Bildirim
DOĞLAZGAZDA KOMBİ SU BASINCI DÜŞMESİ (19. sayfa)
Lighting EVER LE Kafa lambası, LED şarj edilebilir, 2'li USB kafa lambası, kırmızı ışık ve 5 ışık modu, IPX4 su geçirmez mini alın lambası, çocuklar yetişkinler için, süper parlak kafa lambası balık tutma, kamp ve koşu için [USB kablosu dahil] : Amaz
https://www.amazon.com.tr/dp/B07WP37GQZ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
6 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
TAKİPquote:
Orijinalden alıntı: xman54
teşekkür ederim hocam. tahliye çok su akıtıyordu hatta basıncı 0 a düşürüyordu. basınç vanasını da kurcalamaktan bozdum. mecburen servis çağırdım vanayı değiştirttim.
Buderus GB 022 de Yetkili Servis(?) Bakımından sonra basınç tutmamaya başladı, aralıklarla da olsa eksilme ve yükselme yapıyor.
Tam yükte çalıştığında 3 Bar'a kadar çıkıyor, Durduğunda 1 ya da 1 Bar'ın altına da düşüyor.
2 gün önce özel bir servis çağırdım, Azot gazı bastık, değişmedi, tekrar bakılacak yarın. bakalım ne çıkacak. -
Genleşme tankı hava basıncı düşmüş veya eşanjör delinmiş oalbilir. -
merhaba bosch classic condense kombim var sıcakı üzerindeki ayar düğmesinden artırdığım zaman yada düşürdüğüm zaman kısa bir zaman sonra basıç düşüyor kombi alarma geçiyor daha önce servis çağırmıştım servis bie şey yok demişti sorun ne olabilirquote:
Orijinalden alıntı: frantic_fth
Genleşme tankı hava basıncı düşmüş veya eşanjör delinmiş oalbilir. -
Sabit kaldığında ne oluyor peki ? Eğer gerçekten kombide bir şey yoksa tesisatata kaçak vardır -
Sabit bıraktığımda 2 haftada kadar basınç düşmüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayrıca şunu fark ettim kullanma suyunu açınca basınç baya dalgalanıyor bu normal mi bilmiyorum
Emin olmak için kalorifer hattına ilaç bastırmayı düşünüyorum yine aynı sorunlar olursa kombiyi değiştiricem
Azot Gazı basılması kesin çözüm.. (Genleşme tankı delik değilse)
Ama basıncın stabil hala gelmesi için 2-3-4 gün gibi bir zaman geçmesi gerekiyormuş..
Bu günlerin sonunda Azot gazı basıldığı basınç değerinde (1,2 bar) sabitlendi.
Nihayet..
Yani Servisin Masraf diye basmadığı ve bulundurmadığı Azot gazı olayı çözüyormuş.
Buderus servis lanet olsun sana.. 1 ay uğraştırdın beni.. -
Azot gazını servismi bastı
Hayır, Yetkili servis değil, Eskiden Buderus servisi olup, şimdi özel çalışan biri servis bastı. -
quote:
Orijinalden alıntı: demayc
Hayır, Yetkili servis değil, Eskiden Buderus servisi olup, şimdi özel çalışan biri servis bastı.
işlerim bu aralar yoğun ilk fırsatta hem servis hemde tesisatçıyı beraber çağırıcam ikisi beraber baksın ne olduğuna karar versin diye düşünüyorum
petek hattına ilaç bastıran varmı sonuç nasıl ? -
Condens 2000 yoğuşma eşanjörü delinmiş. Yaklaşık 5 yıl oldu. 365 TL. İstedi servis mecburen yaptırıyoruz. Diğer iki dairedekilerde aynı model şu an sıkıntı yok. İnşaallah bunlarda sıkıntı çıkmaz. Yoğuşmalı almasamıydık diyorum kısmet...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar yoğuşmalı Bosch marka kombi kullanmaktayım. Su basıncı düşük olduğundan basınç yükseltme tapasını açtım. Basınç yükselmedi 1 dk sonra birden 4 bara çıktı. Tahliye vanasından suyu otomatik boşaltmaya başladı ama yarım saat açık kaldı basınç düşmedi. Bununla ilgili yardımcı olur musunuz?quote:
Orijinalden alıntı: avbaris
kombiyi taktırdık.ilk çalışmasında basıncı 2.0 seviyesine getirdiler.biraz ısındıktan sonra kapattık.
bugün basıncın 1.2'ye geldiğini gördüm. kaloriferde hafif damlamalar var. sorun kaloriferden midir yoksa kombi yeni ondan mıdır?
Alıntıları Göster
-
Prothern marka kombim var. Su anda sebeke suyunda tazyik cok düşük. Kombiye su basamiyorum bundan kaynakli olabilir mi ?
Ferroli domproject kombi var. Bir süredir suyu azalıyor. Hergün su veriyorum biraz. Yalnız suyu kombi durduğu zaman azalıyor. Tesisatta kaçak yok. Olsaydı kombi çalışırken de azalırdı sanırım. Sorun kombide nerede olabilir? Buna benzer bir sorun gören oldu mu acaba? Servis çağırmadan önce buraya da danışmak istedim.
Teşekkürler. -
Kombim ateşlemiyor ne yapmalıyım ? -
Kombi basıncı normal basınçta ise ve petekleri kapatıp sadece yaz modunda yani sıcak suda kullanınca basınç düşer mi -
Genleşme tankı problemi olabilir. Kombi su eksiltme olayı olayı olmadan önce çalışırken Basıncı kaça kadar yükseliyordu, şimdi çalışırken kaç oluyor.
Yani Normalde çalışmazken 1.5 Bar da olması gerekiyor, çalışmaya başladığında 1 bar yükselsin.. Durunca 1.5 bar da kalması gerekiyor..
Aynı sorun bende de oluştu, Üstelik Buderus servisi yıllık bakımı sonrası, durmadan basınç düşüyordu, tekrar çağırdım, Genleşme tankınız değişmesi gerekiyor dedi, Pompa ile hava bastı gitti, sorun çözülmedi.Sonra araştırdım, hava değil Azot gazı basılması gerekiyormuş Genleşme tankına, başka bir özel servis çağırdım, Azot gazı bastık, 1.2 gibi ayarladık, şimdilik stabil çalışıyor.
Bir deneyin. -
Servis geldi. Eşanjör bozukmuş. Parça bekliyoruz. Yalnız basınç düşmesi 2 gündür azaldı her nasılsa.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X