2.0 dizel bi taksi vardı, bi bindim allah allah tar tar tar ses geliyo
quote:
Orjinalden alıntı: stutter
doğan kasası ve fren aksamları 2.0 lt motoru kaldırmayabilir.
daha 1.6lt kaldırmıyo 2.0lt oldu mu allaha emanet....
bütün 2.0lardan fazla yakardı valla. km 1 milyon
KULAĞA ÇOK HOŞ GELİYOR DOĞAN 2000 SLX İE SÜPERRRRRRR.... METALİK YEŞİL TAVAN GÜNEŞ YANIĞI
Vardır arkadaşlar 2000 motor Doğan vardır. Hemde orijinal. Aslında bunlar Doğan ya da Şahin değil, Mirafiori isimli arabalarıdır. Fiat 131 kasası vardır bunlarda. Yani eski Doğan-Şahin kasası ile tamamen aynıdır. Dışarıdan baktığınızda eski kasa bir Doğan'dan ayırmanız çok zordur. Ancak erbabı bilir.
Bunların bildiğim kadıyla 2 farklı motor türü vardır. 115'lik ve 145 beygirlik. Türkiye'de hiç üretilmedi, sınırlı sayıda ithal edildi. Sadece meraklılarının elinde var. Bunlardan 1 tanesi Bursa'da ve modifiye ile 250 beygirlik bir makine. 1 tane de Ankara'da modifiyeli mavi bir Mirafiori biliyorum, 2 Kapılı. Yolda eski kasa Şahin-Doğan ile kapışıp rezil olursanız bilin ki bir modifiyeli Mirafiori ile kapışmışsınız
Adana'da ünlü mersin-adana arasi otoban şahin-doğan yarışları vardır ve araçlar özel olarak hazırlanır .. Bildiğim kadarıyla bir kaç tanesine tempra 2.0 motoru hatta 1 inide özel modlanmış ford taunus 2.0 motoru takmışlardı. Ayrıca bir arkadaş Adana,Mersinde doğanlara pert dobloların 1.3 ve 1.9 motorlarını sanayide taktıklarını söylemişti dediğine göre 1.9 motorla alet 200 vuruyormuş ve mazot tüketimi diplerdeymiş... ama ben gözlerimle görmedim böyle bir araç.
Ya şimdi merak ettim acaba doğan'a V8 motor atsan nasıl olur.. Focus lara atıyorlar . Doğan'a neden olmasın..
varmıdır yokmudur net olarak bilecemeyeceğim ancak şöyle bir durum olabilir standart bir doğanın arkasındaki sl slx ie vs yazan yerlere 2.0ie yazısı yapıştırmıştır bu tarz araç bende çok gördüm arkada tofaş amblemi yerinde ferrari amblemi şahin yerindede turbo 4X4 vs yazıları vardı . geçende denk geldi . arkasına direk eski kasa mercedes amblemleri yapıştırmış hatta mercedes yıldızı bile sökmüş şahinli kim nereden bulduysa artık w124mü yazıyordu ne yzıyordu tam hatırlayamadım yani bu tarz bir şey olmasıda muhtemel yoksa 2.0ları 131 kasa doğanlarda bende var diye biliyorum
Ben de Toros için 1700cc Flash motoru düşünüyordum bir ara. Sonra frende geliştirme yapılması gerektiği fazla düşünmeye gerek kalmadan ortaya çıktı. Eğer teknolojiyi takip edecekseniz 1.6 16V Megane motoru da hoşuma gitti. 5800 devir gördü otomatik vites araba.