Şimdi Ara

doğanlar neden çok yakıyor nasıl düşürebiliriz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 80 km hiZla gidersem benim araba gazda zaten 20 kurus yakardi bende bu forumu acmazdim ben kendi ilcemden dige ilceye giderkenn gaza dokundum mu 160 yapiyorum benzindede aynisi olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1453rpm

Orjinal 120.000 km'de 1997 Doğan SLX 1.6 ie için en son ölçümlerim:

(LPG 2.65 TL)

Uzun yol + Şehir içi (karma) 25kr.

Sadece uzun yol 22 Kr.

Not: Birkaç ay öncesine kadar arabam aşırı yakıyordu ama bir dizi bakıma soktuktan sonra (sibop ayarları, bobinler, bujiler, buji kabloları vs.) çok fark etti. Hem performans hem yakıt olarak. Yukarıdaki verdiğim değerleri hiç kasmadan sürekli yakalıyorum.

Merhaba kardeş. Bizde de 97 Kartal SLX 1.6 i.e var. Bana şehiriçi 50 kr. ye yakın yakıyor gibi geliyor çünkü koyuyorum koyuyoruz dayanmıyor. Millet hep enjeksiyonlu ondan çok yakıyor diyor ama bana saçma geliyor. Çünkü (tabi bu konuda kesin bilgim yok yanlış anlaşılmasın) enjeksiyon yeni sistem fakat karbüratör eski sistem. Acaba senin yaptırdıklarının aynısını bende yaptırsam düşer mi? Birde sorması ayıp olmasın da ne kadar masrafın oldu?

• SLM. 94 MODEL ŞAHİN 1.6 ARACIM DUN HESAPLARIMA GORE ADANA ŞEHİR İÇİ KM/30 KRŞ. YAKIYOR BİRAZ FAZLA GİBİ SANKİ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

quote:

(LPG 2.65 TL)

Sadece uzun yol 22 Kr.

Not: Birkaç ay öncesine kadar arabam aşırı yakıyordu ama bir dizi bakıma soktuktan sonra (sibop ayarları, bobinler, bujiler, buji kabloları vs.) çok fark etti. Hem performans hem yakıt olarak. Yukarıdaki verdiğim değerleri hiç kasmadan sürekli yakalıyorum.

Merhaba kardeş. Bizde de 97 Kartal SLX 1.6 i.e var. Bana şehiriçi 50 kr. ye yakın yakıyor gibi geliyor çünkü koyuyorum koyuyoruz dayanmıyor. Millet hep enjeksiyonlu ondan çok yakıyor diyor ama bana saçma geliyor. Çünkü (tabi bu konuda kesin bilgim yok yanlış anlaşılmasın) enjeksiyon yeni sistem fakat karbüratör eski sistem. Acaba senin yaptırdıklarının aynısını bende yaptırsam düşer mi? Birde sorması ayıp olmasın da ne kadar masrafın oldu?

Hocam benim başka işler de vardı. Baskı balata, tekerlek bilyası, yırtık conta gibi bir dünya iş vardı 500 lirayı geçti galiba. Tabi motorun durumu da önemli burada ama enjeksiyonlu Tofaş çok yakar tam bir hurafe. İsteyen gelsin Afyon/Dazkırı'ya depoyu ben doldurayım sonra dilediği gibi gezip tekrar siz doldurun bakın bakalım ne yakmış. 30 kuruşun üzerinde yakmak için şehir içinde garezine 2. 3. vitesle bağırtıp durmak lazım.

Ayrıca bazıları tüpü kıstırıyor araba 120'yi geçemiyor. Az yakıyor ama motor ölüyor aynı sırada. Öyle bir durum da yok ben de on numara gidiyor. Ancak biz aracın ilk sahibiyiz ve 124 binlerde daha. Bir kez devirdi kadranı. Daha motor diri çok şükür o da etki edebilir.

Son ölçümüm: 160 km uzun yol (ortalama 110 kmh) + 60 km sıkışık şehir içi, 4 kişi dolu araç. İki kişi duble porsiyon hatta :) 23.8 krş yaktı.

• En düşük 21 kr gördüm bu aralar. 3 kişi, dolu bagaj ile uzun yolda

Ben uzun yolda dayanamıyorum sürekli basıyorum, dayansam ve tek kişi olsam eminim 20 kuruştan aşağı düşürürüm.. Kapı,cam fitillerini değiştirip altına izolasyon yaptırdım aracın ondan beri uzun yolda 110'dan aşağı düşürmüyorum. Radarsız yerde de zaten basıyorum ne giderse.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

quote:

(LPG 2.65 TL)

Sadece uzun yol 22 Kr.

Hocam benim başka işler de vardı. Baskı balata, tekerlek bilyası, yırtık conta gibi bir dünya iş vardı 500 lirayı geçti galiba. Tabi motorun durumu da önemli burada ama enjeksiyonlu Tofaş çok yakar tam bir hurafe. İsteyen gelsin Afyon/Dazkırı'ya depoyu ben doldurayım sonra dilediği gibi gezip tekrar siz doldurun bakın bakalım ne yakmış. 30 kuruşun üzerinde yakmak için şehir içinde garezine 2. 3. vitesle bağırtıp durmak lazım.

Ayrıca bazıları tüpü kıstırıyor araba 120'yi geçemiyor. Az yakıyor ama motor ölüyor aynı sırada. Öyle bir durum da yok ben de on numara gidiyor. Ancak biz aracın ilk sahibiyiz ve 124 binlerde daha. Bir kez devirdi kadranı. Daha motor diri çok şükür o da etki edebilir.

Son ölçümüm: 160 km uzun yol (ortalama 110 kmh) + 60 km sıkışık şehir içi, 4 kişi dolu araç. İki kişi duble porsiyon hatta :) 23.8 krş yaktı.

Cevap için teşekkürler. Birde şöyle söyleyeyim benim arabanın siboblarda tıkırtı var yani çalışırken tıkırtılı çalışıyor. Birde gaz ayarı kısılmış belli 120 nin üzerine zor çıkıyor. Açtırtsam nekadar fazla yakar? Birde gazı açtırtsam benzinde araba 150-160 ı rahat görüyo gazı açtırtsam yine görürmü?

Ha bu arada gazı kısık halde 2. vites 6 kişi araba eğimli ramparda gayet rahat çıkıyor. Yani bu motor iyi durumda demek oluyor heralde peki sence bizimkinin fazla yakmasının sebebi ne? Acaba gaz beynini felan temizletsek fark edermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxkowboyxx -- 25 Haziran 2014; 23:01:39 >

• Hocam gaz aşırı kısık olunca araba zorlayınca daha çok yakıyor. Benzinde yaptığını tüpte yapabilir en kötü 5 10 az yapar.

Öncelikle sibop ayarlarına baktır hocam. Gaz ayarını optimum ayarlara getirt (bence). Ne aşırı kısık olsun ne aşırı açılmış. Bujilere baktır. Buji kabloları atlama yapabilir bir kontrol et. Gazın beynine de baktırabilirsin ama ondan anlamıyorum pek.

Gerçi bu işe belli de olmuyor umulmadık parça yakıtı artırabiliyor. Mesela benim bir ara ateşleme bobininin teki bitmişti araba 38 krş. yakmıştı o hesaplamamda. Hemen gittim sanayiye değiştirdim on numara oldu.

Bir sorun yoktur yüzde doksan ama baktırmakta fayda var bu tip parçalara.
  • En iyisi Araban temiz ise [ kız gibi yani ] , Antalyaya getir 10.000 Tl den aşağı satmazsın Üzerine 2000-3000 Tl koyup Toyota corolla lar var cok az yakıyor ondna alırsın
  • Bu kadar hesaba kitaba gerek yok gazi fulle kirmizi isik yaninca kmye bakmadan tekrar gaz al bu kadar basit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam gaz aşırı kısık olunca araba zorlayınca daha çok yakıyor. Benzinde yaptığını tüpte yapabilir en kötü 5 10 az yapar.

Öncelikle sibop ayarlarına baktır hocam. Gaz ayarını optimum ayarlara getirt (bence). Ne aşırı kısık olsun ne aşırı açılmış. Bujilere baktır. Buji kabloları atlama yapabilir bir kontrol et. Gazın beynine de baktırabilirsin ama ondan anlamıyorum pek.

Gerçi bu işe belli de olmuyor umulmadık parça yakıtı artırabiliyor. Mesela benim bir ara ateşleme bobininin teki bitmişti araba 38 krş. yakmıştı o hesaplamamda. Hemen gittim sanayiye değiştirdim on numara oldu.

Bir sorun yoktur yüzde doksan ama baktırmakta fayda var bu tip parçalara.

Cevaplar için çok teşekkür ederim.
  • arkadaşlar bende 2 ay kadar önce doğan l araç aldım, uzun yolda 110-130 arası gidiyorum 55 tl ile 208 km gidiyorum sizce nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovesencan

arkadaşlar bende 2 ay kadar önce doğan l araç aldım, uzun yolda 110-130 arası gidiyorum 55 tl ile 208 km gidiyorum sizce nasıl?

Sıkıntı yok normal.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.