Şimdi Ara

Doğuş Otomotiv CEO'sundan Volkswagen'in Türkiye yatırımına yönelik açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Alman üretici Volkswagen, Barış Pınarı Harekatı’nı sebep göstererek Türkiye’deki fabrika yatırımını ertelediğini duyurmuştu. Şirketin 2019 yılı sona ermeden nihai kararını açıklaması bekleniyordu fakat aradan geçen 4 aylık süreçte konuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Volkswagen cephesi sessizliğini korurken, şirketin Türkiye distribütörü olan Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu’ndan konuyla ilgili yeni açıklamalar geldi. Habertürk’e konuşan Bilaloğlu, “Almanlar Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok. Başta VW CEO’su Herbert Diess’in açıklamaları olmak üzere, şirketten yapılan açıklamalar Türkiye kararının kesin olduğunu gösteriyor” dedi.

Ayrıca Bkz.2020 yılı Ocak ayında en çok satan otomobil markaları

Volkswagen’in kararında şirketin bağlı olduğu Aşağı Saksonya eyaletinin de etkisinin bulunduğunu belirten Bilaloğlu, kuruldaki eyalet yöneticilerinin veto haklarını kullanmaması için yürütülen ikna çalışmalarının süreci uzatmış olabileceğini belirtti. Bilaloğlu, Volkswagen’in Türkiye kararından vazgeçmesi halinde ise yeni bir fabrika açmayarak mevcut tesislerinde kapasite artırımına gideceğini söyledi.

Geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye kararını bir kez daha erteleyen Volkswagen’in nihai kararını 2020’nin ilk çeyreğinde açıklaması bekleniyor.

• Sizin gibiler yüzünden oluyor işte bunlar.Adam sana çıkıyor "sen PKKya operasyon yaptı o yüzden fabrikayı iptal ettim" diyor açık açık ,yok cengaver bilmemne zırvalayıp duruyorsunuz böyle.

Hiçbir muhtaçlığımız yok kardeşim elin adamının gelip fabrika kurmasına.Bizim muhtaç olduğumuz tek şey aksine kendi markalarımızı oluşturup bunlara dünyada rakip çıkarmak.Bu özel sektör olur devlet teşviki ile olur nasıl olduğu önemli değil.Yahu Erdoğan adamları tabiri caizse zorlamasa girmeyeceklerdi TOGG projesine.Ama onu da ne zaman yapmaya kalksak sizin gibiler çıkıyor gene ya bu ne biçim araba siz yapamazsınız hepsi seçim yatırımı bu köprünün şurası niye şöyle, ne gerek var Marmaraya,zenginler kullanacak yandaşlar cebini dolduracak bilmemne abuk subuk akıl,mantık dışı tepkiler.

Halbuki çıkıp "ha öyle mi kardeşim o zaman sen de bundan sonra nah satarsın araç" diyebilecek bir millet ,toplum olsak onlar da bir daha böyle işlere girmez.

Çok basit bir soru soracağım, herkes için geçerli soru.Bu kadar yol yatırım köprü yerli araç gibi projeyi Erdoğan gibi muhafazakar birileri değil de Kemalist ,solcu bilmemneci yani sizin kafadan birileri ortaya koysaydı bir taneniz çıkıp "bu ne biçim proje,ne gerek var,israf,yandaşların cebi dolması için yapılıyoır" diyecekmiydi? Samimi ve delikanlı gibi mert vevaplar bekliyorum.
  • "Bilaloğlu, kuruldaki eyalet yöneticilerinin veto haklarını kullanmaması için yürütülen ikna çalışmalarının süreci uzatmış olabileceğini belirtti. Bilaloğlu, Volkswagen’in Türkiye kararından vazgeçmesi halinde ise yeni bir fabrika açmayarak mevcut tesislerinde kapasite artırımına gideceğini söyledi."

Konuşmak için konuşmuş...Belli ki o da bir şey bilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli gibi bizden talep var. Bizde sağlam bi tepki yokki. Amerika yatırım yap dedi yapmadı dizelgate ile adeta süründürdü. Vwnin sadece toplanan araçlarına ödediği park parası bile bel büker arabalar çölde çürüyor siz düşünün zararı.
    Bizdeki gibi kaliteli ve ucuz bir lokasyon daha yok ama kardan zarar edebilirler alman kafası.

• Gelmiyorsa gelmesinler kurulacak olan fabrikanın yarısının parasını Türkiye veriyor zaten teşviklerle hala kem küm ediyorlar. Fazla naz aşık usandırır. Amerika’yı da taktir ediyorum işinize geliyorsa diyor gelmiyorsa kapı orda hiçbir şirket devletten büyük değildir.

• Artık valla yapmasınlar çocuk işine döndü yeni gelin gibi ne bu nazlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kıyamadılar bir tanecik teröristciklerine ,yan çiziyorlar.Bizde şu boykot tepki olayı düzgün işlese bak bakalım yapıyorlar mı.1 sene Vw ürünü almasan ne olur bir yerin mi eksilir yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

Kıyamadılar bir tanecik teröristciklerine ,yan çiziyorlar.Bizde şu boykot tepki olayı düzgün işlese bak bakalım yapıyorlar mı.1 sene Vw ürünü almasan ne olur bir yerin mi eksilir yani?
    Türkiyenin tek basina boykot gücü yok. 80 milyon insan yilda kac tane 0 VW araba aliniyor bu ülkede?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

Türkiyenin tek basina boykot gücü yok. 80 milyon insan yilda kac tane 0 VW araba aliniyor bu ülkede?

Alıntıları Göster
    Ne dediğini anlamadım ama alacak olanlar 1 sene VW ürünü almasa ne olur bir yerleri mi eksilir dedim.Alacak olana,almaya gücü olana.
    Bazen o kadar enteresan şeyler söylüyorsunzki insan donup kalıyor olduğu yerde.Ne dedi lan bu şimdi oluyorsun?
  • quote:

Ne dediğini anlamadım ama alacak olanlar 1 sene VW ürünü almasa ne olur bir yerleri mi eksilir dedim.Alacak olana,almaya gücü olana.
    Bazen o kadar enteresan şeyler söylüyorsunzki insan donup kalıyor olduğu yerde.Ne dedi lan bu şimdi oluyorsun?

Alıntıları Göster
    Diyorum ki bu ülkede bir senede kac tane VW aliniyor ki. Yani boykot etsek bile VW'ye zarari olmaz. Bizim ülkemiz bir seyi boykot edince istedigi alacak kadar kalabalik bir ülke degil. Ha ama edelim etmeyelim demiyorum.

• Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Zararı olsun diye yapmayacaksınki birader tepkini koyacaksın.
    Vw senin almadığın 5-10 bin araba ile tabiki batmnayacak.
    Ama 1 sene Vw marka ve alt gurubu araç almazsan adam senin gösterdiğin tepkiyi anlayacak ona göre davranacak.
    Nasıl anlaşılmıyor bu kadar kolay bir mantık onu ben de anlamadım arkadaşım şu an?
  • Siyasi duruşlarından dolayı eleştirmeyi bir yana bırakalım da işsizlik aldı başını gidiyor. İşsizler ordusuna her sene yeni mezunlar katılıyor. Umarım bu yatırımı yaparlar da insanlar en azından ekmek yer istihdam edilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmış bir sürü cengaver, yok tepkimizi koyamadık, yok VW almayı kesemedik, yok posta koyamadık.

Farkında değil misiniz, o fabrikaya muhtaçsınız. Yaratacağı yan sanayiye muhtaçsınız. Oluşturacağı istihdama muhtaçsınız.

Nasıl bir hayal dünyasındasınız anlamıyorum ki.
  • Sizin gibiler yüzünden oluyor işte bunlar.Adam sana çıkıyor "sen PKKya operasyon yaptı o yüzden fabrikayı iptal ettim" diyor açık açık ,yok cengaver bilmemne zırvalayıp duruyorsunuz böyle.

Hiçbir muhtaçlığımız yok kardeşim elin adamının gelip fabrika kurmasına.Bizim muhtaç olduğumuz tek şey aksine kendi markalarımızı oluşturup bunlara dünyada rakip çıkarmak.Bu özel sektör olur devlet teşviki ile olur nasıl olduğu önemli değil.Yahu Erdoğan adamları tabiri caizse zorlamasa girmeyeceklerdi TOGG projesine.Ama onu da ne zaman yapmaya kalksak sizin gibiler çıkıyor gene ya bu ne biçim araba siz yapamazsınız hepsi seçim yatırımı bu köprünün şurası niye şöyle, ne gerek var Marmaraya,zenginler kullanacak yandaşlar cebini dolduracak bilmemne abuk subuk akıl,mantık dışı tepkiler.

Halbuki çıkıp "ha öyle mi kardeşim o zaman sen de bundan sonra nah satarsın araç" diyebilecek bir millet ,toplum olsak onlar da bir daha böyle işlere girmez.

Çok basit bir soru soracağım, herkes için geçerli soru.Bu kadar yol yatırım köprü yerli araç gibi projeyi Erdoğan gibi muhafazakar birileri değil de Kemalist ,solcu bilmemneci yani sizin kafadan birileri ortaya koysaydı bir taneniz çıkıp "bu ne biçim proje,ne gerek var,israf,yandaşların cebi dolması için yapılıyoır" diyecekmiydi? Samimi ve delikanlı gibi mert vevaplar bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 5 Şubat 2020; 9:57:5 >

• Bir bitmedi bu VW fabrika tartışması... Benim kafam rahat, ülkeye çivi çakmayan markanın arabalarını kullanmıyorum...
  • Fabrikayı Türkiye'ye kurmasın aracımı satarım ve VW bir daha asla almam, çevremde almak isteyeni de rencide ederim. Aracımı alırken Türkiye'ye bir çivi bile çakmadığını bilmiyordum öğrendikten sonra soğudum araçtan.

• quote:

Sizin gibiler yüzünden oluyor işte bunlar.Adam sana çıkıyor "sen PKKya operasyon yaptı o yüzden fabrikayı iptal ettim" diyor açık açık ,yok cengaver bilmemne zırvalayıp duruyorsunuz böyle.

Hocam hayal dunyasinda yasiyorsunuz.
    Bir kere 1 yil boyunca toplum olarak boykot cok zor bir sey. Devlet eli olmadan toplumun o sekilde organize olmasi ve boyle bir tepki vermesi imkansiz gibi bir sey. Yanlis anlamayin bizim milletimiz veremez boyle bir tepki demiyorum hic bir millet veremez. En milliyetci ulke bile veremez.

Ayrica araci alanlar sirf halk degil sirketlerde aliyor. Bugun bakarsaniz Turkiyedeki cogu buyuk sirket zaten yabanci ortakli ya da direk yabanci sirket. Simdi siz bu sirketlerin boykot etmesini mi bekliyorsunuz?

Bireysel boykot diye bir sey hic bir zaman etkili olamaz. BUnu beklemek gercekci degil. Tek faydasi kisisel tatmin saglar. Ben bu markayi sevmiyorum almiyorum diye kendinizi mutlu hissedersiniz onun disinda da bir ise yaramaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.