son çare bunu yapıcam artık hocam 60 da sürekli yanında 3-4saat içinde 21-22 dereceye cıkıyor. Ama hiç düşürmemem gerek. 40-45e aldığım gibi sıcaklık hızlı düşüyor. Alt ve üst komşumun saolsun hiç yakmıyor Ocak 10 da gelen faturada ben 290m3 yakmışım (gecen ay kombi hep 45 de yandı) Bu ay 50-65 arası yanıyor. Üst komşum 25m3 alt komşum 28m3 yakmış. En azından 100m3 yaksalar içim acımıcak. Beleşe geçiniyorlar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 23 Ocak 2022; 18:4:11 > |
doğalgaz yakmayan komsu (3. sayfa)

-
-
Şimdiki aklım olsa evi aldığımda tadilat yapılırken alçı tavanın altına komple ısı yalıtım köpüğü koydururdum. Aynı şekilde parkelerin altına da... Fırsatını bulduğu anda başkasının sırtından geçiniyorlar. Çok garip. Evimi değiştirmek nasip olursa bu bana tecrübe olmuş olacak. Alttan ve üstten yalıtımı dayayınca isteseler de benden geçinemezler. Benim zaten başkasından geçinmek gibi bir derdim yok. Hatta bence alt ve üst kattan ısı yalıtımı bizim ülkede zorunlu olmalı. Diğer türlü başkasından geçinmeyi kâr zannediyor bizim ahlâksızlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen ısı yalıtımı yapınca, senin evin soğuğu da komşuya gitmemiş olacak, yani komşuna faydan olacak.
Bu bilgi seni rahatsız etti mi ?
-
"Benim zaten başkasından geçinmek gibi bir derdim yok." kısmını atlamışsın cevapladığın mesajda. Belli ki orası seni rahatsız etmiş. Beni rahatsız eden beleşçiler. Tekrarladığım ve tırnak içinde yazdığım cümleden anlaşılacağı üzere beleşçilik yaparak başkasının sırtından geçinmek gibi şeyler benim lügatımda yok. Benim evimin soğuğunun herhangi bir komşuma gitmesi olasılığı ise yüzde 0. Fizik kuralları gereği ısı enerjisinin akış yönü sıcaktan soğuğa doğru olur. Yani benden diğer beleşçilere doğru.
-
Tek noktaya odaklandığını düşündüğüm için yarı şaka yarı gerçek sormuştum,
sorum hala geçerli ama boşver ( komşuna faydan olacak. Bu bilgi seni rahatsız etti mi ?)
-
Alt kat sizden nasıl ısınıyor onu çözemedim ama sizin çözümünüz merkezi sistem veya yalıtımlı başka bir daireye geçmek. Mümkünse kışa doğru boşaltın evi boş dairede donsunlar.
Merkezi sistem var 3+1 ev camları acmazsaniz 28-29 derecelerde geziyor ev. Geçen ay 500 geldi bu ayda 900 civarı gelir.
Herkesin petekler sona kadar acık olduğu için herkes ısınıyor herkes ödüyor. Alt kat üst kat farkı yok. Bizim gibi alt katlar en sıcak suya eriştiği için yukarlardan daha sıcak. Hele o gun güneşli ise vay halimize ev 30lari görüyor cam acmayinca.
Bak fizik kuralları diyorum. Isı sıcaktan soğuğa doğru aktarılır diyorum. Hiç mi bir şey canlanmıyor kafanda? Hala ısı yalıtımı yaptırınca komşuma faydam olacağını mı düşünüyorsun?(Kendi ısınmasını kendinin karşılamasını ve bu yolla karakter sahibi olmasını sağlayarak faydam olur aslında
) Ya da anlıyorsun ama anlamamış gibi davranıyorsun. Sen de mi o beleşçilerdensin yoksa
Ben sitede oturuyorum merkezi sistem pay ölçer var. Boş dairelerden bile yakma bedeli alınıyor çünkü evlerin belli bir derecede olması lazımmış. Dolu olup yakmayan da ödüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hiç doğal gaz yakmasa yaz aylarında geldiği gibi gelir. Yaz ayında gelenden fazla geliyorsa az da olsa yakmış
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eğer yalıtım yaptırırsanız sizin evinizde daha iyi ısınır. Mümkün
Yönetici ne hödük ya. Yakma bence de kalım giyin biraz daha. O üşüyorsa o yaksın seni de ısıtır
Aynı dertten ben de çekiyorum. Alt komşum 200 lira falan ödüyor neredeyse hiç yakmıyor ama bir şey diyemiyorsun adamın fatura parasını ben vermiyorum sonuçta, parası yoksa yakmayabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X