Bence hemen aceleye gelmeyelim, gaza gelmeyelim derim. Gelişme (yani aynı paraya 2 kat hız) gibi bir durumda gelişme yok ama daha makro seviyede veçoktaze bir gelişme var: 28 Nisan itibariyle Türk Telekom bünyesindeki internet erişim hizmetleri (yani 145/146'lı dial up servisler ve ADSL dahil her türlü DSL servisleri) T.Telekom bünyesinden ayrılarak TTNET A.Ş. adı altında yeni bir tüzel kişiliğe kavuşturldu. Detaylarını tam bilememekle birlikte T.telokom'un %55 hissesini alan Oger Grubu haliyle buradada ortak. Bu esasen planlanan ve beklenen bir yapılanmaydı. Ancak artık ADSL ve benzeri konulardaki muhatabımız (herhalde belli bir geçiş dönemi sonrasında) artık Türk Telekom değil TTNet olacak ve TTNet de diğer servis sağlayıcılar gibi T.Telekom'un alt yapısını kullanarak hizmet vermeye devam edecek. Yani artık tek bir cep yok; birkaç cep var...
Herkez hızın artmasını ve fiyatların düşmesini istiyor ama turktelekom un altyapısı buna yetermi onu kimse kestiremiyor. ki adamlar minumum yatırımla maximum kazanç elde etmeye çalışıyorlar.Bunun için sonuna kadar direneceklerdir ki başka alternatifte yok örneğin ingiltere de 60 a yakın servis sağlayıcısı varmış hangsini istersen ona üye olabiliyormuşşun keşke tr de de olsada turktelekomun biraz burnu sürtse...
@falcondeu, altyapıda bir sorun yok ve ileride daha da iyi olacak.
Bu ayki pcnet dergisinde telekomun nisan ayında rekabet kuruluna yeni tarifeler için başvurduğu yazıyor. TK onaylarsa haziran temmuz gibi kesin indirim olacak galiba baya umutluyum ben...
gözünüz aydın tarifeler TK'da şu an...
Geçen sefer gibi yılan hikayesi olmadı bu sefer. Sessiz ve derinden yürüyor işler :)
quote:
Orjinalden alıntı: nemecek
Geçen sefer gibi yılan hikayesi olmadı bu sefer. Sessiz ve derinden yürüyor işler :)
Hocam nasıl ya?Oluyor mu beklediğimiz şey?
quote:
Orjinalden alıntı: altwo
quote:
dalga geçmek istedi heralde arkadaş,çünkü netimiz herzamanki gibi yerlerde
Peki TK dan ne zamana kadar cevap çıkar
quote:
Orjinalden alıntı: Hunter_one
@falcondeu, altyapıda bir sorun yok ve ileride daha da iyi olacak.
Bu ayki pcnet dergisinde telekomun nisan ayında rekabet kuruluna yeni tarifeler için başvurduğu yazıyor. TK onaylarsa haziran temmuz gibi kesin indirim olacak galiba baya umutluyum ben...
Yaw rüyalarımızda bile fiyatlar yüksek. Ne diyeyim sana ben TT. İnşallah burnun biraz sürter.
quote:
Orjinalden alıntı: nicaleus
quote:
Orjinalden alıntı: altwo
quote:
dalga geçmek istedi heralde arkadaş,çünkü netimiz herzamanki gibi yerlerde
Yok nemcek bu konuda şaka yapmaz, içeriden bilgi veriyor işte :) Bahsettiği şey tarifelerin Telekominikasyon Kurumunda olduğu yani hızlar yükseldi demiyor ki, TK onayını geciktirmezse söylentilerde olduğu gibi yaz aylarında Adsl gaza gelicek...
Ya ben de rüyamda tt'nin speedtestine bakıyordum 768kbps çıkmıştı İnşallah 512kbps olunca en düşük hız, 1mbit tartışmalarını yapıyor olmayız seneye. Çünkü TT'den 1 sene içinde kurtulmak en büyük dileğim benim. Kablonet atağa kalkacak hayırlısıyla, Wimax da gelebilir belki
quote:
Ne de olsa artık telekomu işkembeden konuşan işgüzar şahıslar yönetmiyor. Yaşasın OGER
Önceki mesajında testler sürüyor demiştin. Sonuçlar olumlu olsa gerek. Geçiş tarihi konusunda bir bilgin var mı? Teşekkürler...
Geçiş tarihi belirsiz. Telekomünikasyon Kurumu'ndan ne zaman onay çıkar kimbilir. Onayın ardından son çalışmalar yapılıp yeni tarifelerimize merhaba deriz büyük ihtimalle. Benim tahminim Haziran'a olmasa bile Temmuz'a yeni hızlarımızla gireceğimiz yönünde.
KabloNet atağından önce davransa cok iyi olur (ki oyle de yaparlar) . yoksa cok musteri kaybederler.
quote:
Orjinalden alıntı: surfer
KabloNet atağından önce davransa cok iyi olur (ki oyle de yaparlar) . yoksa cok musteri kaybederler.
TTNet artık devletin olmadığı için işlerin yavaş yürümesi gibi bürokratik engellere takılmayacaktır. Bu sebeple de gerekli değişiklikler bir an evvel yapılır bence.
TK nın yeni tarifeleri onaylaması ne kadar sürer sizce? TK neden geciktirir onayını? İnce eleyip sık dokuyoruz bahanesi mi bu? Çok karmaşık birşey değil ki ince elenecek falan?
beklemekten yorulduk artik
Telekomünikasyon Kurumu vatandaşa “başarılı mıyım” diye soracak
Telekomünikasyon Kurumu (TK) yaptıracağı anketlerle hukuki ve teknik düzenlemelerinin, şirketlerde ve halkta yaptığı etkiyi ölçecek. TK’nın anketi düzenleyecek firma alımına ilişkin ihalesi iptal edilirken, yeni ihalenin önümüzdeki hafta yapılacağı belirtiliyor.
TK’nın 2006 iş planında yer alan düzenlemelerin etki analizi çalışmasında amaç, düzenleme çalışmalarının vatandaş tarafından nasıl algılandığını ölçmek. Herhangi bir konuda hukuki ya da teknik bir düzenleme yaptıktan sonra bunun sektörde ve halkta nasıl bir etki yaptığını maliyet ve fayda yönünden analiz etmenin çok önemli olduğu belirtilirken, düzenlemeler sağlıklı olursa o alandaki yatırımların artacağına işaret ediliyor.
Eğer bu ayın sonuna kadar yeni tarifeleri onaylamazlarsa bence başarısız olacaklar, işleri güçleri bürokrasi bunların...
quote:
Orjinalden alıntı: YellowBase
quote:
Ne de olsa artık telekomu işkembeden konuşan işgüzar şahıslar yönetmiyor. Yaşasın OGER
Önceki mesajında testler sürüyor demiştin. Sonuçlar olumlu olsa gerek. Geçiş tarihi konusunda bir bilgin var mı? Teşekkürler...
Açıkçası bu testlerin sonuçlarını bilmiyorum ancak geçen seferki testlerin sonuçları o kadar da iç açıcı değildi bildiğim kadarıyla. Tabi 512 den iyi olacaktır ne olursa olsun. Net geçiş tarihini bilmiyorum ama yakındır diye düşünüyorum. Tabi bunu bir reklam kampanyasıyla birleştirip tatil hediyesi gibi bişey yapabilirler. Sadece fikir yürütüyorum yanlış anlaşılmasın. Herkesten önce bu forumu okuyanlar öğrenecektir bence ne zaman geçileceğini.