Bir süre doğuda bulunma ihtimalim var. 1 sene kadar. Daha önce o taraflara yolum düşmedi. Bu nedenle yolları hakkında bilgim yok.
Yeni bir araba almak üzereyken(Hâlâ yeni alamadım), seçimimde bu da etkili olmalı. Seçeneklerden bazıları da civic ve toyota gibi yere yakın araçlar.
Şimdi, çiziksiz bir civicle gidip, 1 senede arabayı hurda etmek istemiyorum.
Şimdi özellikle o bölgeyi bilen forum üyeleri kısaca özetleyebilirler mi: "Şu ildeki yollara kat'a bu arabalarla girme"
Hangi illerin yolları berbattır?Ya da hangi ilçenin? Yoksa çok doğuda olmasına rağmen, dağlık yerlere çıkmadıkça, sanıldığının aksine yollar iyi midir?
Ya da arazi aracı olmayan hangi araç önerilir?
Sanırım en uygunu R12 Toros diyeceksiniz, ancak alacağım aracın C veya D segmentinden(Ya da sınıfından, emin değilim.) olmasını, ve mümkünse,sırasıyla,
Civic 2005, corolla HB, golf 4, 190-200E'den biri olmasını istiyorum. Başka öneriniz varsa onları da almak isterim.
Teşekkürler.
Not:Bu kadar açıklayıcı soruya, açıklayıcı ve tecrübeyle sınanmış cevaplar lütfen.
Elazığ ve Malatyada genellikle saydığın araçlardan bolca var
demekki sorun olmuyo
Daha doğuya gideceğim dersen fazla bilmiyorum ama genellikle Toyotacı olduklarını duydum
quote:
Orijinalden alıntı: saksoy
Elazığ ve Malatyada genellikle saydığın araçlardan bolca var
demekki sorun olmuyo
Daha doğuya gideceğim dersen fazla bilmiyorum ama genellikle Toyotacı olduklarını duydum
Teşekkürler.
İlçelerdeki durumlardan da bahsedilirse iyi olur...
quote:
Orijinalden alıntı: dodii123
Teşekkürler.
İlçelerdeki durumlardan da bahsedilirse iyi olur...
Alıntıları Göster
tam olarak yer belirtirsen daha yardımcı olurmaya çalışırız
quote:
Orijinalden alıntı: DG00
Alıntıları Göster
erzurum yolları kaymak asfalt+3 şeritli +otoban değil.....
ama tunceli yoluna sakın girme biz bi temprayla girip arabanın motor kulaklarını elimize almıştık...
quote:
Alıntıları Göster
dgo2133, yer henüz belli değil, o nedenle yazamadım.Doğu olacağı belli.
Diyeceksin ki öğrenince al; mantıklı ancak araba alımı birkaç günde olacak birşey değil.Üstelik piyasa durgunken almak gerek.
Nereyi biliyorsanız orayı yazın yeterli olur sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: ForteVeloce
ama tunceli yoluna sakın girme biz bi temprayla girip arabanın motor kulaklarını elimize almıştık...
Alıntıları Göster
Bu kadar kötü olduğunu sanmıyordum. Üstelik sanırım Tunceli merkez yolundan bahsediyorsunuz.
Yararlı bir bilgiydi,teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: 10ur_1
quote:
dgo2133, yer henüz belli değil, o nedenle yazamadım.Doğu olacağı belli.
Diyeceksin ki öğrenince al; mantıklı ancak araba alımı birkaç günde olacak birşey değil.Üstelik piyasa durgunken almak gerek.
Nereyi biliyorsanız orayı yazın yeterli olur sanırım.
Alıntıları Göster
antep çevresi zaten otoban
urfa civarında günde 20,000 arac geciyor beton asfalt gayet iyi bir iki baglantı dısında zaten urfa otobanı eli kulagında bitke üzere birecik e kadar su anda
d.bakır etrafıda güzel d.bakır-elazığ/malatya yolu temiz d.bakır-mardin yine temiz şehirlerarası yollarda durum pek vahim değil
maşallah demek lazım karayolları kaç senedir çalışıyor hakkını vermek lazım
quote:
antep çevresi zaten otoban
urfa civarında günde 20,000 arac geciyor beton asfalt gayet iyi bir iki baglantı dısında zaten urfa otobanı eli kulagında bitke üzere birecik e kadar su anda
d.bakır etrafıda güzel d.bakır-elazığ/malatya yolu temiz d.bakır-mardin yine temiz şehirlerarası yollarda durum pek vahim değil
maşallah demek lazım karayolları kaç senedir çalışıyor hakkını vermek lazım
Alıntıları Göster
Teşekkürler...Zaten büyükşehir yollarının da başka türlü olması abes olurdu. Umarım küçük illerde, ilçelerde de durum aynırdır. Lakin, Tunceli'de durum tam tersi galiba...
quote:
Bu kadar kötü olduğunu sanmıyordum. Üstelik sanırım Tunceli merkez yolundan bahsediyorsunuz.
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: dodii123
quote:
yok pülümür köprüsü tunceli arası (erzincanla tunceli arasında)
10 yıldır yol yapımı war daha bitmedi yolu söktüler öylede kaldı
quote:
Orijinalden alıntı: ForteVeloce
quote:
Orjinalden alıntı: dodii123
quote:
yok pülümür köprüsü tunceli arası (erzincanla tunceli arasında)
10 yıldır yol yapımı war daha bitmedi yolu söktüler öylede kaldı
Alıntıları Göster
Yazık yahu...Umarım düzelir...Kendim için değil tabii...
quote:
Yazık yahu...Umarım düzelir...Kendim için değil tabii...
Alıntıları Göster
bence sıfır araçla gitme şanlıurfa için özellikle şehir içi yollar berbat ve çizilmemiş arabayı pek sevmiyorlar... arkadaşım sıfır siyah araçla geldi şimdi arkasında kurtçe isim kazılı durumda....(siyah fonda yazı güzel oluyor) trafik berbat....... sen çarpmassan bir motorsiklet kesin size çarparr(beni biçti birisi) karar sizin
quote:
Orijinalden alıntı: drberti
bence sıfır araçla gitme şanlıurfa için özellikle şehir içi yollar berbat ve çizilmemiş arabayı pek sevmiyorlar... arkadaşım sıfır siyah araçla geldi şimdi arkasında kurtçe isim kazılı durumda....(siyah fonda yazı güzel oluyor) trafik berbat....... sen çarpmassan bir motorsiklet kesin size çarparr(beni biçti birisi) karar sizin
Alıntıları Göster
Peki somut araç önerileri nelerdir sayın forum üyeleri?
İstanbul trafiğinden de berbat yerler varmış demek...
Teşekkürler.
quote:
Peki somut araç önerileri nelerdir sayın forum üyeleri?
İstanbul trafiğinden de berbat yerler varmış demek...
Teşekkürler.
Alıntıları Göster
ikinci el umursamayacağınız hangi araç olursa...
İLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR..MARDİN VE TÜM İLÇELERİNİN BAĞLANTI YOLLARI GÜZEL.SADECE MARDİNDEN URFAYA KADAR OLAN KESİM BAZI BÖLGELERİ ÇOK KÖTÜ.BENDE İŞİM DOLAYISI İLE BURALARDAYIM.AMA ŞEHİR İÇİNDE BU KIŞ YOLLAR ÇOK KÖTÜ OLDU.ASKERDEKİ İTALYAN ÇUKURLARI GİBİ.TÜM ARAÇLARIN ALTI ÇUKURLARDA VURUYORDU.BURADAKİ İNSANLARDA LÜKS ARAÇLAR VAR. ARACIN BOZULMASI KULLANIM İLE ALAKALI ZATEN.DÜZGÜN KULLANIRSAN COK BOZULMAZ AMA.KARAYOLLARINDAN KAYNAKLANAN NEDENLE BOZULABİLİR.ÖRNEK.BU KIŞ YENİ ASFALT DÖKTÜLER KAR YAĞMADAN ÖNCE AMA ASFALT TUTMADI.SÖKÜLDÜ.OLUŞAN MUCUR NEDENİ İLE FAR-SİS FARI-ÖN CAM KIRILMALARI. KAPORTADA OLUSAN EZİLMELER VE ASFALTTA OLUSAN GİRİNTİLİ VE ÇIKINTILI YÜZEY SAYESİNDE YÜRÜYEN AKSAMDAKİ ARIZALAR.BUNLRIN HEPSİ BAŞIMA GELDİ.ARACIM TEMPRA.ZATEEN HASSAS. EĞER SAĞLAM ARAC İSTERSEN DOĞAN SLX ÇOK İYİ OLUR. BİR ÇOK ARKADASIMIN SON MODEL ARACINDA DA BU GİBİ SORUNLAR MEVCUT.AMA TAMAMEN ARAC SEÇİMİ SANA KALMIŞ.
quote:
Orijinalden alıntı: mavis717
İLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR..MARDİN VE TÜM İLÇELERİNİN BAĞLANTI YOLLARI GÜZEL.SADECE MARDİNDEN URFAYA KADAR OLAN KESİM BAZI BÖLGELERİ ÇOK KÖTÜ.BENDE İŞİM DOLAYISI İLE BURALARDAYIM.AMA ŞEHİR İÇİNDE BU KIŞ YOLLAR ÇOK KÖTÜ OLDU.ASKERDEKİ İTALYAN ÇUKURLARI GİBİ.TÜM ARAÇLARIN ALTI ÇUKURLARDA VURUYORDU.BURADAKİ İNSANLARDA LÜKS ARAÇLAR VAR. ARACIN BOZULMASI KULLANIM İLE ALAKALI ZATEN.DÜZGÜN KULLANIRSAN COK BOZULMAZ AMA.KARAYOLLARINDAN KAYNAKLANAN NEDENLE BOZULABİLİR.ÖRNEK.BU KIŞ YENİ ASFALT DÖKTÜLER KAR YAĞMADAN ÖNCE AMA ASFALT TUTMADI.SÖKÜLDÜ.OLUŞAN MUCUR NEDENİ İLE FAR-SİS FARI-ÖN CAM KIRILMALARI. KAPORTADA OLUSAN EZİLMELER VE ASFALTTA OLUSAN GİRİNTİLİ VE ÇIKINTILI YÜZEY SAYESİNDE YÜRÜYEN AKSAMDAKİ ARIZALAR.BUNLRIN HEPSİ BAŞIMA GELDİ.ARACIM TEMPRA.ZATEEN HASSAS. EĞER SAĞLAM ARAC İSTERSEN DOĞAN SLX ÇOK İYİ OLUR. BİR ÇOK ARKADASIMIN SON MODEL ARACINDA DA BU GİBİ SORUNLAR MEVCUT.AMA TAMAMEN ARAC SEÇİMİ SANA KALMIŞ.
C veya D sınıfı derken doğan SLX biraz ilginç olacak;ancak dediğiniz gibi bir durumda, Doğan SLX'e de yazık.
Aslında, Ankara-Kırıkkale yolunda dahi 1 km.'lik bir yer var ki resmen tarla gibi...
Mardin'deki durum da öğrenildi...Peki ya diğerleri?
Teşekkürler...
quote:
C veya D sınıfı derken doğan SLX biraz ilginç olacak;ancak dediğiniz gibi bir durumda, Doğan SLX'e de yazık.
Aslında, Ankara-Kırıkkale yolunda dahi 1 km.'lik bir yer var ki resmen tarla gibi...
Mardin'deki durum da öğrenildi...Peki ya diğerleri?
Teşekkürler...
Alıntıları Göster
diyarbakır şehir merkezi yollarında 5cm spor yaylı 2005 civic kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum artık sen hesap et
quote:
Orijinalden alıntı: serkan_2120
diyarbakır şehir merkezi yollarında 5cm spor yaylı 2005 civic kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum artık sen hesap et
Alıntıları Göster
Burada da yollar da problem yok Subsonic-DH yol durumları ekibi-ERZİNCAN
quote:
Orijinalden alıntı: subsonic
Burada da yollar da problem yok Subsonic-DH yol durumları ekibi-ERZİNCAN
Alıntıları Göster
Diyarbakır'da da yol durumları iyi,
Erzincan'da yollarda problem yok,
Subsonic-DH yol durumları ekibi-ERZİNCAN'dan bildirdi.
Teşekkürler...
Hakkari ekibinden haber yok hiç, Siirt ekibi, Eruh, Beytüşşebap, orada durumlar nedir?
quote:
Diyarbakır'da da yol durumları iyi,
Erzincan'da yollarda problem yok,
Subsonic-DH yol durumları ekibi-ERZİNCAN'dan bildirdi.
Teşekkürler...
Hakkari ekibinden haber yok hiç, Siirt ekibi, Eruh, Beytüşşebap, orada durumlar nedir?
Alıntıları Göster
arkadaşım sen de iyice cahil kalmışın bu zamanda toprak yol mu kaldı bitliste muşta vanda hakkaride her yer asfalt, köy yollarında asfalt olmayabiliyor, hatta ankaradaki yollardan da iyi diyebilirim, yollarda delik melik yok anlayacagın, karayolları burda iyi calısıyor,