Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
195.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    KKTC'de okuyacak öğrenciler dikkat!
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/1545408-kktc-de-okuyacak-ogrenciler-dikkat

Arkadaşlar burda ne demek istiyor?Devam zorunluluğu gelecek gibi algılayabilirmiyiz?Bu konuda bir fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fma05 -- 2 Temmuz 2017; 0:13:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bink kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hazırlık okuduysan 5.5 okumadisan 4.5 sene bursun hiçbir şekilde kesilmiyor

• MENTALİTA ULTRAS kullanıcısına yanıt
    Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz var mi bir kaynağı ben herhangi bir şey bulamadım internette. Daü burs yönetmenliğinde sadece eğitim süresince burs kesilmez ibaresi bulunuyor sizin söylediğiniz gibi bir şey bulamadim ben

• fma05 F kullanıcısına yanıt
    Bu bizim mecburen yaptığımız muhaceret olayının yeni boyutu herhalde. Herkesin yapmasına gerek yoktu ama artık gerekli sanırım.
  • KIBRIS PAHALI MI GERÇEKTEN TÜRKİYEDEKİ HERHANGİ BİR OKULA GÖRE?
  • Bu üniversite bu sene ne kadar burs veriyor?

• Necmettin erbakan kyk yurdunun çıkma ihtimali var mı ilkte?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carambols -- 13 Temmuz 2017; 15:7:47 >
  • PİLOTDENLİ, 170 sayfanın en az 100 safyasında bu konu ayrıntılı tartışıldı okumanı tavsiye ederim.

QRX, Üniversite ne kadar burs veriyor derken hangi bursu kasdettin ?

doğu akdeniz üniversitesi (daü), kıbrıs
    Burslar | Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Kıbrıs
    https://ww1.emu.edu.tr/burslar
    bu bağlantıdan tüm burslar hakkında bilgi edinebilirsin.

carambols, KYK yurdu Türkiye gibi bir sistemle işliyor. Duyduğum kadarıyla talep fazlaymış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

PİLOTDENLİ, 170 sayfanın en az 100 safyasında bu konu ayrıntılı tartışıldı okumanı tavsiye ederim.

carambols, KYK yurdu Türkiye gibi bir sistemle işliyor. Duyduğum kadarıyla talep fazlaymış.

Hocam teşekkür ederim ama o sayfayi okudum zaten. Derece burslarindan bahsediyorum. O sayfada tercih bursundan bahsediyor. Osym kitapcigina bakin diyor ama Osym kitapciginda bununla ilgili bilgi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURSLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi yurtlarında ücretsiz konaklama (2 kişilik odalarda), akademik yıl süresince (10 ay) ayda 200$ cep harçlığını, her dönem için 150$ ders kitap ödeneği ve yılda 2 defa, Türkiye - KKTC gidiş - dönüş uçak biletini kapsar. Burs süresi bir yılı hazırlık sınıfı olmak üzere toplam beş yıl olup devam etmesi için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir.

Kaynak:http://www.emu.edu.tr/mevzuat/mevzuat/ogrenciler/01.%20ogrenci%20burslari%20uygulama%20yonetmenligi.pdf

Yönetmelikte ücretler bu şekilde belirtilmiş hocam.

• quote:

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURSLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi yurtlarında ücretsiz konaklama (2 kişilik odalarda), akademik yıl süresince (10 ay) ayda 200$ cep harçlığını, her dönem için 150$ ders kitap ödeneği ve yılda 2 defa, Türkiye - KKTC gidiş - dönüş uçak biletini kapsar. Burs süresi bir yılı hazırlık sınıfı olmak üzere toplam beş yıl olup devam etmesi için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir.

Kaynak:http://www.emu.edu.tr/mevzuat/mevzuat/ogrenciler/01.%20ogrenci%20burslari%20uygulama%20yonetmenligi.pdf

Yönetmelikte ücretler bu şekilde belirtilmiş hocam.

Bu yönetmelik de çok eski hocam. Güncel değil maalesef.

• quote:

PİLOTDENLİ, 170 sayfanın en az 100 safyasında bu konu ayrıntılı tartışıldı okumanı tavsiye ederim.

Linki guncellediler bugün. Merak eden varsa.

Kayıt işlemleri nasil oluyor hocam? Illa Kibrisa gitmek mi gerekiyor? Ders secim islemleri internetten mi oluyor?

• Kayıt işlemleri DAÜ Türkiye ofislerinden de oluyor. Kıbrısa gitmenize gerek kalmıyor. Ders seçimi internet üzerinden oluyor fakat ders seçim tarihinin son gününe kadar danışmana onaylatmak gerekiyor. Kural danışman ile yüz yüze onaylamanız fakat danışman insiyatif kullanır gelmene gerek yok derse gitmezsin.
  • quote:

Kayıt işlemleri DAÜ Türkiye ofislerinden de oluyor. Kıbrısa gitmenize gerek kalmıyor. Ders seçimi internet üzerinden oluyor fakat ders seçim tarihinin son gününe kadar danışmana onaylatmak gerekiyor. Kural danışman ile yüz yüze onaylamanız fakat danışman insiyatif kullanır gelmene gerek yok derse gitmezsin.

Teşekkür ederim. Ders kayıt için Kıbrısa gitme olayi kötü olmuş. Danışmanlar genelde yüz yüze onaylamayi mi tercih ediyor,?

• Evet genelde insiyatif almayıp yüz yüze kaydı tercih ederler. Bu her üniversite için genelde böyledir. DAÜ için ders kaydı son günü ayın 22'sinde, ders başlangıcı da ayın 25'inde. 2 gün erken gitmek haftasonu orayı keşif ve tanıma açısından daha iyidir aslında.
  • ramstayn kullanıcısına yanıt
    Hocam senelik masrafınız ne kadar? Yemek ve yurt dahil bir de kampüste havuz var mı spor salonları var mı ücretsiz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Hocam senelik masrafınız ne kadar? Yemek ve yurt dahil bir de kampüste havuz var mı spor salonları var mı ücretsiz mi ?

Selam ben orada hazırlık okudum bu sene de 1. sınıfa başlayacam. Kampüste yüzme havuzu yok.Spor salonu var, geçen sene öğrencilere 50 TL idi ( civar spor salonlarının yarı fiyatı) . Yurtlara gelince özel yurtlar sıcak suyu elektriği vs dahil 8 bin liraydı. Daü nün yurtları 4 bin liraydı tabi haliyle şartları daha kötü. Yemekhane var öğün fiyatları 7-11-11 tl fakat abonelik yapınca %15 düştüğünü düşün. Fiyatların Türkiye'den yüksek olduğu bariz.Fakat nereye gideceğini bilirsen meyve sebze vs Türkiye'den ucuza geliyor. Fakat karsına çıkan ilk yerden alısverislerini yaparsan daha pahalı oluyor.

• cahilcüheyla C kullanıcısına yanıt
    yakındoğuda spor salonları ve yüzme havuzu ücretsiz diyorlardı kampüs içi öğrencilere niye paralı ya neyse bir şekilde gelebilirim inşallah

Peki özel yurtlarda klima var mı sen nerede kaldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeTeRPaNN -- 20 Temmuz 2017; 14:13:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

yakındoğuda spor salonları ve yüzme havuzu ücretsiz diyorlardı kampüs içi öğrencilere niye paralı ya neyse bir şekilde gelebilirim inşallah

Peki özel yurtlarda klima var mı sen nerede kaldın?

Ben daü yurdunda kaldım , hepsinde klima var, fakat daü yurdunda sıcak su saatleri var özel yurtda sınırsız, ben 3 kişi kaldım orada 2 vs farklar var
  • cahilcüheyla C kullanıcısına yanıt
    Çok iyi ya peki siz yemek paketlerine girdiniz mi yoksa yemeğinizi kendiniz mi yaptınız yaptıysanız ne kadar para gitti

Kusura bakmayın hocam sizi de yoruyorum ama bu son

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeTeRPaNN -- 20 Temmuz 2017; 15:21:41 >
  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.