Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
195.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daü diploması amarika almanya isveç gibi ülkelerde geçerlimi
  • *DAÜ Diplomaları İngiltere’den Denklik almaktadır (UK Naric).http://www.naric.org.uk/
    Bunun anlamı, İngiltere’de ve İngiltere Diploması’nı tanıyan heryerde, (Kanada’dan Avustralya’ya kadar), iş imkanı demektir.
  • Arkadaşlar para birimi olarak ne kullanılınıyor orada ve bundan sonraki senelerde ne kullanılacak bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.ozdemir59

Arkadaşlar para birimi olarak ne kullanılınıyor orada ve bundan sonraki senelerde ne kullanılacak bilgisi olan var mı ?

Alışverişlerde TL, ev kiralarında dolar, araba alımlarında strelin

günlük kullanım TL arkadaşım.

bu arada arkadaşlar mezun oldum. Okulu bitirdik allaha şükür, diğer arkadaşların başına inşallah
  • Euro ya geçme durumu yok mu Euro ya geçmediler mi yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.ozdemir59

Euro ya geçme durumu yok mu Euro ya geçmediler mi yani ?

öyle bir söylenti var ama söylenti sadece. uygulama yok
  • Eoudoxias kullanıcısına yanıt
    Darısı bizim başımiza artik :) Bölüm neydi hocam bu arada ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sortenner

Darısı bizim başımiza artik :) Bölüm neydi hocam bu arada ?

Bilgisayar Mühendisliği

Amin hocam herkese inşallah :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sortenner kullanıcısına yanıt
    Hangi bölümü istiyorsun :)
  • e.ozdemir59 E kullanıcısına yanıt
    Ben mekatronik müh. 2.sınıfım bizimkiside bitseydi çok iyi olacaktı ama daha 2 yıl var :)
  • Hocam aylık kaç lira işe idare ediyorsun :) Yurtlar falan nasıl bu konuda bilgilendirebilir misin acaba :) @Sortenner

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.ozdemir59 -- 7 Şubat 2016; 18:29:18 >
  • Selamlar beyler,
    Okul ve Kıbrıs ile ilgili bi kaç sorum olacaktı.

İlk olarak 1) Doğu Akdeniz'de burs kesintisi var mı? Sitesinde burs kesmek yoktur diyor ama başka bir yerde bulamadım ne olduğunu. Dersten kaldığımızda burs kesiliyor mu?

2) Kıbrıs'ta yaşam çok farklı değil diyen de var, çok pahalı diyen de. Ben yemek yapabiliyorum ve yurtta kalıcam. Yıllık 3400e 3 kişilik yurt varmış Daü'nün (Sabancı Yurdu). Yemeği 7 günün 5inde evde yesem, 2 akşam dışarı çıkıp takılsam aylık masrafım ne kadar olur? 2 günde bir paket sigara içiyorum. 800-1000 arasına geçinebilir miyim orta halli olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: djraperman

Selamlar beyler,
    Okul ve Kıbrıs ile ilgili bi kaç sorum olacaktı.

İlk olarak 1) Doğu Akdeniz'de burs kesintisi var mı? Sitesinde burs kesmek yoktur diyor ama başka bir yerde bulamadım ne olduğunu. Dersten kaldığımızda burs kesiliyor mu?

2) Kıbrıs'ta yaşam çok farklı değil diyen de var, çok pahalı diyen de. Ben yemek yapabiliyorum ve yurtta kalıcam. Yıllık 3400e 3 kişilik yurt varmış Daü'nün (Sabancı Yurdu). Yemeği 7 günün 5inde evde yesem, 2 akşam dışarı çıkıp takılsam aylık masrafım ne kadar olur? 2 günde bir paket sigara içiyorum. 800-1000 arasına geçinebilir miyim orta halli olarak?

burs kesintisi var ama şöyle hazırlık varsa 5 yoksa 4 senelik hakkın var bu 4-5 sene içinde hiç bir burs kesilmesi olmuyor bu seneler sonunda okulun uzama yaptıgı an dırek bursun alınıyor.. diyelimki 1 2 ders yuzunden donemın uzadı ortalama yaparak ustten ders alarak kapatabılırsın veya yaz okulu vs yaparak bu açığı kapatabılırsın.. sabancı yurdundan uzak durmanı tavsıye ederım içersi döküntü kalitesiz odalarda yemek yapıldıgı ıcın yurt içi yemek kokusundan geçilmiyor. daha ıyı yurtları bakmanı tavsıye ederım. para konusunda kıbrıs bana kalırsa hemen hemen turkıye ıle aynı fıyatlarda artık ılk bır ıkı ay 1000 tl ıle gecınmeyı dene gecınılebılır bence cok eglence vs düşkünü değilsen eğer.

• Okulda 1 seneyi tamamlamis biri olarak 800-1000 tl arasi bazen 1300 e kadar ciktigida oluyor gider acisindan acikca türkiye'deki taşra unilerine göre geçinmek zor ayrıca sabancı yurdu ve okullun diğer yurtlari leş kopek baglasan durmaz o derece kötü yurtları var bence orda kalmayin ozellere bakin derim.

• İngilizce öğretmenliği istiyorum. tam burslu için puanım tutuyor ama 3 kontenjana girmek için yetmez büyük ihtimalle. %50 burslu yazıp aileyi de ikna edip gitmeyi düşünüyorum. maddi durumumuz zar zor karşılar açıkçası.
    ya da erciyes japonca yazar giderim. zaten kayseride yaşıyorum çocukluğumdan beri. ikisi de mümkün şuan benim için.

Değer mi ? gitmeli miyim ? yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberoid -- 8 Haziran 2016; 7:57:20 >
  • cyberoid C kullanıcısına yanıt
    Ben bu dönem ing. öğretmenliğinden mezun olucam.eğer kıbrısta ing. öğretmenliği istiyorsan daü doğru karar. Belki ydü da olabilir eğitim açısından. Tam burslu puanlarda o yıl basvuranlara baglı bişey. Ben geldiğim yıl 500 puanla gelmıstı 2 kişi. Sonraki yıl 350 civarındaydı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGS ile DAÜ iletişim fakültesindeki bütün bölümler kontejyan açıyor mu ?

mesela yeni bir bölüm açılmış ben seneye DGS girsem girebilirmiyim ?

Animasyon bölümü bu arada dediğim şey.

Yada LYS/YGS mi kasmalıyım ?

2015 te İzmirde yerleştim üniversiteye ama istediğim yok buralarda DGS veya LYS yapıp gitmem şart
  • Gelmeyi düşünen aklında soru işareti olan varsa bana ulaşabilir
  • TheDarkDefender kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim, Bu sene kısmet olursa DAÜ de PDR okuyacağım. Benim için yurdun interneti ve banyosu çok önemli. Aynı zamanda yurt odasıda öyle. Biraz araştırdım. YURT1 YURT2 YURT3 YURT4 şeklinde odalar var. Bunların internet bağlantısı hakkında bir bilgin var mı. 2 kişilik odada kalmayi düşünüyorum. Online oyun oynayan biriyim. Oyun Serverında sıralamadayım. O yüzden internet bağlantısi benim için önemli. Şimdiden tesekkurler. @TheDarkDefender

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsalihok

Merhaba kardeşim, Bu sene kısmet olursa DAÜ de PDR okuyacağım. Benim için yurdun interneti ve banyosu çok önemli. Aynı zamanda yurt odasıda öyle. Biraz araştırdım. YURT1 YURT2 YURT3 YURT4 şeklinde odalar var. Bunların internet bağlantısı hakkında bir bilgin var mı. 2 kişilik odada kalmayi düşünüyorum. Online oyun oynayan biriyim. Oyun Serverında sıralamadayım. O yüzden internet bağlantısi benim için önemli. Şimdiden tesekkurler. @TheDarkDefender

Yurtlarda online oyun oynayabileceğini sanmıyorum, yurtlara giden kablolu internet okula ait ve okul internetinden steame,battlenete ve online oyunlara giriş yasak. Ancak para verip vpn vs alarak girebilirsin o zamanda hızında düşme olur. DAÜ'nün kendi yurtlarını ben şahsen tercih etmeni tavsiye etmem, diğer yurtlarda kalma imkanım yok dersen DAÜ-2 en makul tercih olur.

• 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.