Şimdi Ara

dogal 4 cekirdek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD phenom un tanıtımındaki su söz (endustrinin dogal dört cekirdekli ilk masaustu islemci ailesi) neyi ifade ediyor. İntel in quad serisi dogal 4 çekirdek değil mi?

dogal 4 cekirdek ?

• AMD : 4*1=4
    INTEL: 2*2=4
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alx

AMD : 4*1=4
    INTEL: 2*2=4

? daha acıklayıcı olabilirmisin
  • doğal moğal performanstan haber versinler,performans nanay olduktan sonra ne yapayım doğalı
  • intel 2 adet doğal işlemciyi sanal olarak ikiye ayırıyor bu sebeple 2+2: 4
    ama amd 4 tane doğal çekirdek yapmış yani sanal olarak ayırmamış
  • a CPU cache is a cache used by the central processing unit of a computer to reduce the average time to access memory. The cache is a smaller, faster memory which stores copies of the data from the most frequently used main memory locations.

quad core'larda her 2 çekirdeğe bir önbellek bağlanmış durumda..
    phenom'da ise 4çekirdeğin de kendine ait önbellekleri var...

bunun da getirisi 4çekirdek kullanan programlarda (herkes çıktı yok çıkmadı,şu kullanıyo bunda var şunda yok diyo, ben karışmam hiçbişey belli değil) ortaya çıkar diye umuyorum..simultane olarak gerçekleşen 4işlemin de kendine özel hafızaları olması gibi bişey olsa gerek
  • Intel sanal olarak ayırmıyor, gerçekten 4 çekirdek,fakat bunlar 2+2 şeklinde. Yani 2 çekirdeğe sahip core işlemcisini yan yana koyarak üretilmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Intel sanal olarak ayırmıyor, gerçekten 4 çekirdek,fakat bunlar 2+2 şeklinde. Yani 2 çekirdeğe sahip core işlemcisini yan yana koyarak üretilmiş.

yalnız her 4 çekirdeğin kendilerine has L2 cacheleri yok.2 çekirdek başına 1paket L2 cache mevcut.performansa etkisi ile açık değil.yanlışım varsa düzeltin.
  •  dogal 4 cekirdek ?

dogal 4 cekirdek ?
  • benim bildiğim iki tane çift çekirdeği birleştirip intel 2+2=4 çekirdek yapıyor

amd ise doğal olarak 4 tane çekirdeği birleştirip 1+1+1+1=4 çekirdek yapıyor
    işte bu doğal olan oluyor
  • cevaplar icinntesekkur ederim arkadaslar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.