Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
195.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Çok iyi ya peki siz yemek paketlerine girdiniz mi yoksa yemeğinizi kendiniz mi yaptınız yaptıysanız ne kadar para gitti

Kusura bakmayın hocam sizi de yoruyorum ama bu son

Önemli değil sorabilirsiniz. Ben abonelik yapmadım. Hem kahvaltıya yetişmek zor olacaktı sıkışmak istemedim. Hem de abonelik yapınca illa birçok öğünü kaçırırım diye düşündüğümden yapmadım (yemekler iyiydi bana sorarsan). Yurt ortamı pişirmeye çok uygun değildi nadiren kendim pişirdim. Arada bir dışarıdan arada bir yemekhaneye gidip aynı anda para ödeyerek geçirdim ben. Ayda 900 lira cıvarı harcadım(yurt ücreti hariç). Bu miktarın çok azını harcayan arkadasım da vardı kendini epey sıkarak, çok fazlasını harcayan da çoktur.
  • cahilcüheyla C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam ankarada temsilcilikle de görüşeceğim inşallah ağustosta geleceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki terörist filan çok diyorlar ortam nasıl (kampüs içi)
    Bir de 900 lira sadece yemek mi yoksa her şey için değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeTeRPaNN -- 20 Temmuz 2017; 15:55:42 >
  • quote:

Terörist mi? ne alaka bilmiyorum. Genellikle sakin bir kampüs ortamı var , herkesin siyasi görüşü kendine tabi kimse bas bas bağırmıyor.
    Verdiğim rakam 1 aylık yaşam için geçerli ama zaten %90 ı yemek. Sen içine alışveriş ,kafelere takılmak vs katarsan bu miktar çok az kalır.
    Yok kafe gibi bir derdimiz yok yakın doğu için pkk yuvası demişlerdi de ondan tedirgin olmuştum teşekkür ederim her şey için

• Tam burslu öğrenciler de öğrenim harcı mı ödüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahilcüheyla

quote:

Terörist mi? ne alaka bilmiyorum. Genellikle sakin bir kampüs ortamı var , herkesin siyasi görüşü kendine tabi kimse bas bas bağırmıyor.
    Verdiğim rakam 1 aylık yaşam için geçerli ama zaten %90 ı yemek. Sen içine alışveriş ,kafelere takılmak vs katarsan bu miktar çok az kalır.

Hocam merhaba. Öğrenim ücreti, dışında ne gibi giderler oluyor? Örneğin her dönem harç, kitap ücreti, sosyal aktivite ücreti diye ücret aliyorlar diye duydum. Ben tam burslu kayit yaptirdigim taktirde ödemem gereken ücret; konaklama, yemek giderleri ve kişisel giderler hariç ne kadar olacaktır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 21 Temmuz 2017; 10:39:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: QRX

quote:

Orijinalden alıntı: cahilcüheyla

quote:

Hocam merhaba. Öğrenim ücreti, dışında ne gibi giderler oluyor? Örneğin her dönem harç, kitap ücreti, sosyal aktivite ücreti diye ücret aliyorlar diye duydum. Ben tam burslu kayit yaptirdigim taktirde ödemem gereken ücret; konaklama, yemek giderleri ve kişisel giderler hariç ne kadar olacaktır?

Tam burslu okuyanlardan öğrenim harcı falan alınmaz. Fakülte ye göre kitap ücreti olabilir , sosyal aktivite ücreti de durup dururken alınmaz , fakat bir aktiviteye katılırsanız onun ayrı şartları olabilir , zorunlu bir aktivite ücreti yok yani bildiğim kadarıyla. Sonuç olarak kişisel giderler konaklama yemek harici önemli bir gider yok .

• QRX kullanıcısına yanıt
    Tam burslu olduğunda her dönem okula harç olarak 250 tl ödüyorsun. Onun haricinde ekstra bir ücret yok
  • Hukuk Fakültesinin diğer üniversitelere kıyasla daha zorlayıcı olduğunu duydum bu ne kadar doğru?
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    YDÜ öyledir evet biraz. DAÜ'de öyle durumlar olmaz gönül rahatlılığı ile gelebilirsiniz. Ev yerine yurt tavsiye ederim ben. Hem alışmak daha kolay olur hem de yurt çok rahat. Benim 3.yılım bitti yardımcı olabiirim sorularınıza.
  • Merhaba, sayın abilerim sizlerden acil bilgi bekliyorum laf oldun diye yazmıyorum

Yurt yemek gibi konuları önceki sayfalarda araştırmıştım .

Ben tercihe Daü mimarlık%50 yazmak istiyorum fiyat11 bin olması beni düşündürüyor acaba daha fazla alırlar mı? Etkinlik parası kayıt parası vs gibi

Birde eğitimi hakkında yorum yapabilecek var mı İngilizcemde sıkıntı yok ama sizce bilerek dersten bırakma falan olur mu . eğitim de çok fazla maket malzemesi falan kullanılıyor ve kampüste mimarlık kırtasiyesi varmış gidiyorlardı pahalı mı bilen var mı acaba?

Şimdiden çok teşekkürler

• hass cell H kullanıcısına yanıt
    11 bin TL ise o kadar alınır. Geç yatırmadığınız sürece parayı ekstra bir ücret söz konusu olmaz. Mimarlık okumuyorum ancak okuyan arkadaşlarım var bilerek dersten bırakma olayı daha duymadım ama o maketlere falan aşırı fazla para gidiyor ağlıyordu hep arkadaşlarım. Çok para dökülüyor o maketlere.
  • Çok teşekkür ederim,

Bugün bir ekonomi ümide Mimarlık okuyan biriyle konuştum mimarlık malzemeleri için yılda max 4 gidiyor diyordu ama Kıbrıs'ta 5-6 gider herhalde diye düşünüyorum.

Abi birde Daü yurtlarında kalmayı düşünüyorum yurtlarda Maket çizim yapabilmek için çizim masası almam gerek acaba daü yurduna masa alabilirmiyim ? Odalar geniş mi ? Büyük ihtimal tutkal falan kokacak havalandırma iyi mi?

Bunlar ufak şeyler ama hiç bilmediğinin yer olduğu için kılı kırk yarıyorum🙂

Tekrardan teşekkürler

• Internet sitesinde paket ucret verilmiş. Peki yuzde 50 burslu durumda bu ucretin yarisi mi odenir yoksa bu yari burs ogretim ucretinin yarisi mi oluyor?
  • buldingman111 kullanıcısına yanıt
    Kardeş keske türkçe yazsaydin da biz de okuyabilseydik

• @hass cell

Kıbrıs'ta bir miktar daha fazla tutabilir evet. DAÜ yurtlarında da masan v.s. olacak pek anlamıyorum o işlerden onu mimarlık okuyan birine sorman daha iyi olabilir. Odalar pek geniş degil açıkçası ben 1 kez girmiştim DAÜ3'e ve çok küçük dar garip bir yerdi.

@supermario71

Okul harcını %50 indirimli ödersiniz yurt ve paket ücretlere indirim olmaz.
  • @wadjet

Abi son olarak mimarlık ın altına inşaat yazmayı düşünüyorum ama geçen yıl 20 öğrenci kayıt olmuş bu yıl belki 3 -5 kişi olursa nasıl olacak ? Herhalde toplam 100 kişi vardır bölümde Genel olarak bazı bölümlerde böyle sorunlar var mı

Birde inşaatın eğitimiyle ilgili yorum yapabilir misiniz?

Çok teşekkür ederim

• Tam burslu olsan da sosyal aktivite ücreti ödüyorsun. Bu sigorta + sosyal aktivite ücreti olarak geçiyor 250 tl civarı olması lazım.
  • Bilgisayar mı yazılım mühendisliği mi yazmalı? Ayrıca geçen yılın %50 kontenjanı neden dolmamış acaba, bir tek ben mi beğeniyorum burayı?
  • 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.