Şimdi Ara

Doblo - Kangoo - Dokker seçimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu araçları düşünüyorsanız ticari olduğunu biliosunuzdur...Megane gibi hız yapamıyacaksınız örnek vericek olursak normal binek otomobiller 82 ile giderken sizin 50 km ile gitmeniz lazım bide akan trafik 80 le gitmeniz lazım hız sınırının %50sini aşmış şekilde ceza gelir

Megane 2 kadar konforlu kesinlikle olmaz çünkü amaçları Ticari bu sektörde Bineğe en yakın 1. Caddy 2. yeni kasa Tourneo Connecttir

Size tavsiye ikinci el MPV bakmanız...Dacia düşünmüssünüz Logdy olabilir yada 2.el en az 2012 olacak bir araçta bakabilirsiniz...Ama şöle bir durum var hangi şehirde yaşadığınızda bağlı İstanbul Ankara ise artık mobese kamerasından ceza direk yazılıyor kaçınılmaz ama diğer illerde idare edilebiliyor...

Yada direk buhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2012-grand-scenic...privilege...boyasiz...7-kisilik...tam-full-211238082/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 6 Mayıs 2015; 17:59:45 >

• YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Atma ziya aralarında artık 5kmlik fark kaldı

http://www.kamusalbilgi.com/trafik/86-panelvan-kamyonet-tipi-ara%C3%A7larda-h%C4%B1z-limitleri.html

O sınıfın konfor lideri de doblo ve kangoodur arastirirsan görürsün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vengace

Atma ziya aralarında artık 5kmlik fark kaldı

http://www.kamusalbilgi.com/trafik/86-panelvan-kamyonet-tipi-ara%C3%A7larda-h%C4%B1z-limitleri.html

O sınıfın konfor lideri de doblo ve kangoodur arastirirsan görürsün

Aaaa ben atıyomuşum ha 2006 dan buyana VW Caddy kullananda biz değiliz herhalde ilginç...
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    kesinlikle ve kesinlikle doblo alma 1.3 alacaksan gerçekten zerre gitmiyor kanser eder uzun yolda gitsin diye basıncada fazlasıyla yakıyor ekonomikliği zaten yokken hiç kalmıyor. kangoo güzel ama bagaj küçük ve tutmuyor bence dokker al en dolusundan hem bagajıda büyük keyifle binersiniz uzun yıllar bakımı vs. ucuz olur satarsan piyasasıda iyidir 1.5dizel 90bg oda sanırsam gidişide iyidir yani kangoo gibidir ama doblodan üstündür
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Suanki yıl 2015 bilgin olsun

• quote:

Suanki yıl 2015 bilgin olsun

Şuanki söylüyorsan bilemem ama 2006 dan bu yana Çıkış Mersin olarak Ankara-Yozgata gidişimizde gidiş 2 ceza dönüş 2 ceza iyimser olursak sadece 2 ceza ile eve dönüyoruz hızlarımızda 110-130 arası

Bunu yaşamasam hiç bile...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el önerileri için teşekkür ederim. Ancak 2.ele hiç girmek istemiyorum. Takıntı halini aldı sıfır araç. Bir de küçük araçla tıklım tıkış gittiğimiz için pek de konfor kalmadı desem yeridir meganeda. En ufak bir kaç günlük bir yere gittiğimizde bile bebek arabası, 2 bisiklet, 2 mama sandalyesi falan derken ciddi bir yük oluyor araçta. O yüzden de bagajı en büyük olan işime geldiği için dokkerı listeye aldım. Aslına bakarsanız ncap da kardeşi lodgynin aldığı düşük puan ve yan hava yastığı olmayışı beni rahatsız eden tarafı. Lodgy gerek tipten gerekse boyutlarından kaybeden ve ayrıca konfor olarak dokkerdan iyi olacağını düşünmeme rağmen 10bin TL fiyat farkı isteyen bir araç. Dacia alıp bir de 10bin fazla vermek de üzer. İlla paraya kıyacak olsam duster düşünürüm ancak onun da bagajı oldukça küçük.
  • Benim tercihim Doblo olurdu. =)
  • Size MPV Lazım o paraya da Lodgy var. Ben bir ara epey kafayı bozdum. Sağı solu baya kazıdım.

1-) Hepsinin üç aşağı beş yukarı bineklere göre yol tutuşu daha kötü.
    2-) Modern binekten gelenler için arka koltuklar rahatsız, Şahin doğandan model yükselten için yayla gibi araba.
    3-) Doblonun arka bağımsız süspansiyonları artı, ancak iri ve yüksek olduğu için virajlarda daha dengesiz. Lodgy daha alçak ancak onda da arkada h beam var.
    4-) Herkes hemfikir Renaultun yürüyeni daha sağlam ayrıca yakıt daha az.
    5-) Dobloda iç tarafta erken dökülme konusunda belli belirsiz şikayet var. (tabii bunun ne kadarı aile kullanımı ne kadar şirket arabası kullanımı belli değil)
    6-) Binek ruhsatlı doblo deli para.

Ben kendi adıma Lodgy de karar kıldım. Eğer beklentilerim gerçekleşirse tercihim bu yönde olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

2. el önerileri için teşekkür ederim. Ancak 2.ele hiç girmek istemiyorum. Takıntı halini aldı sıfır araç. Bir de küçük araçla tıklım tıkış gittiğimiz için pek de konfor kalmadı desem yeridir meganeda. En ufak bir kaç günlük bir yere gittiğimizde bile bebek arabası, 2 bisiklet, 2 mama sandalyesi falan derken ciddi bir yük oluyor araçta. O yüzden de bagajı en büyük olan işime geldiği için dokkerı listeye aldım. Aslına bakarsanız ncap da kardeşi lodgynin aldığı düşük puan ve yan hava yastığı olmayışı beni rahatsız eden tarafı. Lodgy gerek tipten gerekse boyutlarından kaybeden ve ayrıca konfor olarak dokkerdan iyi olacağını düşünmeme rağmen 10bin TL fiyat farkı isteyen bir araç. Dacia alıp bir de 10bin fazla vermek de üzer. İlla paraya kıyacak olsam duster düşünürüm ancak onun da bagajı oldukça küçük.

Bu sıfır takıntısından kurtulun çünkü 5-10 bin lira zararınız oluyor birde bu arabalarda ceza yeme riskiniz çok yüksek.

Bizde 2006dan bu yana Caddy var 2014 Ocak ayından beri 11 ceza yedik 2 si yolda diz düşünün

Ben size 2. El güzel MPV öneririm iyi düşünün yada gidin araçları test edin

• Konu sahibi dahil bir çok arkadaş lütfen kızmayın bana hocam ticari amaca hizmet etmeyeceğim diyorsunuz aile için diyorsunuz ne işiniz var sizin bu araçlar ile.

Sırf geniş olsun diye güvenlik önlemleri minimum olan ticari araçlara bulaşmayın her sene muayne hız sınırı sorunu vergisi vs.

Yerinizde olsam 2. elde bir çok araç var bu araçların fiyatına geniş güvenlik olarak daha iyi olan daha dolu olan araçlar onlara yönelirdim.

Tabi bu benim fikrim karar size kalmış ha bu araçlar içinde hangisi dersen doblo derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Bu araçları düşünüyorsanız ticari olduğunu biliosunuzdur...Megane gibi hız yapamıyacaksınız örnek vericek olursak normal binek otomobiller 82 ile giderken sizin 50 km ile gitmeniz lazım bide akan trafik 80 le gitmeniz lazım hız sınırının %50sini aşmış şekilde ceza gelir

Megane 2 kadar konforlu kesinlikle olmaz çünkü amaçları Ticari bu sektörde Bineğe en yakın 1. Caddy 2. yeni kasa Tourneo Connecttir

Size tavsiye ikinci el MPV bakmanız...Dacia düşünmüssünüz Logdy olabilir yada 2.el en az 2012 olacak bir araçta bakabilirsiniz...Ama şöle bir durum var hangi şehirde yaşadığınızda bağlı İstanbul Ankara ise artık mobese kamerasından ceza direk yazılıyor kaçınılmaz ama diğer illerde idare edilebiliyor...

Yada direk buhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2012-grand-scenic...privilege...boyasiz...7-kisilik...tam-full-211238082/detay

Diğerleri neyse de takıldığım tek şey şu ya bineğe en yakın araç nasıl oluyor da caddy oluyor arkadaşım onu anlamadım ?

Caddy nin makaslı olduğundan umarım haberiniz vardır bu yüzden konfor namına bir şey beklemek bu araçtan saçmalık kendimde caddy kullanıcısıyım tamam güzel araç.

Tip olarak binek araca yakın yakışıklı bir araç ama konforsuz doblo deseydiniz bir nevi he der geçerdim doblonun bağımsız süspansiyonun dan dolayı ama caddy gibi makaslı bir araçtan konfor beklemeyin geçin caddy nin arka koltuğuna bir çukura girip çıkın aynısını doblo da birde deneyin farkı anlarsınız.

• Bir çok kişinin hafif ticariler konusunda iyi bilgisi yok. 1996-2014 yılları arası hafif ticari aracımız vardı, 3 farklı firmaya ait, en sonuncusu Doblo 1.6 premio idi.
    Öncelikle ruhsatda hususi kullanım yolcu nakli yazıyorsalar ne src nede k belgesine ihtiyaç var. Ama şirkete ait ticari mal ile yakalanırsanız iyi ceza yersiniz.
    Artık hız limitleri otomobillerin çok az altı oldu, yukarıda arkadaş link vermiş zaten. Çok şükür bir kere bile hız ve diğer ıvır zıvırlardan ötürü ceza yemedik.
    En son çıkan hafif ticarileri bilmiyorum ama 2010 yılı çıkanların en konforlusu Doblodur ana otomobil konforu beklemeyin. Malzeme ve işçilik kalitesi yeterlidir. Limitleri bilinip kullanıldığında bu tarz araçlar sizleri üzmez.
    Gelelim en büyük dezavantajlarına;
    Her yıl muayene ve 6 yılda bir düşen
    vergisi. Ayrıca bur tarz araçlar ağır ve rüzgar direnci biraz fazla oldukları için şehiriçi yakıt tüketimi 7-8 lt arası, Uzun yolda 5-6 lt diyebilirim.

• Dökerim fiyatına aldanmayın o fiyatta klima bile yok... Ayriyetten aldığınız araç bir bisikletten bile daha güvensiz. Koltukların konforu 100 liralık bisiklet selesini araticak kalitede. Cam buhu yapıyo - 5 derecede çam atmazsan kör bi şekilde arabayı kullanıyorsun. Arabama ekstradan klima eklemiştim bi şeye yaramıyor. 110 km'de arabayı kontrol etmek için bodybuilder olman gerek direksiyon kendiliğinden dönüyor. Arabayı 4ay kullandım şiddetle listeden çıkarılmasını tavsiye ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Bu tip mcv araçlarda fiat çoğundan ileride kanımca olmasa combo adı altında satılmazdı

iş ona kaldıysa kango daha iyi o zaman. kango mercedes citan diye satılıyor.
  • orhan5656 kullanıcısına yanıt
    Turkiyeye gelen kangoo 2 havayastikli renolar türkiye de minimum donanımla satılıyor

Citanda 6 tane dobloda 6 tane berlingoyu felan bilmiyorum

• quote:

Turkiyeye gelen kangoo 2 havayastikli renolar türkiye de minimum donanımla satılıyor

Citanda 6 tane dobloda 6 tane berlingoyu felan bilmiyorum

sadece hava yastığından renolar türkiye de minimum donanımla satılıyor kanısına nasıl vardınız şaştım doğrusu.
    ayrıca benim yazdığım eğer iş a markasını b markası aynı platform üzerinde ürettiği zaman a markası daha iyi oluyorsa kango daha iyi dedim. zira araçlar ikiye ayrılır mercedes ve diğerler.
  • orhan5656 kullanıcısına yanıt
    Yurt dışındaki kangoolarda espde standart mesela ? Yada isteğe bağlı ısıtmalı koltuklarda çabası daha saymami isterseniz sayarım sorun yok ufak bi araştırma yapsaydınız görürdünüz

Mercedes fanboylugunuza da gerek yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vengace -- 9 Mayıs 2015; 14:15:31 >
  • Bence Doblo.

• 2015 doblo aldık bizde var tavsiye ederim yakıt ilk başlarda yeni olduğu için yakar açıldıktan sonra düzelir kangoo ve dokkerden çok çok konforlu ve ayrıca yol tutuşu ve bağımsız süspansiyonlarıylada araç hakkını veriyor dokkeri geç kanngoyuda geç tourneo corrier ve doblo arasında seçim yapmanı tavsiye ederim -- buda bizim doblo
     Doblo - Kangoo - Dokker  seçimi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.