Şimdi Ara

Doğu illerinin yolları hakkında bilgi isteği... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Urfada tum koy yoları bile asfalt ama bazı yerlerde buyuk cukurlar var maalesef
  • Ula doğuların yolları iyidir ama bazı yerlerde güzel olmayabilir.Ben sana Nissan Navara, ikinci el tavsiye ederim.Sen bu araçla yol durumu nasıldır bozukmudur diye takma kafana bu araçla gidemeyeceğin yer kalmaz
    ama tercih senin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twincharged -- 4 Mart 2007; 10:22:48 >
  • Urfa, Diyarbakır'da durum anlaşıldı. Biraz daha ileriye sayın forum üyeleri. Yok mu yahu oradan katılan...Hakkari'den...

Jip, suv düşünmüyorum dragger28, teşekkürler.

Bu saydıklarından hiç birinin yanından dahi geçtin mi?

quote:

Orjinalden alıntı: Postal_Phreak

arkadaşım sen de iyice cahil kalmışın bu zamanda toprak yol mu kaldı bitliste muşta vanda hakkaride her yer asfalt, köy yollarında asfalt olmayabiliyor, hatta ankaradaki yollardan da iyi diyebilirim, yollarda delik melik yok anlayacagın, karayolları burda iyi calısıyor,
  • arkadaşlar doğuda çok lüx arabalarda var ama en iyisi kuş ve reno toros insanın başına öyle şeyler geliyorki
    yolda taştan dolayı passat hava yastığı patlatmıştı alacağın araba yerden yüksek ve servis sorunu olmayan araç almalısın
  • kardeş gir erzincandan karsa kadar yollar çok güzeldir artı erzurum - erzincan - kars şehiriçi yolları da bi o kadar iyidir. oralarda f1 aracı sürmeye kalkmadıkça yolda kalmazsın son yıllarda otoyollar konusunda ciddi bi atılım var anayollarda sorun yok.. Al bi VW rahat git gel
  • Teşekkürler otobilge, gorkii,

Tercihlerde VW de var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otobilge

arkadaşlar doğuda çok lüx arabalarda var ama en iyisi kuş ve reno toros insanın başına öyle şeyler geliyorki
    yolda taştan dolayı passat hava yastığı patlatmıştı alacağın araba yerden yüksek ve servis sorunu olmayan araç almalısın

Aynen doğru bu arada aklıma niye gelmedi yaws tüh neyse.Bence bu dediğin araçlardan biri CLİO SYMBOL olur mesela altı yüksek servis sorunu bile olmayan araç yada Megane olabilir onun altıda honda civiclerden baya yüksek ama tercih senin araba almadan önce servis sorunu yaşarmıyım yaşamazmıyım diye düşünmen lazım...
    EDİT: Bu arada yazdıklarım dodii ye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twincharged -- 4 Mart 2007; 10:47:53 >

• ben elazığdayım dostum burada aklına gelmeyecek lüx araçlar var burda bişey olmaz yanlız tunceli ve bingöl vs. yollara gideceksen bişey diyemem bence en iyisi connect veya doblo al
  • Yıllardır renaulttan sonra esaslı bir marka değişikliği düşünüyorum. Megane II fena gözükmüyor.

Elazığ iyi diyorlar gerçekten.

Hakkari'den ses yok...

Teşekkürler nos23, dragger28.

quote:

Orjinalden alıntı: dragger28

quote:

Orjinalden alıntı: otobilge

arkadaşlar doğuda çok lüx arabalarda var ama en iyisi kuş ve reno toros insanın başına öyle şeyler geliyorki

Aynen doğru bu arada aklıma niye gelmedi yaws tüh neyse.Bence bu dediğin araçlardan biri CLİO SYMBOL olur mesela altı yüksek servis sorunu bile olmayan araç yada Megane olabilir onun altıda honda civiclerden baya yüksek ama tercih senin araba almadan önce servis sorunu yaşarmıyım yaşamazmıyım diye düşünmen lazım...
    EDİT: Bu arada yazdıklarım dodii ye...

• 2003-2005 iki sene Van da görevim icabı ikamet ettim.Ve yolları hem genişlik hemde bakım olarak oldukça iyidi.Bence rahatlıkla gidebilirsin yolların arabaya bir zarar vereceğini zannetmiyorum ama şu anda yolların durumu ne oda meçhul tabi???
  • Gideceginiz yere uçakla gitmenizi ve orada acımadan bineceginiz bir aracı olmanızı özellikle sıfır araç almamanızı tavsiye ederim.
  • Ben Van'da çalışıyorum 3 senedir. Doğu'da kars haricinde gitmediğim yer kalmadı. Yollar batıdaki yollarla aynı. Zaten heryer duble yol oldu. En son iş icabı Şemdinli'ye gittim. Sadece Yüksekova Şemdinli arası kötüydü. Ama genel olarak iyi denilebilir yollara. Van veya Hakkariye gelecek olursan toyota almalısın. Zaten burası tam bir Toyota cenneti. İran'dan gelen ithal(!) benzini en verimli ve sorunsuz olarak Toyota'lar yakıyor.
    Gerçi Opel ve VW haricinde hepsi yakıyor ama Toyotalar en kalitesiz solvent vs. karıştırılmış olanları bile yakabili yor. Sadece Toyota satan galericiler var burada.
    Ama mesela benim eski aracım 97 corollaydı. Altı yere yakın olmasına rağmen şehirlerarası yollarda bundan dolayı sorun yaşamadım. Opel ve VW alma. Millet 1.3 YTL'ye alırken benzini sen 2.83'e alacaksın . İçin gider valla.

• Detaylı cevabınız için teşekkürler.

Hiç aklıma gelmeyen yakıt konusunda ilginç bilgiler veriyorsunuz. Peki bu ithal(!) benzin Toyotaya zarar vermiyor mu? Özellikle honda'da durum nasıl? Diğer markalar?

Bu ithal(!) benzin alenen mi satılıyor?

Ben alacağım arabaya LPG taktırmayı da düşünüyordum. LPG ve oralardaki durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bu konuda biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Brky06 ve Redpower'a da verdikleri bilgiler için teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Ben Van'da çalışıyorum 3 senedir. Doğu'da kars haricinde gitmediğim yer kalmadı. Yollar batıdaki yollarla aynı. Zaten heryer duble yol oldu. En son iş icabı Şemdinli'ye gittim. Sadece Yüksekova Şemdinli arası kötüydü. Ama genel olarak iyi denilebilir yollara. Van veya Hakkariye gelecek olursan toyota almalısın. Zaten burası tam bir Toyota cenneti. İran'dan gelen ithal(!) benzini en verimli ve sorunsuz olarak Toyota'lar yakıyor.
    Gerçi Opel ve VW haricinde hepsi yakıyor ama Toyotalar en kalitesiz solvent vs. karıştırılmış olanları bile yakabili yor. Sadece Toyota satan galericiler var burada.
    Ama mesela benim eski aracım 97 corollaydı. Altı yere yakın olmasına rağmen şehirlerarası yollarda bundan dolayı sorun yaşamadım. Opel ve VW alma. Millet 1.3 YTL'ye alırken benzini sen 2.83'e alacaksın . İçin gider valla.

• Zira tam da bir tane bora bulmuştum.
  • quote:

Ben Van'da çalışıyorum 3 senedir. Doğu'da kars haricinde gitmediğim yer kalmadı. Yollar batıdaki yollarla aynı. Zaten heryer duble yol oldu. En son iş icabı Şemdinli'ye gittim. Sadece Yüksekova Şemdinli arası kötüydü. Ama genel olarak iyi denilebilir yollara. Van veya Hakkariye gelecek olursan toyota almalısın. Zaten burası tam bir Toyota cenneti. İran'dan gelen ithal(!) benzini en verimli ve sorunsuz olarak Toyota'lar yakıyor.

şu toyota da da ne motor varmış ha.. lpg de de sıralı sistem yokken en verimlisi toyotalar derlerdi ustalar.. gerçekten doğuda toyota da çok. demmki iyi motor var

• Su koysan onu da yakacak.
  • İthal benzin ve mazot kağıt üstünde yasak tabii ama devlet bilerek izin veriyor. Alıp satmak serbest. Sadece sınıra giden yollarda jandarma bazı kurallar uyguluyor. Yakıt sadece orjinal depoda olacak ( yani depo haricinde yakıt taşınamıyor) , bir araç sınıra günde sadece 1 defa gidecek vs. Amaç bölge halkı 3-5 kuruş kazansın,geçimini sağlasın ama kimse bu işten çok zengin olmasın. bölge ekonomisi ayakta kalsın, başka zararlı faaliyetlere bulaşmasın (terör,uyuşturucu vs.) 25 tonluk tankerle sınıra gidip kimse yakıt getiremiyor tabi bu durumda. Bu iş yasaklansa tarım , ticaret ciddi zarar görür. Devlet bunu istemiyor. Zaten sadece bu bölgede kullanılıyor. Ciddi bir miktar değil.
    Benzin alenen alınıp satılıyor. Tüm kamu personeli, işadamları vs. bunu kullanıyor. Ama dizeller biraz hassas tabii. O yüzden CRDİlerde sorun yaşanabilir.O yüzden pek dizel yok burada. Millet dizel alsa zarar edicek.
    Benzinli Honda'da sorun yaşayan duymadım. LPG var ama kullanan pek yok . İran benzini yakmayan araç kullanıcıları kullanıyor LPG'yi. Her markanın LPG'si var.

• güzel acıklamıs bi ticaret mantıgı var adam dobloyu alır arkaya ek depo yapar ıraga gider benzin alır gelir burda satar işi mantıgı bu yani
    quote:

İthal benzin ve mazot kağıt üstünde yasak tabii ama devlet bilerek izin veriyor. Alıp satmak serbest. Sadece sınıra giden yollarda jandarma bazı kurallar uyguluyor. Yakıt sadece orjinal depoda olacak ( yani depo haricinde yakıt taşınamıyor) , bir araç sınıra günde sadece 1 defa gidecek vs. Amaç bölge halkı 3-5 kuruş kazansın,geçimini sağlasın ama kimse bu işten çok zengin olmasın. bölge ekonomisi ayakta kalsın, başka zararlı faaliyetlere bulaşmasın (terör,uyuşturucu vs.) 25 tonluk tankerle sınıra gidip kimse yakıt getiremiyor tabi bu durumda. Bu iş yasaklansa tarım , ticaret ciddi zarar görür. Devlet bunu istemiyor. Zaten sadece bu bölgede kullanılıyor. Ciddi bir miktar değil.
    Benzin alenen alınıp satılıyor. Tüm kamu personeli, işadamları vs. bunu kullanıyor. Ama dizeller biraz hassas tabii. O yüzden CRDİlerde sorun yaşanabilir.O yüzden pek dizel yok burada. Millet dizel alsa zarar edicek.
    Benzinli Honda'da sorun yaşayan duymadım. LPG var ama kullanan pek yok . İran benzini yakmayan araç kullanıcıları kullanıyor LPG'yi. Her markanın LPG'si var.

• ben batmanın ilçelerine ve civar illere giden yolları çok sık kullanıyorum. yollar berbat. çukur dolu. umarım yolun buralardan geçmez. hükümet çoğu yeri duble yol yaptı ama berbat bir malzeme kullandı. bi yağmur yağdı mı koca koca çukurlar oluşuyor yollarda.

hemen başıma gelen bir oılayı anlatmak istiyorum: geçen ay gece vakti bu çukurlardan birine girdim. jantım yamuldu ve jant kapağı uçtu gitti. ertesi sabah farkettim jant kapağının olmadığını. orjinalini alayım dedim 85 ytl fiyat çektiler. ertesi gün yine aynı yoldan geçecektim. jant kapağımı yolda ararım daha iyi dedim. ertesi gün girdiğim çukurun yanında 3 tane kapak buldum, etrafa saçılmışlardı. en uzaktaki benimkiydi .

bir olay daha: 3 hafta önce de arkadaşım silvan- diyarbakır yolunda çukura girdi jantı kırıldı ve araç takla attı. allahtan arkadaşıma bişey olmadı.

ohh ne güzel, her yol duble oldu diyenler keşke bu yolları bi görse. yol tek olsun, duble olmasın ama adam gibi yapılsın. kesinlikle şu anki halinden daha güvenli olur.

• Tam da Batman'ı soracaktım. Teşekkürler. Çukura düşüp takla atmak...Mesele ciddiymiş gerçekten...Giden jant kapağı olsun.

Hangi aracı tavsiye ettiğiniz de yazsaydınız iyi olurdu. Yine de teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.