Şimdi Ara

Doktor adayları(2013) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
9
Favori
8.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes cerrahpaşa yazmış.biri de çapa yazmamış.neden acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Orijinalden alıntı: maftas

quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Orijinalden alıntı: maftas

İstanbul tıp fakültesi namı diğer çapada 1.sınıftayım.Evet eskiden kolaymış bizim ama şu an yeni gelen entegre sistem ile en zoru biz olduk diyebilirim.Nasıl mı biliyorum? Her fakültede arkadaşım var denilebilir neredeyse ve karşılaştırıyoruz tabii geçme notları ve koşullarını.Mesela bizde son sınavda tbg1(tıbbi bilimlere giriş 1) 420 kişinin yaklaşık 320 tanesi baraj altı kaldı.Ösym puanıyla karşılaştırmak zorluğu anlamsız.İstanbul tıp'ın puanı hacettepeden sonra 2. .Ama zorlukta hacettepe'nin üstündeyiz.En zorlar istanbul tıp ankara tıp hacettepe tıp ve ege tıp.Ve tus başarısına da bakmanızı çok önermem.Her sene değişiyor.İstanbul tıp ın hem cerrahpaşa hem hacettepe yi geçtiği de oluyor geçildiği de.Ama büyük hastaneler zincirinin sahibinden ve çeşitli profesörlerin hepsiyle de konuşma fırsatım oldu.Genel olarak saygınlıkta en çok devlette çapa ve hacettepe.En iyiler buralardan çıkıyomuş genellikle. Bu arada cerrahpaşadaki arkadaşlar yata yata geçiyor.Hani hem yatarım hem tıpçı olurum diyosanız cerrahpaşa uygun yer size.Soracağınız sorular olursa pm'den ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin

Yorum icin saolun en iyisi biraz daha kasıp Cerrahpasaya gideyim Istanbulda tıp okumak nasıl? Masraflar-yurt ortamı vs.

Bir de Dokuz Eylül hakkında bilginiz var mı?

9 eylül kendini kanıtlamış ve türkiye'nin en iyi 5-6 tıp fakültesinden biri.Sistemi gereği de çok zor değil ama dersler zevkli geçiyomuş diyo arkadaşlar.PDÖ sistemini bir araştır istersen ne dediğimi anlarsınBen istanbulluyum zaten istanbulda yaşıyordum.O yüzden yurt ve masraf hakkında pek bir bilgi veremem ama yurtlar genellikle aylık 1100-600 lira arasında.Ulaşım 5-10 dakka yani rahat.

Saolun :) Peki ne kadar boş zamanınız var? Bu sene ygs LYS yüzünden baya ot gibi yaşıyoruz malum

Ot gibi yaşamak çoğu tıpçının kaderi maalesef.Diyelim sınav 2 aylık kısmı kapsıyorsa en azından son 3 hafta ot gibi yaşıycan yapıcak birsey yok.Donem sonu sınavı genellikle 15 haziran gibi olur.O yuzden mayıstan hazirana kadar da yine ot gibi yaşıycan yoksa sınıfta kalırsın.Tıpta kazandıktan sonra rahat yok pek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl gidiyor doktor aday adayları Deneme netleriniiz nasıl
  • Şu Sıralar Eczacılıktan Gülhane Askeri Tıp Akademisine ( GATA ) Sardım Gibi, Hayırlısı Bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKopru

Şu Sıralar Eczacılıktan Gülhane Askeri Tıp Akademisine ( GATA ) Sardım Gibi, Hayırlısı Bakalım...

yanlış hatırlamıyorsam 192 erkek,8 kız alıyor.bence bir daha düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

quote:

Şu Sıralar Eczacılıktan Gülhane Askeri Tıp Akademisine ( GATA ) Sardım Gibi, Hayırlısı Bakalım...

Biliyorum Ama Küçüklüğümden Beri Askerliği Düşünüyorum Zaten, Harp Okulları da İkinci Tercihim Normal Üniversite Tercihlerinden Sonra . . .
    Hem Sağlığa İlgim Hem de Askerliğe Olan Hevesim Bu Meslek Altında Birleşirse O Üniforma Altında Olmak Bana Fazlasıyla Yeter Diye Düşünüyorum :)
    Diğer türlü adam gibi sağlık alanı yok araştırdım , eczacılığa fena takmıştım kafayı ama gidenlerle konuştum hepsinden olumsuz cevaplar aldım. FTR, Diyetisyenlik te aynı şekilde... Yani anlayacağın tıptan başka çare kalmıyor gibi =/

Ayrıca askeri liselere nazaran daha rahat , giden bir tanıdığım vardı. Bayağı rahatlarmış yani . Geçen gün oraya da gittim sivil bir yer zaten fazla etkileyeceğini düşünmüyorum gibi . .

Ayrıca Diğer üniversitelerin tıp puanları fena uçuk geliyor , şu ana kadar hiç tıp düşünmemiştim . Daha bu hafta yeni yeni bakıyorum sanırım ondan olsa gerek :) Yani kendime bu konuda biraz güvenemiyorum gibi . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKopru -- 4 Şubat 2013; 17:20:18 >

• quote:

quote:

quote:

Biliyorum Ama Küçüklüğümden Beri Askerliği Düşünüyorum Zaten, Harp Okulları da İkinci Tercihim Normal Üniversite Tercihlerinden Sonra . . .
    Hem Sağlığa İlgim Hem de Askerliğe Olan Hevesim Bu Meslek Altında Birleşirse O Üniforma Altında Olmak Bana Fazlasıyla Yeter Diye Düşünüyorum :)
    Diğer türlü adam gibi sağlık alanı yok araştırdım , eczacılığa fena takmıştım kafayı ama gidenlerle konuştum hepsinden olumsuz cevaplar aldım. FTR, Diyetisyenlik te aynı şekilde... Yani anlayacağın tıptan başka çare kalmıyor gibi =/

Ayrıca askeri liselere nazaran daha rahat , giden bir tanıdığım vardı. Bayağı rahatlarmış yani . Geçen gün oraya da gittim sivil bir yer zaten fazla etkileyeceğini düşünmüyorum gibi . .

Ayrıca Diğer üniversitelerin tıp puanları fena uçuk geliyor , şu ana kadar hiç tıp düşünmemiştim . Daha bu hafta yeni yeni bakıyorum sanırım ondan olsa gerek :) Yani kendime bu konuda biraz güvenemiyorum gibi . .

anladım.söylediklerin oldukça mantıklı bence de.umarım hakkında hayırlısı olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

anladım.söylediklerin oldukça mantıklı bence de.umarım hakkında hayırlısı olur

Aminn.. İnşallah Senin de Gönlüne Göre Olur Kardeşim :)

• Bende iki bölümden birisini tercih edeceğim ama hala net karar veremedim tıp mı diş hekimliği mi diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsykslr -- 23 Şubat 2013; 12:32:55 >
  • evet adaylar son durumları alalım.Dr.hsn seni merak ediyorum kardeşim nasılsın nasıl geçti ? ve lys ye başlayan var mı ?
  • mat 36,5
    fen 37,5
    sosyal 15
    turkce 32,5 ygs 2 438 hesapladım ama hala yaklaşık sıralama ne olur fikrim yok

Lys için böyle devam edersem iyi bir diş hekimliği fakültesi olur herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsykslr

mat 36,5
    fen 37,5
    sosyal 15

lys'de ygs sıralamanı korursan yeditepe tam burslu diş dışında hepsi rahat olur

• quote:

quote:

mat 36,5
    fen 37,5
    sosyal 15

peki hocam ygs'de sıralama ne olur sizce????

• quote:

quote:

quote:

mat 36,5
    fen 37,5
    sosyal 15

peki hocam ygs'de sıralama ne olur sizce????

10k civarı bence

• benim de
    mat 35D 5Y
    türkçe 37D 3Y
    sosyal 32D 7Y
    fen 37D 3Y
    mat bu seneki tüm denemelerdeki en kötüsü yapılamayacak soru yoktu ama sınav anı.3 gündür bu 5yanlış yüzünden lys ye odaklanamadım ve 7/24 internet veya dışarda arkadaşlarla takılıyorum.Sizce 3 gün mola yeter mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: billgates-microsoft

benim de
    mat 35D 5Y
    türkçe 37D 3Y
    sosyal 32D 7Y
    fen 37D 3Y
    mat bu seneki tüm denemelerdeki en kötüsü yapılamayacak soru yoktu ama sınav anı.3 gündür bu 5yanlış yüzünden lys ye odaklanamadım ve 7/24 internet veya dışarda arkadaşlarla takılıyorum.Sizce 3 gün mola yeter mi ?

Yeterli dikkatini dagıttıysan tabi. Ben hafta sonu başlıcam Nisan sonuna kadar butun konuları bitirecegim:)
  • durumlar nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: billgates-microsoft

durumlar nasıl ?

ygsde 11 bindeyim. tıp istiyordum ama diş hekimliği düşünüyorum artık sizce lysde ne kadar yukarı çekebilirim??
  • quote:

arkadaşım beni de yaz.hedef başkent tıp tam burslu.var mı başkent tıp isteyen?

zamanında başkent tam burslu yazmışım ama şuan ankara tıp istiyorum inanıyorum olacak

http://a1304.hizliresim.com/18/1/lp7rf.png

• quote:

quote:

arkadaşım beni de yaz.hedef başkent tıp tam burslu.var mı başkent tıp isteyen?

zamanında başkent tam burslu yazmışım ama şuan ankara tıp istiyorum inanıyorum olacak

http://a1304.hizliresim.com/18/1/lp7rf.png

Ankara tıp 6-7 yıl once çapa ile aynı puanda alıyordu.Niye 3100 lere dustu acaba? İyi araştır derim ben olsam gazi yazarım

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.