Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.011
Cevap
49
Favori
206.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Username-

Bu arada David Tennant,Jenny ile nişanlıymış la Yeni öğreniyorum

Bildiğim kadarıyla çocukları bile oldu.
  • moffat bi tanesin lan
  • böyle bi girişten sonra sezon finalinden çok fazla şey bekliyorum.
  • Mükemmel bölümdü yahu,gelecek bölümde plastikler geliyor çok seviyorum onları Hitler'i çok az gösterdiler ama şaşırdım
  • closing time'a kadar ana konudan uzak olucak heralde gerçi araya sıkıştırır birşeyler moffat

• Hitler'e ayıp oldu. Şöyle tüm bölümde görünmesini isterdim ve koskoca Hitler'i Rory'nin odaya tıkması "Ama ben Führer'im" demesi falan yani biraz zayıf göstermişler. Ayrıca birinin ölecek olacağı spoiler de bir nebze tuttu sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

Hitler'e ayıp oldu. Şöyle tüm bölümde görünmesini isterdim ve koskoca Hitler'i Rory'nin odaya tıkması "Ama ben Führer'im" demesi falan yani biraz zayıf göstermişler. Ayrıca birinin ölecek olacağı spoiler de bir nebze tuttu sayılır.

ingiliz dizisinde hitlerin otorite kurmasını mı bekliyordun

• 6. sezonda dönen olaylar hakkındaki çok mantıklı ve %100 tutacak teorim:

şimdi biraz ipuçlarını birleştirmeye başladım da,direk bu bölümün ve 6.02'nin soulianis çevirisini koyuyorum.ilk olarak 6.08 çevirisi:

doktor:ölüyorum.peki,kim ölmemi istiyor?
    antibody:sessizlik.
    d:sessizlik ne?neden o isim verildi?ne anlama geliyor?
    a:sessizlik bir tür değildir.dini bir birlik ya da akımdır.inançları soru sorulduğunda sessizliğin yayılacağıdır.
    d:ne sorusu?
    a:ilk soru.gözümüzün önünde saklanan evrenin en eski sorusu.
    d:evet,ama soru ne?
    a:bilinmiyor.

garip nokta şu,belki de dizide yüzlerce kez şu diyalog geçmiştir:

doktor:hello,i'm the doctor.
    ilk defa gördüğümüz yabancı:doctor who?

yani bu soru zaten sürekli soruluyordu ancak sessizlik yayılmıyordu.peki tam olarak sessizliğin yayılması için ne lazım?bunu öğrenmek için hemen 6.02'ye dönüyoruz,sahnemiz silence'ın amy'yi kaçırdığı sahne:

amy:neredeyim ben?neresi burası?
    silence:sen amelia pond'sun.
    amy:sen de çirkinsin.daha önce kimse sana bundan söz etti mi?
    silence:sana saygı duyuyoruz.sessizliği getireceksin.ama senin rolün yakında sona erecek.

son cümleye kadar insan rahatlıkla amy'nin soruyu sorarak(ki amy dizide hiç "doctor who?" demedi diye hatırlıyorum) sessizliği getireceğini düşünebilir fakat o son cümle işleri karıştırıyor.benim oradan anladığım amy'nin rolünü bitirecek olan olay melody'yi doğurmasıdır.yani melody doğunca amy'nin önemi kalmamış oluyor.fakat işler sadece önemli(ya da seçilmiş diyebiliriz) kişinin soruyu sormasıyla bitmiyor bana kalırsa çünkü kovarian bebeğe bu kadar zaman boyunca sahipti,çocuğu soruyu sorması için programlamasına bile ihtiyaç yok direk rica etse çocuk der yani.bu antibody kayıtları yetersiz,ileride daha fazlasını ve doğru olanı göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 28 Ağustos 2011; 23:57:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinan

quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

Hitler'e ayıp oldu. Şöyle tüm bölümde görünmesini isterdim ve koskoca Hitler'i Rory'nin odaya tıkması "Ama ben Führer'im" demesi falan yani biraz zayıf göstermişler. Ayrıca birinin ölecek olacağı spoiler de bir nebze tuttu sayılır.

ingiliz dizisinde hitlerin otorite kurmasını mı bekliyordun

3-5dk görünmeseydi keşke. Yani orda "Ama ben Führer'im" dediği sahne "banane banane" diyen çocukları hatırlattı.

• şimdi izledim çok iyi bir bölümdü. gelecek bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. doctorun bir tane daha rejenerasyon hakkı yok muydu ? doctor 2011de ölecek diyordu kayıtta yine river song mu öldürecek ? rejenerasyon hakkı olacak mı ?
  • normalde zaman lordları'nın sınırsızdır fakat gallifrey bunu 12 ile sınırlandırmıştı.fakat ortada bir gallifrey yok,o yüzden doktor için sorun değil bu durum.zaten sorun olsa bile bu bölümle ortadan kalkmıştır çünkü

river tüm rejenerasyon haklarını verdi,temiz bi 9-10 tane kazandı doktor.yani olur da gallifrey geri gelse bile kimse doktor'u "niye 12'yi geçtin?" diye yargılayamaz.

illa bir rakam istiyorsan doktor'un son 1 tane hakkı kalmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

normalde zaman lordları'nın sınırsızdır fakat gallifrey bunu 12 ile sınırlandırmıştı.fakat ortada bir gallifrey yok,o yüzden doktor için sorun değil bu durum.zaten sorun olsa bile bu bölümle ortadan kalkmıştır çünkü

river tüm rejenerasyon haklarını verdi,temiz bi 9-10 tane kazandı doktor.yani olur da gallifrey geri gelse bile kimse doktor'u "niye 12'yi geçtin?" diye yargılayamaz.

River'ın verdiklerini kullanamadan ölecek ama

Bir de bölümde rejenerasyon haklarının verdiği geçmiyor. Nerden anladınız haklarını verdiğini ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 29 Ağustos 2011; 0:24:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pentacle*

quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

normalde zaman lordları'nın sınırsızdır fakat gallifrey bunu 12 ile sınırlandırmıştı.fakat ortada bir gallifrey yok,o yüzden doktor için sorun değil bu durum.zaten sorun olsa bile bu bölümle ortadan kalkmıştır çünkü

River'ın verdiklerini kullanamadan ölecek ama

ilk bölümdeki doktor gerçekti,gerçekten 1100 yaşındaydı ve gerçekten öldü.fakat şöyle bir durum var,amy 6.06'da ağzından doktor'a "sen öleceksin." dediğinde zaman bana kalırsa değişti,doktor o andan beri ölümünü biliyor ve önlemini alacak.oraya zamanın yeniden yazılması için et doktor gönderecek.zaten hatırlarsanız 6.06'da üstüne basıla basıla sürekli iki doktor'un aynı olduğu söylenmişti,yani kimse çakmayacaktır durumu.benim düşüncem bu yönde.benim merak ettiğim 3 şey var:

1-şu 22. yüzyılda et'i yapan şirket jerpeth motsan(bu muydu ismi?),bu şirketin silence veya kovarian ile bağlantısı var mı?
    2-river song 2 kere "düğünlere gitmeyi sevmem." dedi ancak final bölümünün adı river song'un düğünü.
    3-6.02'de küçük melody astronot kıyafetinin içinden çıktıktan sonra doktor ve river kıyafeti incelerken kıyafetin parmakları hareket etti ancak bunun üstünde bir daha durulmadı.ne zaman göreceğiz acaba?

nerden anladım:

river doktor'u öpmeden önce elinden değişiyormuşçasına ışıklar çıktı,hastanede amy river'a "rejenerasyon haklarının hepsini tek seferde kullanmamalıydın." dedi.o arada bir güç aktarımı olmuş olabilir,river doktor'a güç vermiştir belki.ve sanki bir yerlerde bu şekilde rejenerasyon haklarının geçebildiğini okumuştum.aklım onda takıldı kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 29 Ağustos 2011; 0:33:36 >

• Hastanedeki sözleri kaçırmışım, tamam sağol

• İlk soru denilince belki herkesin aklına ''Doctor Who ?'' gelmiştir ama bence farklı birşey olacak.

Silence ın binlerce yıldır var olduğu söyleniyordu. Doctor 900 küsür yaşında dolayısıyla ondan önce de vardılar yani. Adamlar bütün geleceğini Doctor'a bağlamazlar heralde. Biraz tuhaflık oluyor böyle.

Ki ayrıca koca evrenin en eski sorusu ''Doctor Who ?'' ise yemişim ben o evreni

Bence alakasız bir yerlere bağlanabilir bu iş. Evrenin en eski ırkı ne ise oraya kadar gideriz soruyu öğrenmek için. Koskoca Doctor Who evreni bu insan ırkı ile sınırlı değil sonuçta. Ya da bir bölümde Şeytan'ı görmüştük belki bu kez de Tanrısal bağlantılar olabilir. Gerçi bu da çok uçuk oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stephie -- 29 Ağustos 2011; 2:31:39 >

• Bu dizi yavaş yavaş Lost'a benzemeye başlıyor, ipin ucunu kaçırcam diye korkuyorum.
  • aslında tanrısal bağlantı uçuk olmadı ancak şu var,russell t. davies doktor'a tanrı,mesih vb. sıfatlar yüklemeyi çok seviyor(en bariz örnek voyage of the damned'ta meleklerle birlikte gökyüzüne yükselmesi) ancak şu an projenin başında o yok.moffat'ın ise böyle bir özelliği yok,o yüzden tanrısal olmayabilir.ben şöyle bir şey bekliyorum;

hatırlarsanız biz evren üzerinde yazılmış ilk yazıyı 5. sezon finalinde görmüştük,hello sweetie idi.onu gören bir canlı "who is sweetie?" demiş olabilir.ya da başka bir olasılık,nasıl 3. sezon finalinde evrenin yok olacağı günlere gittiysek doktor tardis'le yanlışlıkla ilk var olan canlının yanına gidip "hello i'm the doctor." demiş ve karşısındaki canlı da "doctor who?" demiş olabilir.moffat'ın espri anlayışına da uygun düşüyor bu.

o soruda bence mecazi anlamlar var.tüm evrenin doktor'un kim olduğunu unutması veya herkesin doktor'un kim olduğunu merak etmesi gibi bir şey olabilir(fikir bana ait değil belirteyim) fakat burada amy ile river'ın rolü ne onu anlayamıyorum şimdilik.

bir de doktor bile kendi yaşını tam olarak bilmiyor.moffat ise eski twit'lerinden birisinde "doktor 7. vücuduna geçtiğinde 935 yaşındaydı ve bunun hakkında en ufak bir bilgisi yoktu." demişti,şu an ise kaç yaşında olduğunu bilemeyiz çünkü doktor'un nasıl yaş atladığını bilmiyoruz.

• konuya tam hakim değilim ama eğer söz konusu evrenin en eski sorusuysa ve bunu amy soracaksa şöyle bir sahne düşünün rory ölmüştür amy rory nin başını kucağına alır ve salya sümük bir halde evrenin en eski sorusunu doktora sorar ''neden'' cevabıda basittir kader onu kandırabilirsin ama ondan kaçamassın zaten son bölümdede doktor yol arkadaşlarını vicdan azabı olarak görüyordu kendine neden bunu yapıyorum diye sorar ve ölmeye karar verir ve o izlediğimiz ilk bölüm görceğimiz son bölümdür doktor ölme zamanının geldiğini fark eder siz karışımayın der ölümün gözlerine bakar ne yapcaksan çabuk yap der cesurca ölür.Ama abarttılar ilk hali güzeldi bu ne şimdi 12 kez geri gelebilirsin olmadı törenle geri gelebilirsin olmadı biri sana haklarını devredebilir hiç ölme bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasamu -- 29 Ağustos 2011; 23:26:17 >

• iyi bir teori ancak kusru şu,7. sezonda dizi devam edecekbir de dediğim gibi,o soru mecazi bir anlam taşıyor bence.
  • Bir dönem Omega dönecek hepimizi yamultacak türünden teoriler vardı. Ama Omega reyis yüksek bonservisi nedeniyle gündemden düştü sanırım.

Spoiler teşkil etmiyor diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.