Şimdi Ara

doberman köpeğim herşeyden korkuyor alışır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 bucuk aylık bir doberman köpeği aldım alırken başta biraz tereddütlerim vardı 2 tane küçük yeğenim var onları korkutur diye ama tam tersi oldu köpeğim onlardan korkuyor 2 gün oldu hala bir değişme yok tasmaya gezdirme zincirini taktığımda bile donup kalıyor sizce alışır mı?

• 4.5 aylik kopek daha yavru, bu dunya ya ve bu dunyada olup bitenlere yabanci korkmasi urkmesi bu sebepten.

Kopekler bedenen degil zihnen yonetilir. Beden dilide onemlidir orasi ayri bi konu. Korkma durumunda ekseriyetle kopekler kuyruklarini bacak aralarina kistirirlar. Bu durumda siz kuyrugunu bacak arasina kistirmasini engellemelisiniz. Kopek dobermann oldugu icin kuyrugu kesiktir muhtemelen. O yuzden buna fiziken bisey yapamazsiniz.

Kopek gezdirmede beden/gogus tasmasi degil boyun tasmasi kullanin. Tasmaya karsi ne tepki veriyor bilemiyorum. Kopek tasmayi gorunce hareketsiz kalitorsa rahatlayamiyorsa onu zorlamayin. Tasmayla beraber yaninda durun. Onu sevmeyin onunla konusmayin. Sadece tasma yanindayken rahatlamasini bekleyin. Sirt bolgesine masaj yapin rahatlamaya calissin. Tasmayla ona yumusak dokunuslarda bulunun. Tasnayla sevin bir nevi. Rahatlama gozlemlerseniz tasmayi takin. Bi muddet o sekilde bekleyin. Dahada rahatlasin. Bi anda alismaya ilir bu duruma. Tasmayi taktindan sonra bi miktar daha rahatlama olursa tasmayi biraz biraz cekin hareket etmesi gerektigini bilsin.

Alman kurdu rottweiller pitbull dogo doberman gibi kopekler icgudusel olarak sert yapiya sahiptirle yasina yaklastikca size ve aile ye alistikca karakteri oturunca. Koruyup kollamaya baslayacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teşekkür ederim güzel yorumun için şimdiden alıştı yavaş yavaş özgüveni geliyor yabancı birini görünce hırlamaya başlıyor ama tasmaya alışamıyor tasmasını takınca yine hareket etmiyor ilk taktığımda bana tasmayla bir kez geldi tasmanın da peşinden geldiğini görünce korktu daha da hareket etmiyor ne yaptıysam alıştıramadım :(
  • Beş aylik köpekten sertlik beklemen yanlis herşey ergenlikle beraber değişiyor doberman bu doneme gec girer yaşına girdikten sonra karakter özellikleri görülmeye başlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.