Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
195.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarin bende adadayim yeterli katilim olursa bulusma ayarlayabilirz:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende cumartesi ordayım nasipse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphan12

bende cumartesi ordayım nasipse :)

güzel güzel yeni sezonu açıyoruz yavaştan
  • Arkadaşlar Merhaba, Daü Ulus.Tic.ve.Isltme.Turkce tam burslu tercihime yerleştim,Dgs ile tercih ettim.
    Türkçe bölümü mavi diploma vermiyorlar dedi daü ing. bölümde okuyan bir arkadasım, veriyorlar diyende var bunu söylenti olarak duydum, hangisi doğrudur?
    Durumum sıkıntılı sizce okurken aynı zamanda is bulma imkanı olur mu yoksa okuma isim yalan olabilir bu benim icin cok önemli tr de is tecrübem var calıstım is bulma durumu nasıl olur?
    2 Yıllık myo okurken kyk öğr.kredisi almıştım 2011 mezunuyum yani 1 yıl aradan sonra kazandım (bu 1 yıl süresince sigortalı bi işte çalışmadım) bu yüzden kyk alamıyor muşum şu ana kadar da kyk websitesinden herhangi bir başvuru yapmadım tarihlerini bilen var mı, 1 yıl ara verdiğim icin kredi alma şansım hiç mi yoktur?
    ayrıca yurt ta kalırken yurt ücreti haric yemek ücreti ve extra ne kadar giderim olur?

şimdiden teşekkür ederim umarım imkanlar oluşur ve bende daülü olurum :) kazanmışken gidememek çok koyar, ayrıca başka bir şekilde herhangi bir yerden burs alma imkanım var mı kazandığımız tam burslu program boşa gitmesin :)

• Kafelerde vs çalışma imkanları bulabilirsin-part time-,üniversiteye danışırsan sana iş imkanı sağlarlar.. aylık senin harcamana bağlı bir ücret çıkar dişini sıkarsan 300-350 liraya geçinebilirsin.. mavi diploma olayı tüm bölümler için geçerli dil farkı yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 11 Eylül 2012; 0:18:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

Kafelerde vs çalışma imkanları bulabilirsin-part time-,üniversiteye danışırsan sana iş imkanı sağlarlar.. aylık senin harcamana bağlı bir ücret çıkar dişini sıkarsan 300-350 liraya geçinebilirsin.. mavi diploma olayı tüm bölümler için geçerli dil farkı yok..

cevap icin çok sağol dostum.

tecrübeli arkadaşlardan kyk konusunda ve diğer konularda da bilgilerini esirgememelerini rica ediyorum
  • bugün ben de geldim yurduma yerleştim daha gelmeyenler için şunu çok net söyleyebilirim çok güzel bi okul yurtlarda güzel kafanızda ne kadar soru işareti varsa geldiğinizde biticek
  • Ek yerleştirmelerde Turism bölümlerine yerleşme şansım var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

quote:

Orijinalden alıntı: Sınavkolik

tıp fakültesi neden açılmadı bu sene?bir bilginiz varsa lütfen cevaplayın

Tıp fakültesi ek tercihlerde seçime açık olacak,

Tamamı ücretli olacak burslu kontenjan yok,

E-mail yolu ile bilgi alınmıştır..

Bunu sormak için üye olmuşsunuz sanırım ama bi daha girerseniz okursunuz

şuanda içim yandı hemde nasıl anlatamam ama olsun burslu yokmuş en azından teşekkürler cevap verdiğin için kaç kişi alcak ve hangi sıralamalarda kapatır bir tahminin var mı?

• quote:

quote:

quote:

şuanda içim yandı hemde nasıl anlatamam ama olsun burslu yokmuş en azından teşekkürler cevap verdiğin için kaç kişi alcak ve hangi sıralamalarda kapatır bir tahminin var mı?

Şu an okulda tıp fakültesine kayıtlar aktif,

KKTC vatandaşları kayıtlarını yaptırıyor.

Fakat T.C. vatandaşları için hiçbir konuda bilgi alamadım. Sıralama ise ilk sene olduğu için anca ilk yerleştirmelerden sonra belli olur sanırım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fakat T.C. vatandaşları için hiçbir konuda bilgi alamadım. Sıralama ise ilk sene olduğu için anca ilk yerleştirmelerden sonra belli olur sanırım

tcler ösym ile yerleştiriliyor sadece diye biliyorum denk olması için şuanki bölümümden ve okulumdanda memnunum ama tıp asıl hedefim okul bitince bir daha gircem

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tcler ösym ile yerleştiriliyor sadece diye biliyorum denk olması için şuanki bölümümden ve okulumdanda memnunum ama tıp asıl hedefim okul bitince bir daha gircem

Evet dediğin gibi, bu yüzden KKTC vatandaşları için sorun yok, kayıt yaptırıyorlar.

Durum ne olacak bilemiyorum, su an tıp öğrencileri fen edebiyat fakültesinden kayıt yaptırıyor.

Yeni bilgi edindiğimde tekrar paylaşırım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet dediğin gibi, bu yüzden KKTC vatandaşları için sorun yok, kayıt yaptırıyorlar.

Durum ne olacak bilemiyorum, su an tıp öğrencileri fen edebiyat fakültesinden kayıt yaptırıyor.

Yeni bilgi edindiğimde tekrar paylaşırım

tamam teşekkürler 3 sene orda 3 sene burda olması iyi yani bence ama hayırlsı tekipteyim

• Tip fakultesine denk gelemedim ama unide baya calisma var.. Zaten buyuktu hepten buyutmusler ilk gelince guzel gelio gozunuze ama sicakla beraber bastirinca buyuk bir universite olmasina kufretmiyor degilsiniz..

Not okulum diye soylemiyorum boyle yesilliklerin arasinda bu kadar olanaga sahip bir kampusu cok zor bulursunuz gorup gorebileceginiz en iyi sosyal olanaklara sahip universite diyebilirim elince goreceksiniz zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 14 Eylül 2012; 18:51:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • daü yurt konusunda yardımcı olabilecek var mı ? yada pansiyon ev arkadaşı vs her yer dolmuş açıkta kaldık.
  • Ünideki çalışmalardan kastınız Lala mustafa paşa karşısındaki inşaat sanırım. Orası 3-4 senedir iskelet halindeydi. Geçen sene sağlık fakültesinden falan para kazandılarda yapmaya başladılar. Bildiğim kadarıyla Tıp fakültesi + Rektörlük binası olucak orası. Tabi ne zamana biter bilmiyorum. Şimdi tıp fakültesine kayıt yaptıranlarıda sağlık fakültesine alırlar büyük ihtimalle. O kadar öğrenciyi eskiden hazırlık binası olarak kullandıkları binaya nasıl sığdırabilecekler acaba.

Kampüs olarak gerçekten güzel. Yeşil. Baharda sinek kolonileri eksik olmaz. Yürürken atraksiyon yaratırlar zevkli olur. Denizi süper. Tüm barlar, cafeler yurtlara 10-20dk lık mesafede. Şu son dönemlerde öğrenciler çoğaldıkça sosyal olanaklarda artmaya başladı. İlk geldiğim senelerde standartlaşmış klüpler haricinde pek klüp yoktu. Şimdi incik cıncık herşeyin klübünü açmaya başladılar iyi oldu.

Mavi diploma, Abet falan iyide laboratuar imkanı yok adam akıllı. Bazen hiçbir ekipmanın çalışmaması yüzünden 1 saat boş boş oturduğumuz zamanlarda oldu. Mühendislikdekiler 1-2 sene okuduktan sonra anlayacaklar zaten. Hocaların geneli oldukça kaliteli ama. Arada pürüzlerde çıkıyor. Tabi sevgili okulumuzun o pürüzleri düzelteceğine saygın hocalarımızı şutlamada üzerine yok.

Ben memnunum gerçi halimden. Dersler, zaman vs geçiyor. Türkiye'deki çoğu üniversiteden iyi olduğuda kesin.

• merhaba arkadaslar bende bu sene dgs ile yerlestim ing muafiyet snavına grmek zorun lumu? eger grmedgm takdirde bi sorun olur mu? ing iyi fakat blerek grmek istemiorum sınava? grmedigim takdirde donem içinde basarı gosterirsem yine drek gecebilirmiyim veya geldmde oraya ing muafiyet sınavına greblrmiyim 18 inde sınav sonradan gelsem greblrmiyim?
  • Zorunlu değil ama mutlaka girmenizi öneririm. En azından seviyenizi belirlemek için. Bende son güne kadar girmek istememiştim baştan okurum ne var diyerekten. Son gün girim bari diyip 105'ten başlamıştım. Çok verimli geçti. 101-102-103 seviyeleri tamamen zaman kaybı eğer ingilizce bilginiz varsa. Bildiğinizide unutursunuz orada. Sonradan gelip giremiyorsunuz bildiğim kadarıyla. Eskiden yan sınavlar oluyordu şimdi kalkmış hepsi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redyel

merhaba arkadaslar bende bu sene dgs ile yerlestim ing muafiyet snavına grmek zorun lumu? eger grmedgm takdirde bi sorun olur mu? ing iyi fakat blerek grmek istemiorum sınava? grmedigim takdirde donem içinde basarı gosterirsem yine drek gecebilirmiyim veya geldmde oraya ing muafiyet sınavına greblrmiyim 18 inde sınav sonradan gelsem greblrmiyim?

Sınava girmeniz zorunlu. Ayın 18'indeki sınava yetişmenizi tavsiye ederim. Yetişemezsenizde mutlaka daha sonra açılan ek sınavlara girersiniz.

Yardıma ihtiyaç duyarsanız beni hazırlık okulu öğrenci rehberlik ofisinde bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntonioMontana

daü yurt konusunda yardımcı olabilecek var mı ? yada pansiyon ev arkadaşı vs her yer dolmuş açıkta kaldık.

Sinemis yurduna bakın isterseniz, orada her zaman boş oluyor. Kampüsün dışında yalnız.

Yada stüdio ev bulabilirsiniz. Diğer döneme tanısıp bir ev arkadası ile eve cıkarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.