Arkadaşlar babam dün oto galeriden 2007 1300cc fiat doblo almış.Arabayı bizim pedere ABS var diye vermişler.(şanş bu ya ben şehir dışındaydım aldığında).Test sürüşüne çıkmış arabanın yürüyeninde herhangi bir problem yok ama abs yi denememiş zaten tam olarak ne olduğunuda bilmiyor.
Ben bugün akşam arabayı kontrol etmek için bindim.ABS yi kotrol etmek için 60 km/s hızla giderken sert firen yaptım araba 5 metre kadar kaydı ABS filan devreye girmedi,tekrar denedim yine kaydı ABS devreye girmedi.Arabada ABS olup olmadığı konusunda süphelerim var lütfen yardımcı olun. Arabanın özellikleri:
1-Trafiğe çıkış tarihi 2007 ağustos 2-1300 cc 3-ÇİFT sürgülü kapı,Klima,TEK hava yastığı,YOL bilgisayarı 4-yukarıya açılan bagaj kapısı var
not:Arabada SİS lambası,tavan barı,çelik jant YOK jantlar plastik
Dobloyu tanıyan arkadaşlara soruyorum bu arabada ABS var mı yok mu?Sabahleyin galericinin yanına gidecem
kontagı açtıgında abs lambası yanıyormu yanıyorsa vardır birde doblunun hangi modeli dinamic active
İşte dnamic mi active mi olduğunu bilmiyor. yalnız bi not daha arabayı çalıştırırken 3-5 sn ye beklemeye gerek yok direk çalışıyor.kontağı 1 kademe çevirip bekleyince anahtarı çeviremiyorum
abs olması için güvenlik paketli olması lazım güvenlik paketide yolcu hava yasttığı ve abs şeklide oluyo. sen yolcu hava yastığı yok dediğine göre abs de olmaz
aracızda abs yok. abs güvenlik paketiyle birlikte geliyor.
s.a arkadaşlar ben Fiat Doblo 1.4 actual benzinli araç almak istiyorum araç 2007 model cargo 12.800 kapalı ama ben ticari amaçla kullanmıcam aile arabası olacak stabilize yolda kullanılacak bi yardımcı olurmususnuzz
Fiat Doblo 1.3 multijet yada 1.4 actuel motor hakkında bilgi verirmisiniz
quote:
Orijinalden alıntı: kangooooooooooo
Fiat Doblo 1.3 multijet yada 1.4 actuel motor hakkında bilgi verirmisiniz
Nasıl bi kullanımda olduğunuza bağlı... ne istediğinize bağlı... 1.3 multijet motor şu ankı geliştirmelerle gayet yeterli..torku gayet iyi bu yüzden benzinliye gerek yok... Hani kasayı taşımıyor falan bu tür sorunlar yok tabiki ne için kullandığınıza bağlı içini boşaltıp beyaz eşya taşıyacaksanız 1.3 motor az olabilr tabikide 1.4 benzinliye hiç girmeyin derim...
arkadaslar eger doblo alacaksanız ve agır işlerde kullanacaksanız eski olursa 1.9 jtd yeni kasa olursa 1.9 multıjet alın 1.2 ve 1.3 ler agır işlerde motor ölüyo
arkadaşım en garanti yol motor kaputunu aç fren merkezinin olduğu yere doğru bak(yağ haznesine doğru)abs beyni bellidir üzerinde abs ile ilgili yazılar vardır.abs beyni bir ek aparat gibi fren merkezine monte edilmiştir. aracında tek havayastığı varsa abs yoktur bence .abs yolcu havayastığı ile birlikte sunuluyor.
yeni yerimiz aracfrm herkesi bekliyoruz yeni doblo team
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme