta duruken arabama kamyon çarptı, geçmiş olsun kusura bakmayın dediler, kazadır tabiki olur dedik, tutanaklar tutuldu ve aracı (zaten izmirde bir tane var benim bildiğim) yetkili servise götürdüm. Herkesin başına gelebilecek hatta gelen münferit bir olay. Neden aracım yapılmıyor ve neden kasko şirketi fiyat düşürmek için haftalardır uğraşıyor ben bunu anlayamıyorum.

bu ulkede sigorta teroru var arkanda kimse olmadigini gordulermi vay haline birde borcun harcin varsa neyse uzar gider sizinki funferit bir olay olur sanirsam kasko ile karsi tarafin sigortasi ayni cozulur merak etmeyin en kotusu verirsiniz avukatin birine alirsiniz paranizi

• denklem basit ister %100 hatalı olun ister karşısı kaskonuz poliçenizde yazan koşullrda hasarınızı karşılar (alkollü, ehliyetsiz ya da kasti yapılan kazalar hariç)

poliçenizde atıyorum şu kadar üstü hasar anlaşmalı x servisinde yapılır gibi bir ibare varsa yapacak bişey yok oraya götürüp yaptıracaksınız ancak kusurunuz olmadığı için hasar zaten size çarpan aracın sigortasından karşılanacak yani kaskodan para zaten çıkmayacak. son kalan ihtimal çarpan aracın sigortasınında ak sigorta olması bu durumda her halukarda kaybedeb ak sigorta olacağından yan çiziyor olabilir.

poliçenizi inceleyin acentenizle görüşün yukarda bahsettiğim gibi bir madde yoksa tüketici haklarına gidin.

çok geçmiş olsun
  • o hasara 9500 tl çıkaran serviside tebrik etmek lazım.

eğer arabanızı değiştirme gibi bir düşünceniz varsa yakınlarda bence pert konusunda diretin.
  • Aynısı başıma geldi. park halindeki aracıma,2 araç vurdu.

Kaskom ray sigorta citroen yetkili servisi ile anlasamadı.aracın arka kısmında değişim istedi diye.

sonra beni arayip yer önerdiler kabul etmedim 2 gün kavga ettik. kabul ettiler,fakat bu defada teslim aldığımda aracın arkasını değiştirmemişlerdi.

muhtemelen karşı tarafın sigortasıda aynıydı benden ondan şüphelendim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.