Şimdi Ara

Doktor açığı ne zaman kapanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Cahil ankara tıplı vatandaş. Insanları yanlış yönlendirme senin gözünde öyle ders sıralarında sallamaya benzemez piyasada aktif çalışan hekim olarak söylüyorum su an bile aslında dr sayisi yeterli sadece doğu batı da doktor dağılımı adaletsiz dağılmış durumda. Öyle 2028 diyip de eğer dr açığı erken kapanırsa bunun vebalini alacak misin? Klavye delikanlılığı yapmanin anlamı yok burda herkes bir gelecek peşinde planlama yapıyor.
  • 2028 diye açıklama yaptılar

Ama hekim göçü sadece ilk 6ayda tüm hekimin %1 almanyaya gitti gerisini siz düşünün
    Emekli hekim(72yaş)
    Yeni açılan hastaneler
    Ve son 10yıkda gelen göçler

Dikkate alınmadan 2028 daha da uzayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 11 Ağustos 2020; 12:15:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pratisyen açığı en geç 10 yıla kapanır uzman açığı kapanmaz

• Hatta türkiyenin nüfusu 2028den 86 milyon olur diye tahmin yapmışlar

Ama şimdiki nüfus 84.5 milyon

https://www.worldometers.info/world-population/turkey-population/

Buradan canlı bakabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cahil ankara tıplı vatandaş. Insanları yanlış yönlendirme senin gözünde öyle ders sıralarında sallamaya benzemez piyasada aktif çalışan hekim olarak söylüyorum su an bile aslında dr sayisi yeterli sadece doğu batı da doktor dağılımı adaletsiz dağılmış durumda. Öyle 2028 diyip de eğer dr açığı erken kapanırsa bunun vebalini alacak misin? Klavye delikanlılığı yapmanin anlamı yok burda herkes bir gelecek peşinde planlama yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pratisyen açığı kapandı bile, Uzman açıkları devam ediyor bi 10 yıla o da kapanır.

• 2028 değil 2024te kapanacak denmişti diye hatırlıyorum

• Her meslekte olduğu gibi hekimlikte de iyi bir hekimin önü 2000 yıl sonra da açıktır.

• beeqee kullanıcısına yanıt
    yok 2028 söyledi bu sağlık bakanı

yukarıdaki blokladığım arkadaş da ben söylemiyorum sağlık bakanı söylüyor

ve 23ten sonrada kontenjan azalışına gidecek dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 11 Ağustos 2020; 13:22:5 >
  • ama hekimlerin işsiz kalması denen olayın olması çok zor olsa bile yurt dışı direkt seni kapar öyle zorlu koşulda yetişmiş ve üstün kalifiyeli insanı kimse kolay kolay açıkta bırakmaz

mühendislik mi sandınız tıp eğitimini
  • türkiyede 100 bin kişi başına düşen doktor sayısı 200 oecd ortalaması 350 yanı 1.75 katlık bir artış lazım. Türkiyede 160 bin doktor vardı yanlış hatırlamıyorsam yani buda ortalama 280bin hekime çıkarmamız demek sayıyı. Nüfus artışı falanla 300 bin de. Her sene ortalama 15bin doktor mezun oluyor.300-160=140bin doktor/ 15bin ortalama 9 sene yapıyor.Yani oecd ortalamasını yakalamamız için 9 sene daha var diyebiliriz
  • konyamaarif K kullanıcısına yanıt
    https://www.medipol.com.tr/medium/Publication-File-168.vsf sağlık bakanlığın hedefi güncellenmiştir. 2008 de 200 bin doktor hedefi koydular, lakin ülke nüfusunu 82 milyon olarak hesapladılar. TÜİK verisine göre 2023 te ülke nüfusu 87 milyon.

Almanyada 350-400 bin doktor olmasına rağmen açık son sürat devam ediyor.

Bence bu 2023 revizyon hedefine gözatmanızı istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrEarth -- 11 Ağustos 2020; 13:16:36 >
  • beeqee kullanıcısına yanıt
    https://www.medipol.com.tr/medium/Publication-File-168.vsf bu sayafayı inceleminizi öneririm. 2008de demişlerdi 2023 te kapatırız diye
  • 2 sene içerisinde yabay zeka gelip doktorluğu bitirecek boşa yazmayın. Ceng yazın.

• Aman siz de aile hekimi olmayıverirsiniz.Cerah olursunuz

• Testax T kullanıcısına yanıt
    Küfür etmeyin hocam yarın biri şikayet eder başınız derde girer ben silerdim. Doğru söylüyorsunuz ama bu 2023 hedefi 2008 de koyulan bir hedefti, en son 2018de bunu tartıştılar.https://www.medipol.com.tr/medium/Publication-File-168.vsf

Ardından Sağlık bakanlığı doktor hedef sayısını güncelledi. Normalde 350 bin doktor olması gerekirken, bizim ihtiyacımız 200.070 denildi 2008de, ardından nüfus artışı ve kurulan hastane sayısına göre bu hedefi 250.580 e çıkardılar

14 bine yakın pratisyen hekim açığı 60 bine yakın da uzman hekim açığı var. Tus kontenjanlarına bakarsanız anlarsınız. Yılda 12 bin uzman hekim kontenjanı açılırken şu anda yılda 9 bin hekim mezun oluyor

• Uzmanligi sözum yok hocam calismayan adam atanamayacak diyorum ozelde pratisyenin maasi asgarilere dusecek zaten pratisyen acigi yok zaten 1 2 seneye kapanir uzmansan kralsin bu devirde :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.