Şimdi Ara

Kaza sonrası kasko sigorta işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hasar bildirimi yapmam gerekiyormuş sanırım 5 gün içinde. Kaskoya sigortaya ayrı mı bildirim yapacağım yoksa birine mi yapacağım. İkinci olarak hasar dosyasını sigortadan mı kaskodan mi açmalıyım? Kafam çok karıştı herkes ayrı konuşuyor.

• ben yetkişi servise gittim tutanak ve fotolarla kaskom üzerinden işlem yapılsın diye, yüzde yüz kusur karşıya verilince kaskom delinmedi kasko şirketim masrafı diğer şöförün sigortasından rücu etti.
  • determinant1 D kullanıcısına yanıt
    Servise gittim kaskodan açmiyoruz sigortadan açıcaz illa dediler ben de çıktım
  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt
    ilginç geldi bana, yetkili servis mi öyle dedi.
  • determinant1 D kullanıcısına yanıt
    Özel servis
  • Hocam kaskom varsa yetkili servisi tercih ediyorum, hatta farım park halinde kırıldı onu da kasko üzerinden yaptırdım, 1300tl hasar kaydı işlendi ama en azından orjinal far taktırmış oldum, ayrıca kazalı araba alırsam da yetkili servisde yapılmış araç faturası da varsa benim için problem değil ama özel serviste tamir görmüş arabayı direk eliyorum, iyi forumlar.
  • Kaskonuz varsa kendi kasko şirketinizden dosya açılır . Trafik sigortasıyla vs işiniz yok. KAza tutanağı , senin ve karşı tarafın evraklarıyla birlikte dosyayı açtırırsın. Aracın yapılır. Kusur karşıdaysa senin kaskon karşının sigortasından parasını rücu eder. Kusur sendeyse de kasko karşılar hasarını zaten.

Trafik sigortasından dosya açtırmak kaskon yoksa yapacağın yöntem.

Çok karmaşık olay değil.

Servisler bilirler bu işleri ama neden öyle bir söylemde bulunmuş onu çözemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasko ile başlatılan dosyada avantajlarınız
    * Trafik sigortasında muadil parça üzerinden hesap görülürken kaskoda orijinal parça kullanılır. Aradaki fiyat farkını kasko karşılar yani.
    * Tamir süresi için poliçenizde varsa ikame araç alırsınız.
    * Kusur sizde de olsa aracınız yapılır.
    * Tamir işlemi hemen başlar SBM sonucu beklenmez.
    * Trafik sigortası araç başına 43.000TL'ye kadar ödeme yaparken kaso 250.000 veya 500.000 hatta poliçeye göre sınırsıza kadar giden ödeme yapabiliyor.

%100 haklı olduğunuz durumlarda kaskonuz, yani hasarsızlığınız bozulmaz, kasko tamir masrafını diğer firmadan rücu eder.

Yani kaskonuz varsa kaskodan başlatmak çok daha avantajlı ve mantıklı.
  • Muafiyetsiz kaskoysa yetkili servise çekiyorsunuz, kaza tutanağı kesin olmalı, varsa 2 -3 kazaya ait resim , bir de 1-2 imza atıyorsunuz işlerinizi hallediyor yetkili servis..

Başka hiçbir şeye gerek yok..

Ama karşı tarafın sigortasından yaptıracaksanız yani siz haklıysanız ve kaskonunuz da muafiyetliyse ve sadece anlaşmalı 3.parti servislere onay veriyorsa arayıp hangi serviste yaptırmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor (bazılarının web sitesinde de yer alıyor)..

• Yaralanmalı kaza olduğu için fotoğraf çekemedim. Karşı taraf da ifadeye gitmiş onlar da çekememis polis tutanağını verdim servise hallederiz dedi. Tramerden %75 haklı bulunurum gibi geliyor.
  • Kaskodan dosya açtırın.
    Trafik sigortası yan sanayi parça yollar arabanız rezil olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.