Şimdi Ara

Doğalgaz Peteğinin Üzerindeki Duvara TV Konulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
25.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, tüplü televizyon kullanıyoruz. Henüz plazma/lcd ye geçmedik, geçmek istiyoruz.

Ancak evdeki tek müsait yerin altında doğalgaz peteği var. Bu petekten çıkan sıcaklık televizyonu etkiler mi? Görseldeki dikdörtgenin yerine koymayı planlıyoruz televizyonu. Saati de kaldıracağım oradan.

Eğer "etkiler" derseniz, doğalgaz peteğinin 20 cm kadar üzerine bir raf yapsam kitaplık tarzı. O raf petekten çıkan sıcaklığın televizyonla buluşmasını etkiler mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doğalgaz Peteği Üzerine Duvara Televizyon Konulmalı mı?

Doğalgaz peteğinin üzerine televizyon konulması, göz önünde bulundurulması gereken çeşitli faktörleri beraberinde getirir.

Sıcaklık Etkisi

Doğalgaz petekleri, odayı ısıtmak için yüksek sıcaklıklar üretir. Uzun süreler boyunca ısıya maruz kalmak televizyonun elektronik bileşenlerine zarar verebilir. Bu nedenle, televizyonu doğrudan peteğin üzerine yerleştirmekten kaçınmalısın.

Nem

Petekler, çalışırken nemi havaya yayar. Aşırı nem, televizyonun iç bileşenlerinde yoğuşmaya neden olarak kısa devrelere veya diğer hasarlara yol açabilir. Televizyonu peteğin hemen üzerinde konumlandırmak nem riski oluşturabilir.

Hava Sirkülasyonu

Televizyonlar, çalışırken ısı üretir. Bu ısı, hava sirkülasyonu olmadan birikerek televizyona zarar verebilir. Petek üstü, genellikle sınırlı hava sirkülasyonuna sahip bir alandır. Bu nedenle, televizyonu peteğin üzerine yerleştirmek, aşırı ısınma riskini artırabilir.

Güvenlik

Televizyonu peteğin üzerine yerleştirmek, düşme ve yaralanma riskini artırabilir. Petekler genellikle yüksektir ve dengesiz bir yüzey sağlayabilir. Ayrıca, ısıtılmış bir peteğe dokunmak yanıklara neden olabilir.

Uzman Tavsiyesi

Televizyonunu peteğin üzerine yerleştirmeyi düşünüyorsan, profesyonel bir tesisatçı veya elektrikçiye danışman önerilir. Uzmanlar, televizyonun güvenli ve hasarsız bir şekilde monte edilmesini sağlayacak en iyi konumu belirleyebilir.

Alternatif Çözümler

Televizyonunu peteğin üzerine yerleştirmek istemiyorsan, alternatif çözümler mevcuttur:

• Petek Üstü Televizyon Ünitesi: Petek üzerine oturacak şekilde özel olarak tasarlanmış televizyon üniteleri mevcuttur. Bu üniteler, televizyonu ısıdan ve nemden korurken aynı zamanda hava sirkülasyonu sağlar.
    • Duvar Montajı: Televizyonunu doğrudan duvara monte etmek, hem estetik hem de pratik bir seçenektir. Bu yöntem, televizyonu ısı ve nem kaynaklarından uzak tutar ve aynı zamanda düşme riskini azaltır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Deneyin,tecrübenizi bizlerle paylaşın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilot84

Deneyin,tecrübenizi bizlerle paylaşın.

Olumsuz bir durumda bu kadar pahalı bir tecrübe yaşamak istemiyorum malesef. 2000 lira ve civarı bizim için önemli bir para, ısıdan kaynaklı bir problemde tamir ücreti de bizi zorlayabilir. Ayrıca aksi bir durumda televizyonu koyacak başka müsait bir duvar yok evimizde. Duvar müsait değilse televizyon alamayız yani.
  • Tv ile petrk arasına mutlaka raf tarzında bir şey yaptırın tv nin ömrünü yemeyin boş yere

• Radyatörün olduğu duvara televizyonu monte ettiğiniz de ortaya çıkacak ısı ve is panele zarar verecektir. Televizyonu mutlaka bu bölüme koymanız gerekiyor ise radyatörü arkada bırakacak panelin arkasını kapatacak televizyon sehpaları çözüm olabilir. Linkte ki örnek gibi.

http://www.hepsiburada.com/liste/alpino-basak-duvar-unitesi-koyu-timber-capucino-/productDetails.aspx?productId=mbalpbsdu&categoryId=18021389#Gorseller

• quote:

Orijinalden alıntı: proteo

Radyatörün olduğu duvara televizyonu monte ettiğiniz de ortaya çıkacak ısı ve is panele zarar verecektir. Televizyonu mutlaka bu bölüme koymanız gerekiyor ise radyatörü arkada bırakacak panelin arkasını kapatacak televizyon sehpaları çözüm olabilir. Linkte ki örnek gibi.

http://www.hepsiburada.com/liste/alpino-basak-duvar-unitesi-koyu-timber-capucino-/productDetails.aspx?productId=mbalpbsdu&categoryId=18021389#Gorseller

Hocam linkteki vb. bir ünite alsak petek arkada kalıyor. Böylece bize hiçbir şekilde ısı gelmiyor. Yoksa bizim de çok hoşumuza gidiyor bu tip üniteler.

@striderofmiddleearth

Hocam rafı koyacağız da, sadece raf yeter mi onu bilmek istiyorum.

• başka çare yoksa çıkabildiğiniz kadar yukarı çıkın, en azından petek ile tv arasındaki mesafe artmış olur..

ama ben olsaydım asla bu şekilde bi riske girmezdim.. basit bi tv sehpası alırdım, kapıya doğru değil de diğer tarafa doğru kaydırırdım gerekirse biraz da çapraz dursun önemli değil derdim

görsel temsilidir;

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Raf yeterli olacaktır hocam maksat aradaki bağlantıyı kesmek..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hırdavatcılarda folyo sünger karışımı yalıtım malzemesi olur ısı geçirmez . Peteğin 5 - 10 cm üstüne raf gibi bişey düşünün veya şapka tarzı gibi Peteğin üzerine geçir..

• bir akrabam da aynı şekilde bu yaz yaptırdı. petek ısı koruyucular var, ondan taktırmış. ısının direk tv'ye yükselmesini engelliyor hemde şık duruyor. -genelde pencere önünde ki peteklere kullanılır.- tabi ne kadar etki eder bilemiyorum ama bir düşünün derim.

• Riskli gibi duruyor
  • http://www.kombi.com/isitac-panel-radyator-isi-yonlendirici-ve-is-kesici-50-10434.html

bu tarz bi ürün üstünede ince bi raf koy hiçbi sorun olmaz
  • aynı sıkıntı bizde de vardı hatta servis bile peteğin üzerine kurulum yapamayız deyip sehpaya kurulum yaptı ben de ertesi günü peteğin üzerine kurdum. Bir kış arada bişey olmadan kullanmak zorunda kaldım ama peteğin üzerine küçük bir çocuk battaniyesi atarak ısının doğrudan tvye gelmesini engelledim. Neyse en sonunda araya raf yaparak çözümü buldum . Net olarak ölçüm yapmasam da elimle kontrol ettiğimde arada engel yokken aşırı ısınan tv arada raf olunca hiç ısınmadı normal kendi sıcaklığı gibiydi. Eğer görünürse iki reim atıyorum.

• Sıcak havayı odaya yönlendiren fanlı bi alet var peteğin üstüne takıyorsun 20 30 lira bişey olması lazım akrabamın biri taktırdı o işine yarar bak.Araya raf koymaktanda kurtarabilir seni.

Ek: bahsettiğim şey.
    http://www.sanalpazar.com/Kalorifer-Petek-Basligi-Isifan-Temiz-Hava__isp7328202#imgd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Not Today! -- 30 Eylül 2014; 18:56:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

Sıcak havayı odaya yönlendiren fanlı bi alet var peteğin üstüne takıyorsun 20 30 lira bişey olması lazım akrabamın biri taktırdı o işine yarar bak.Araya raf koymaktanda kurtarabilir seni.

Ek: bahsettiğim şey.
    http://www.sanalpazar.com/Kalorifer-Petek-Basligi-Isifan-Temiz-Hava__isp7328202#imgd

en güzel çözüm bu olmuş

• Bence de riskli. Hem de kışın eğer çok yakıyorsanız o petek iş açar tv ye...
  • petegin yerini degiştir
  • Sen işi garantiye al. Madem koyacak başka yer yok o zaman peteğin yerini değiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.