Şimdi Ara

Fritzbox 6490 Docsis 3.0 Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ekim ayi icinde Almanya ya gitmisken Kablonet in insani illAllah dedirten modeminden kurtulmak istiyorum. Fritzbox modemleri Almanya’nin bir cok yerinde kullanilan en yaygin modem markasi. Yani 1.5 sene kaldigim sure icinde isim geregi her gun girdigim farkli evde cok nadir baska marka modem gordum. Merak ettigim ornegin bu fotograflarini paylastigim modemi getirsem Kablonet ile kullanip kullanamayacagim?

tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Kablonet'te istediğiniz modemi alıp rastgele kullanamıyorsunuz. En başta EuroDOCSIS modemleri kullanamazsınız. Almanya'dan alacağınız modem muhtemelen EuroDOCSIS olacaktır. Dikkat...

Almanız gerek modemin belirli kriterlere uygun olması gerekiyor. Üstelik bu kriterlere uyan her cihazın da çalışacağı garanti değil. O konuda destek ve/veya garanti beklemeyin.

kablonet'in sitesinden alıntı

Alıntı

metni:
    Satın alacağınız modeminizin kılavuzunda aşağıdaki özellikler yer almalıdır; • Docsis 3.0 standartlarına uyumlu olmalıdır, EuroDocsis standartlarına sahip modemler Türksat Kablonet şebekemizde çalışmamaktadır. • Downstream tarafında en az 108Mhz - 1Ghz aralığını desteklemelidir. • Downstream’ de Full Band Capture çalışmalıdır. • Upstream frekansı en az 5-65 Mhz aralığını desteklemelidir. • Kablo arayüzü 75 Ω dişi F-konektör olmalıdır. • ANNEX-B Frekans Planı önyüklemeli olmalıdır. • PacketCable 1.x , NCS uyumlu olmalıdır bununla birlikte Türksat ses tarafı için herhangi bir çalışma garantisi vermemektedir. • Dışarından GPON modem temini mümkün değildir. Türksat dışarıdan temin edilen modemler için yazılım, konfigürasyon vb. destek konusunda da herhangi bir garanti vermemektedir.

Esasında alternatif olarak siz kablo modem yerine güzel bir router alsanız daha iyi olur. Mesela Almanya'da ucuza Fritzbox 4040 gibi bir cihaz alabilirsiniz. Şimdiki modeminiz ve 4040 beraber çalışır güzel güzel olur.

• Oncelikle tesekkurler. Evet muhtemelen euro docsistir. Ki fiyatida oldukca uygundu. Kablonet modemler ile gercek internet hizina hic bir sekilde ulasamiyorum ve konsol da online oyun oynadigim icin rahatsizlik veriyor. Gecenler asus w-lan modem aldim ve o’nu dagitici olarak kullanmaya basladim ama o’da vasat ama orada ki arkadasimin elinde iki adet fazladan fritzbox w-lan modem var hic olmadi onlari alir gelirim ama ethernet kablosu yine kablonet modeminden cikis yapacagi icin degisen bir sey olmayacak. Sadece wifi iyilesecek. Kablonet evlere teknik servis yapan arkadasimi aradim o’da garanti vermedi acikcasi ama calisirsa cok iyi olacagini da soyleri tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim.

Genelde wifi yönünden şikayet eden kablonet'çiler modemleri bridge moduna alıp, modemin yanına istediği güçlü bir router'ı ekleyip o şekilde iki cihaz şeklinde ama minimum kayıpla kullanıyorlar. Üstteki mesajımda alternatif olarak fb 4040 gibi bir router tavsiye etmemin sebebi buydu. Ama siz modemin kendisi (bağlantı vs yönünden) sorunlu diyorsunuz, o nokta daha karışık maalesef. Anca Amerika'dan falan DOCSIS 3.0 uyumlu motorola, arris gibi üstte geçen standartlara uygun bir modem alırsanız çalışma ihtimali var. Ama EuroDOCSIS modemlerin hiçten ihtimali yok. Bizim ülkemizdeki kablo şebeke DOCSIS standardında kurulmuş.

Sizdeki modem ne peki? infinity 401 falan bulabilirseniz eğer belki daha iyi olabilir. En sorunsuz modem şuanda bu diye biliyorum.

• Srander kullanıcısına yanıt
    Fritzbox kablo modemler hem docsis hem de eurodocsis destekliyor diye biliyorum. Sorun şu olabilir: Turksat sanırım mac adresine erişim veriyor. Mac clonlama yapmanız gerekebilir bunu bir araştırın.
    Bu modemlerin ilave özellikleri çok. Mesela kablo tv yayınını alıp tablet ya da telefona verebiliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben 6690 aldım, çalışmadı. MAC adresini de kaydettirdik de bir ilerleme sağlayamadık... Bağlanmıyor. Fritz'e yazdım, cevap bekliyorum.

• Srander kullanıcısına yanıt
    Bu modem şu an Ankara'da bir arkadaşta kurulu ve mükemmel çalıştığını söylüyor. (Sadece Mac adresini Kablonete bildirdi)

Tahminimce konu sahibi arkadaşım modemi de aynı şekilde çalışmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 6 Ağustos 2023; 7:44:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Fritz ile yazışıyoruz. Ben de merak ediyorum sonuç ne olacak. MAC adresi girdi kablonet ve kendileri çalışıyor diye görüyorlamış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.