Şimdi Ara

Doğru akım devresinde akım kaynağının gücü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, elektrik mühendisliğinin temelleri diye bir ders almaktayım ve ödevimizde bir doğru akım devresi var. Bu devrede akım ve gerilim kaynakları mevcut. Bütün kollardan akan akımları ve düğümlerdeki gerilim farklarını buldum. Dirençler için gücü hesaplamak kolay, P=i^2*R formülüyle bulabiliyoruz. Ama gerilim ve akım kaynaklarının gücü nasıl bulunur acaba? Akım kaynağının uçları arasında potansiyel fark (gerilim) bulunduğu gibi, gerilim kaynağı üzerinden de bir akım akıyor. P=i^2*R formülü ve V=i*R formülleri yardımıyla gerilim kaynağının gücü P=V*i ve akım kaynağının gücü de uçları arasındaki gerilim*akım kaynağının değeri mi olur? Teşekkürler bu kadar uzun yazıyı okuduğunuz için... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdi_arikan -- 14 Ekim 2014; 15:03:37 >

• dediğiniz şekilde hesaplayabilirsiniz. dikkat etmeniz gereken nokta, gerilim ve akım kaynaklarında akımın çıktığı nokta + potansiyelde, dirençlerde - potansiyeldedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: state

dediğiniz şekilde hesaplayabilirsiniz. dikkat etmeniz gereken nokta, gerilim ve akım kaynaklarında akımın çıktığı nokta + potansiyelde, dirençlerde - potansiyeldedir.

Hocam çok teşekkür ederim, bunu öğrenebileceğim Türkçe ve İngilizce kaynak arıyordum sabahtan beri ve bir türlü bulamamıştım. Düşüncem doğru mu diye. Teşekkür ederim tekrar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.