Şimdi Ara

Doğu illerinin yolları hakkında bilgi isteği... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yani bu sadece kendi kullanımlarıyla sınırlı olacak bir müsaade ise bunu nasıl satabiliyorlar? Yani gidip petrol istasyonundan mı alınıyor, merdivenaltı yerlerden mi? 25 tonluk tankerle getiremeyip,depo harici taşınamayıp sadece depodaki ile giriliyorsa, istasyonlarda nasıl satılabiliyor; merdivenaltıysa depo getirebileceği az,talep çok olduğundan fiyatı neden yükselmiyor?Anlamadım ben bu işi...

LPG fiyatı nasıl? Bir de servis durumu lütfen... Volvo'dan caydım oralarda tamir ettirecek kimse bulamam diye. Bu kadar lüks araçların da bulunduğu yerlerde servisler de vardır herhalde. Ancak, örneğin Beytüşşebap'taki adam Volvo'sunu ya da VW'sini nereye götürür? Hangi araçların esamesi okunmaz?

quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

İthal benzin ve mazot kağıt üstünde yasak tabii ama devlet bilerek izin veriyor. Alıp satmak serbest. Sadece sınıra giden yollarda jandarma bazı kurallar uyguluyor. Yakıt sadece orjinal depoda olacak ( yani depo haricinde yakıt taşınamıyor) , bir araç sınıra günde sadece 1 defa gidecek vs. Amaç bölge halkı 3-5 kuruş kazansın,geçimini sağlasın ama kimse bu işten çok zengin olmasın. bölge ekonomisi ayakta kalsın, başka zararlı faaliyetlere bulaşmasın (terör,uyuşturucu vs.) 25 tonluk tankerle sınıra gidip kimse yakıt getiremiyor tabi bu durumda. Bu iş yasaklansa tarım , ticaret ciddi zarar görür. Devlet bunu istemiyor. Zaten sadece bu bölgede kullanılıyor. Ciddi bir miktar değil.
    Benzin alenen alınıp satılıyor. Tüm kamu personeli, işadamları vs. bunu kullanıyor. Ama dizeller biraz hassas tabii. O yüzden CRDİlerde sorun yaşanabilir.O yüzden pek dizel yok burada. Millet dizel alsa zarar edicek.
    Benzinli Honda'da sorun yaşayan duymadım. LPG var ama kullanan pek yok . İran benzini yakmayan araç kullanıcıları kullanıyor LPG'yi. Her markanın LPG'si var.

• Şehir sınıra yakın zaten. jandarma noktasına gelene kadar yaktığı benzini yanlarında getirdiği benzinle tamamlıyorlar. kontrol noktasından full depo ile geçiyorlar. Dacia Logan ve Tempraların depoları 70 litre. Gidiş geliş 10 lt yaksa 60 lt yi satıyor adam. Kamyon olarak da Ford cargolar revaçta . Depoları 520 lt. Benzin genelde apartmanların altında veya 1-2 katlı bahçeli evlerde satılıyor. Talep çok ama fiyat fazla yükselmiyor. Demek ki bu işi yapan baya insan var. Hatta burada batıdan gelip memur olarak çalışan 3-4 kişinin ortaklaşa bi kamyon aldıklarını duydum geçen gün
    Batman civarı yollar kötü denmiş de yollar Batı'da çok mu iyi? Çukur dolu yollar heryerde var. Doğuya has birşey değil. Duble yollar kazaları ciddi oranda azalttı ve trafiği rahatlattı. Ben Çanakkaleliyim aslen. Oralardaki yollarla burası arasında fark yok.
    LPG fiyatı batıdakinden 5-6 Ykr fazla.
    Bütün markaların yetkili servisi var Van'da . Sadece BMW Rover ve Volvo yok. VW,Seat, Toyota Honda renault fiat suzuki tata skoda mercedes opel chevrolet citroen peugeot Ford hyundai,Kia lada nissan mitsubishi isuzu daihatsu nun bayii ve yetkili servisi var.
    Burada pek esamesi okunmayan araç yok. Her türlü araç var.

• quote:

Orjinalden alıntı: dodii123

Tam da Batman'ı soracaktım. Teşekkürler. Çukura düşüp takla atmak...Mesele ciddiymiş gerçekten...Giden jant kapağı olsun.

Hangi aracı tavsiye ettiğiniz de yazsaydınız iyi olurdu. Yine de teşekkürler.

ben 2006 peugeot 307 kullanıyorum. ama her çukura girdiğimde içim cız ediyor. özellikle batman-kozluk arası yol yapıyorum. ve ikinci araba olarak toros isterdim bu yollar için. en azından içim yanmazdı. ama sizin konforunuzu da düşünmek lazım. orta halli bi renault olur heralde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Şehir sınıra yakın zaten. jandarma noktasına gelene kadar yaktığı benzini yanlarında getirdiği benzinle tamamlıyorlar. kontrol noktasından full depo ile geçiyorlar. Dacia Logan ve Tempraların depoları 70 litre. Gidiş geliş 10 lt yaksa 60 lt yi satıyor adam. Kamyon olarak da Ford cargolar revaçta . Depoları 520 lt. Benzin genelde apartmanların altında veya 1-2 katlı bahçeli evlerde satılıyor. Talep çok ama fiyat fazla yükselmiyor. Demek ki bu işi yapan baya insan var. Hatta burada batıdan gelip memur olarak çalışan 3-4 kişinin ortaklaşa bi kamyon aldıklarını duydum geçen gün
    Batman civarı yollar kötü denmiş de yollar Batı'da çok mu iyi? Çukur dolu yollar heryerde var. Doğuya has birşey değil. Duble yollar kazaları ciddi oranda azalttı ve trafiği rahatlattı. Ben Çanakkaleliyim aslen. Oralardaki yollarla burası arasında fark yok.
    LPG fiyatı batıdakinden 5-6 Ykr fazla.
    Bütün markaların yetkili servisi var Van'da . Sadece BMW Rover ve Volvo yok. VW,Seat, Toyota Honda renault fiat suzuki tata skoda mercedes opel chevrolet citroen peugeot Ford hyundai,Kia lada nissan mitsubishi isuzu daihatsu nun bayii ve yetkili servisi var.
    Burada pek esamesi okunmayan araç yok. Her türlü araç var.

son zamanlarda batı tarafına yolculuk yapamadığımdan yollarını bilmiyorum. batman için konuştum bu yüzden. ama eski yolumu gerçekten şu anki haline tercih ederdim. kullandığım yolun yarısı eski yol ve tek yol. ve o yolda kötü sürprizlerle karşılaşmayacağımı bildiğimden daha güvende hissediyorum. duble yol tabiki rahat ve güvenli ama doğru düzgün yapılırsa. işimden dolayı bölgedeki trafik kazalarını takip edebiliyorum ve bu kazaların yüzde ellisi, yeni yapılan yol mu patatates tarlası olduğu belli olmayan yollardan kaynaklanıyor.

• 2000-2001 de askerlik yaptım öğrtm olarak.gerçekten toyota çok.özellikle 4*4 lerden nissan ,toyota yollar ozaman iyi değildi.şehir içinde zatwn şhir içi dediğim 1-2 km hepsi. kar yağınca uzun sure kalkmıyor .yollar kazınıyor tekrar bozuluyor. yüksekova yolu normaldi .orda ilk bişey dikkatimi çekti plakalar hep ist,ank. resmiler hariç. adamlar sorun olmasın diye 30 plka almıyorlar galiba.
  • Cevap veren bilgisini paylaşan forum üyelerine teşekkürler.

Bahçede benzinin depoya konduğu bir sahne düşünemiyorum...Neler varmış...
  • BU YAZ SANLIURFA DIYARBAKIR ARASINI GORDU YOLUN BAZ BOLUMLER COR DAR VE DALGALI YANI DUZ DEGIL
  • ben size 98-99 model renault 19 alize modelini öneririm.her yere gidebilir ve de aradığınız özellikleri (lüks olmasa da )bu araçta bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.