Şimdi Ara

DOCSIS 3.0 Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bu konu hakkında daha önceden soru sorulduğuna ve cevaplandığına hemen hemen eminim ancak search fonksiyonundan bir türlü bulamadım, dolayısıyla yakın zamanda vs tekrar sorulduysa şimdiden özür dilerim.

Ben Motorola SB 6120E modem satın almayı düşünüyorum (http://www.e-vizyon.net/Kablo-Modem-SB-6120-E-DOC30,PR-314.html)
    Ancak mevcut şebekede haliyle DOCSIS 2.0 kullanılıyor (Mecidiyeköy-Gayrettepe). Bu modem geri standardı destekleyip, sorunsuz çalışır mı?
    Konu hakkında Türksat'ı aradım ve ne yazık ki yeterli teknik bilgileri yok -ya da olan kişiyi bile bilmiyorlar- , siz işi garantiye alıp DOCSIS 2.0 modem alın gibi bir cevap verdiler ancak ileriye dönük düşündüğümüzde eğer ki 3.0'a geçiş yapılırsa bu hareket pek de akıl karı gözükmüyor.
    Modemin ingilizce manuallarında gezerken geri standarda yönelik 1.0 ve 2.0 desteği de olduğunu okumuştum sanki ama şimdi onu da bulamadım ve eğer bu konuda beni aydınlatabilecek birisi olursa memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler...

• ne yazık ki o thread benim sorumu yanıtlamıyor ben 3.0'ın getirdiği yeni teknolojik özellikleri kullanıp kullanamamayı sormuyorum. bu modemi alırsam DOCSIS 2.0 olarak sorunsuz kullanabilir miyim diyorum.

bu arada bahsettiğim ibareyi buldum motorolanın direk kendi sitesinde yazıyor:
    Backwards compatible to DOCSIS/EuroDOCSIS 1.x and 2.0

ama yine de emin olmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -bLazE- -- 2 Mart 2010; 18:44:23 >
  • tabiki kullanabilirsin..hatta bu modeme sahip olanlar vardi herhalde forumda..onlarda burayi görünce tehid ederler sanirim..
  • Sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • SB 6120 modelini kullanıyorum.Herhangi bir problem yaşamadım şu ana kadar .
  • o zaman gönül rahatlıyla satın alabilirim.

çok teşekkürler!

peki sizi bulmuşken sorayım; bağlantınızda herhangi bir değişiklik oldu mu iyi ya da kötü anlamda bu modeme geçtikten sonra? (ben DOCSIS 1.0 olan SB3100'den geçeceğim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -bLazE- -- 3 Mart 2010; 15:39:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -bLazE-

o zaman gönül rahatlıyla satın alabilirim.

çok teşekkürler!

peki sizi bulmuşken sorayım; bağlantınızda herhangi bir değişiklik oldu mu iyi ya da kötü anlamda bu modeme geçtikten sonra? (ben DOCSIS 1.0 olan SB3100'den geçeceğim)

Sırasıyla SB3100-SB5100-SB6120 kullandım.SB3100 ile SB5100 arasında bariz fark görmüştüm .Çünkü SB3100 7 sene civarı geceli gündüzlü kullanım yüzünden bazı teknik problemler yaşatmaya başlamıştı.Nette gezerken takılmalar , downloadlarda kesilmeler vs.Resetle düzeliyordu alet.5100e geçince çok rahatlamıştım.Fakat 5100 ile 6120 arasında çok bir fark görmedim.En azından docsis3.0 a geçip hızlar artıncaya kadar da pek birşey farketmez gibi geliyor

• tekrar selam :)

SB6120 modemi aldım ve kullanıyorum. konfigürasyon sayfasında gezerken şu dikkatimi çekti:
     DOCSIS 3.0 Modem
    Frequency plan olarak North American standard seçili. altındaki European PAL'ı mı seçmeliyim? internette şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı göremedim ama.. kuzey amerika'nın seçili olması biraz tedirgin etti.
    bir de LINK ışığı resimde düzgün çalışan modem için turuncu olarak yanıyor ancak bende mavi, bir yerde yüksek hızda bağlantıyla ilgili birşey okumuştum ama malum internetim benim hiç de yüksek falan değil, sadece 2mbit
    bunun bir anlamı var mıdır?

hee yalnız sinyal değerlerini göremiyorum;" Modem ping edilemiyor. Modem Seviyelerinde sorun olabilir ya da modem borcundan dolayı kapalı."
    belki MAC daha yeni aktif oldu diyedir neyse bir sorun yok şimdilik bağlantıda benim görebildiğim.
    frangland siz değerleri vs görebiliyorsunuz değil mi sorunsuz?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.