Şimdi Ara

DOCSIS 3.0 uyumlu MOTOROLA MODEM lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netmaster'a yine bulaştım bile bile ve hergün ayrı macera.Akşam işten eve geldiğimde acaba internetim çalışıyor mu diye stres olması bir yana durup dururken kendini tekrar ROUTER moda alıp bu ağın kralı benim demesi ayrı bir komedi ve sinir kaynağı oldu artık.Son güncelleme ile bridge moda geçmeme sorununu halletmişlerdi ! (Bu durum yaklaşık 20 gün sürdü) güya ancak son 10 gündür cidden tepemim tasını attırdı artık bu modem.

DURDUK YERE ROUTER MODA GEÇİYOR ! ! !
    Ben sadece modem olarak kullanmak istiyorum cihazı, geçmesin kardeşim router mod falan onun becereceği işler değil bunlar.
    Türksat'tan otomatik güncelleme geleceğini söylediler bana mutlu mesutken bende dedim ki halimden memnunum bana güncelleme falan gelmesin ancak sonuç nafile...
    Netmaster modemim kendini hala router zannetmeye başladı...

Bu yüzden ne olursa olsun DOCSIS 3.0 uyumlu Motorola kablo modem ve hatta eski modemim olan Motorola SB6120E olan varsa ve satacaksa hertürlü almaya razıyım...

Yeter artık ya ... Herkesin bir sabrı var . Neymiş arkadaş bu rezalet ...

Herneyse ..

Herkese iyi forumlar....

EDiT: Bu arada modem Netmaster Infinity yani son çıkan model.Ama tırt malesef ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 8 Haziran 2017; 2:26:59 >

• Klonoa kullanıcısına yanıt
    Amazon'da olduğunu biliyorum, teşekkürler.Ben yurtiçinde kimsede var mıdır diye araştırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Amazon'da olduğunu biliyorum, teşekkürler.Ben yurtiçinde kimsede var mıdır diye araştırıyorum.

letgo'da bunun gibi bir kaç ilan gördüm hocam, daha detaylı araştırılırsa daha uyguna da bulunabilir gibi duruyor.

https://tr.letgo.com/tr/i/motorola-surfboard-sb6120e-kablo-modem_7098e40a-b58a-4abf-9afc-713c91debb65

https://tr.letgo.com/tr/i/uydunet-kablo-modem-motorola-surfboard-sb6120e_ff8b22c8-e1f7-4d65-aafa-91e47d50b353

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Hehe.. Aynı ilandaki kişilere dün mesaj atmıştım ama dönüş yapan olmadı.
    Eyvallah saolasın üstad...
  • quote:

Hehe.. Aynı ilandaki kişilere dün mesaj atmıştım ama dönüş yapan olmadı.
    Eyvallah saolasın üstad...

Geçen yıl hepsiburada gibi sitelerde satılıyordu. Sahibindende de oldukça satan vardı. Şimdi ne olduysa hiç bir yerde bulunmaz olmuş modem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.Bende geçen sene n11'den almıştım zaten.Elemanın elinde 10 küsür tane vardı, hiçbir tane yok şimdi piyasada.
    Ama hıyarlık bende işte.Ne diye kurulu düzenini bozup, Netmaster'a bulaşır ki insan durup dururken.24x8 kanal, AC desteği falan dedik bir deneyelim ama olmadı malesef...

Bu arada LetGo'daki elemanın biri dönüş yaptı, kaçırmayayım bari onu.

EDiT: 50 TL'ye sattığım modemin aynısını 80 TL aldım.Nelere kadirsin Netmaster ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 8 Haziran 2017; 17:32:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynen öyle.Bende geçen sene n11'den almıştım zaten.Elemanın elinde 10 küsür tane vardı, hiçbir tane yok şimdi piyasada.
    Ama hıyarlık bende işte.Ne diye kurulu düzenini bozup, Netmaster'a bulaşır ki insan durup dururken.24x8 kanal, AC desteği falan dedik bir deneyelim ama olmadı malesef...

Bu arada LetGo'daki elemanın biri dönüş yaptı, kaçırmayayım bari onu.

EDiT: 50 TL'ye sattığım modemin aynısını 80 TL aldım.Nelere kadirsin Netmaster ;)

selam hocam;

ping sorunları yaşıyormusun ?

sayfalar daki açılış hızın değişiyormu ?

3-4 gün sonra stabillikten çıkıyormu ?

bant genişliği nasıl ?

speed testlerde eski tırt modem ile aralarında bir fark varmı ?

v.s v.s v.s v.s bilgilendirirsen sevinirim saygılar.

• notropil kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Öncelikle şunu söylemeliyim ben Netmaster Modemi sadece modem olarak kullanıyordum yani bridge modda.

Ne Netmaster nede Motorola modemde herhangi bir ping dalgalanması sorunu yaşamadım gerçi online oyun oynayan birisi değilim, o yüzden farkında da olmayabilirim, yanıltmayayım.
    Sayfalardaki açılış hızında bariz bir değişiklik yok iki modem arasında.
    Beni çıldırtan durum zaten Netmaster'ın ne zaman ne yapacağının belli olmamasıydı.Kendi kendine bir işler çevirip duruyordu.Benim için en önemli özellik cihazın stabil olması ve ne yazık ki Netmaster cihazda stabilite sorunu vardı.
    Bant genişliği Motorola'da 8 DS - 4 US şeklinde.Bağlantım zaten 50 Mbps ve haliyle bant genişliği konusunda bir problem yok, zaten her iki cihazda DOCSIS 3.0.
    Speed testlerde öyle bariz bir fark yok.Netmaster 49.3 Mbps gösterirken Motorola 49.2 Mbps gösteriyordu ki zaten bu kadar fark büyük bir ihtimalle internet sitesinden de kaynaklanıyordur.

Kısacası şunu söyleyeyim Netmaster cihaz sadece modem olarak çalışsa bir problem yok ancak dediğim gibi kendi kendine bir işler çevirip duruyordu.Bridge moda alıyordum akşam sabah bir kalkıyorum router moda dönmüş.Arada bir internet gidiyordu, modemi kapatıp açmak zorunda kalıyordum (10 günde 1 mesela).Router özelliklerinden hiç bahsetmek bile istemiyorum, hepsi ayrı bir çile.O yüzden sadece modem olarak kullandığımdan ben Motorola modem'e geri döndüm.

• quote:

Merhaba,

Öncelikle şunu söylemeliyim ben Netmaster Modemi sadece modem olarak kullanıyordum yani bridge modda.

Ne Netmaster nede Motorola modemde herhangi bir ping dalgalanması sorunu yaşamadım gerçi online oyun oynayan birisi değilim, o yüzden farkında da olmayabilirim, yanıltmayayım.
    Sayfalardaki açılış hızında bariz bir değişiklik yok iki modem arasında.
    Beni çıldırtan durum zaten Netmaster'ın ne zaman ne yapacağının belli olmamasıydı.Kendi kendine bir işler çevirip duruyordu.Benim için en önemli özellik cihazın stabil olması ve ne yazık ki Netmaster cihazda stabilite sorunu vardı.
    Bant genişliği Motorola'da 8 DS - 4 US şeklinde.Bağlantım zaten 50 Mbps ve haliyle bant genişliği konusunda bir problem yok, zaten her iki cihazda DOCSIS 3.0.
    Speed testlerde öyle bariz bir fark yok.Netmaster 49.3 Mbps gösterirken Motorola 49.2 Mbps gösteriyordu ki zaten bu kadar fark büyük bir ihtimalle internet sitesinden de kaynaklanıyordur.

Kısacası şunu söyleyeyim Netmaster cihaz sadece modem olarak çalışsa bir problem yok ancak dediğim gibi kendi kendine bir işler çevirip duruyordu.Bridge moda alıyordum akşam sabah bir kalkıyorum router moda dönmüş.Arada bir internet gidiyordu, modemi kapatıp açmak zorunda kalıyordum (10 günde 1 mesela).Router özelliklerinden hiç bahsetmek bile istemiyorum, hepsi ayrı bir çile.O yüzden sadece modem olarak kullandığımdan ben Motorola modem'e geri döndüm.

Açıklayıcı geri dönüş için teşekkürler.

• Klonoa kullanıcısına yanıt
    Bunlar amazon.com üzerinden satılıyor bu yüzden ekstra kargo parası istiyorlar veya Türkiye'ye göndermiyorlar. Şuanda en mantıklısı amazon.de üzerinden almak ama orada da sadece FRITZ!Box adındaki kablo modemler satılıyor.

https://www.amazon.de/gp/product/B01I2366QS/ref=s9_acsd_hps_bw_c_x_13_w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 25 Temmuz 2017; 12:21:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Bunlar amazon.com üzerinden satılıyor bu yüzden ekstra kargo parası istiyorlar veya Türkiye'ye göndermiyorlar. Şuanda en mantıklısı amazon.de üzerinden almak ama orada da sadece FRITZ!Box adındaki kablo modemler satılıyor.

https://www.amazon.de/gp/product/B01I2366QS/ref=s9_acsd_hps_bw_c_x_13_w

amazon.de den alacağın modem Türkiye'de çalışmaz. Almanya'da EuroDOCSIS standardı kullanılıyor, bizde DOCSIS.

• Netmaster modemleri gercekten çöp. Ayni sekilde destek hizmetleri de çöp. Dandik modemleri olur olmadik sorunlar yaratiyor. Teknik destek ise modemi istanbul kartala getirin bakalim. Ha bu arada servis ucretimiz de 25tldir bunun uzerine de cikan soruna gore ekstra ucret aliriz fakat arizayi saptayamasak bile 25tlnizi aliriz diyor. İmkanı olan netmastera bulasmasin. Piyasa çeşit çeşit adsl modem markaları varken kablo internet icin neden seçenek yok acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar önümüzdeki ay kotasız 25 mbit kampanyasına geçeceğim fakat aşağıdaki modemi sipariş edemiyorum.Paypal olmadan nasıl alabilirim.
    http://www.ebay.com/itm/162564223929
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.