Şimdi Ara

Doktor adayları(2013) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
9
Favori
8.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maftas

quote:

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

quote:

arkadaşım beni de yaz.hedef başkent tıp tam burslu.var mı başkent tıp isteyen?

zamanında başkent tam burslu yazmışım ama şuan ankara tıp istiyorum inanıyorum olacak

http://a1304.hizliresim.com/18/1/lp7rf.png

Ankara tıp 6-7 yıl once çapa ile aynı puanda alıyordu.Niye 3100 lere dustu acaba? İyi araştır derim ben olsam gazi yazarım

hocam gazi olsun canıma minnetbenim kuzenim ankara tıp'tan mezun o yüzden ben de kendime hedef edindim.çok bilgi sahibi değilim zaten bu konuda.lys'yi de iyi bir şekilde atlattıktan sonra inşallah tercih döneminde hepsini ayrıntılı bir şekilde araştıracağım bu arada siz tıpta mı okuyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

zamanında başkent tam burslu yazmışım ama şuan ankara tıp istiyorum inanıyorum olacak

Ankara tıp 6-7 yıl once çapa ile aynı puanda alıyordu.Niye 3100 lere dustu acaba? İyi araştır derim ben olsam gazi yazarım

hocam gazi olsun canıma minnetbenim kuzenim ankara tıp'tan mezun o yüzden ben de kendime hedef edindim.çok bilgi sahibi değilim zaten bu konuda.lys'yi de iyi bir şekilde atlattıktan sonra inşallah tercih döneminde hepsini ayrıntılı bir şekilde araştıracağım bu arada siz tıpta mı okuyorsunuz?

Evet gecen sene capayi kazandim.Bu isin icindeyim yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maftas -- 1 Nisan 2013; 19:59:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet gecen sene capayi kazandim.Bu isin icindeyim yani

tebrik ederim o zaman tercih döneminde sizin yardımlarınıza ihtiyacım olabilir

• en azından ygs sonuçları açıklanıncaya kadar hedefimi yazmaya korktum açıkçası ama şimdi yazabilirim gibi ÇAPA TIP inş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asterixis -- 22 Haziran 2013; 22:27:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PGAL

en azından ygs sonuçları açıklanıncaya kadar hedefimi yazmaya korktum açıkçası ama şimdi yazabilirim gibi ÇAPA TIP inş.

az kaldı hocam emeklerimizin meyvesini toplamaya

• Lys sonuçları açıklansın hele ondan sonra konusuruz baya.Su an hedef yapabileceginizin en iyisini yapmak.Mesela sen ankara istersin bir bakmışsın hacettepe olmus.Onemli olan inanmak ve calismak

• Ege istiyordum. Suan Hacettepe ing yazcak puan var lysde dusmezsem

maftas yardimina ihtiyacimiz olacak yazin buralarda olursan seviniriz

• ben de çapa istiyorum bu arada.İnandım şuan ayaktayım arkada fenomen çalıyor.Lys var aman dalgınlığa gelip ygs ye güvenmeyelim geçen sene 3000 lerden 10000 gerisine atan arkadaşlarım var.Aman diyorum arkadaşlar.Lys bizi daha fazla etkileyecek.10000 altındaki kişileri daha az etkiliyor ygs yığılma olduğu için.Çalışmaya devam seneye umarım burada bir kaç kişiyle çapada oluruz.ALLAH yardımcımız olsun.
  • ege öğrencisi olarak başka bir konuya attığım mesajı kopyalayayım buraya.
    quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

quote:

Orijinalden alıntı: Vergiss Uns Nicht

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vergiss Uns Nicht

quote:

ege tıptayım ciddi biçimde yazmanı tavsiye etmem.
    kazanırmısın sorusuna gelince ben ygs de 5500 düm lys de 2260 olmuştum.

Nedenlerini belirtir misiniz acaba? Bir de lys netlerinizi yazarsanız çok yardımcı olur :)

lys mat 4y geo 1y fizik ful kimya 1y bio ful.
    kolay bir lys idi ama bildiğiniz gibi.2010.çoğu arkadaşımın sıralaması iyileşti.
    9000 den 1400 olan vardı mesela.

neden ege tıp değil , aslında kişiye göre değişir.çalışmaktan sıkılmayan biri isen , idealist biri isen , ben tıpa hayatımı veririm dersen gel.yoksa yazma yanı sen yıpranırsın.

3 haftada 1 sınav var.sınavlar zor.yüksek puan almak çok çok zor.bu yüzden yatay geçiş olanakları yok.(adam vanda 3.75 ortalama yapıyor cerrahpaşaya falan gidebiliyor ama bizim okul birincisi 3.75 yoktur.400 kişi bir de. tabi gireceğim sonra neden yatay geçiş yapayım dersen , 2 sene sonra kaçacak yer arama ihtimalin var ondan derim.)

3 dönem ve tatiller çok az.cerrahpaşadaki arkadaşların 15 tatilleri 1 ay mı 40 gün mü ne.bizim 3 dönemin arasında 2 şer kez 12 haftalık tatilimiz var.toplam 14 gün. ve doğal olarak hiçkimsenin tatiliyle uyuşmuyor.
    yaz tatilim 2 ay toplamda.cerrahpaşada gene 3.5 ay.
    saçma sapan bir ders yoğunluğu var anlayacağın.ama yararlı da değil bu.aynı konuyu 3 tane hoca gelip ayrı ayrı anlatıyor sen de salak gibi dinliyorsun.

3 aylık tek bir final sınavı var her dersin olduğu 100 soruluk.geçersen geçtin kalırsan yazın büt.bütte de kalırsan sınıf tekrarı.3 dönemden 1 tanesinden bile kalsan seneye sadece o 3 ayı okuyorsun.yani saçma sapan sene kaybın oluyor.

alttan ders üstten bilmemne gibi kolaylıklar yok.

çapada sınıfta kalma oranı 500 kişiden 50 kişi egede 400 de 100 kişi.

daha anlatayımmı.

Ben anlayacağımı anladım ama ben çalışmayı pek sevmeyen biriyim, yani gerçekten de ukalalık gibi olmasın ama şans da yanımdaydı bu sonucu alırken, bu kadar çalışmayla bu sonucu beklemiyordum bile. Cerrahpaşa'ya yükseltemem diye düşünüyorum, tıpların hepsi Ege kadar zor mudur?

valla ben yanlış tercih yapıp da gelen biri olarak (tıp istiyordum ama neden diye sormadım hiç kendime o zamanlar.puanı alınca da yazdık.) her gün aklıma keşke bilkente gitseydim düşüncesinden bıktım.
    bir kere yazdınmı bırakması da zor anasını sattığımın bölümün.
    ben fizik severdim ufak yaşımdan beri mesela.doğal bir yeteneğim vardı resmen.hocalardan iyi çözerdim soruları yani.kiminin düşünüp de anlamadığı şeyler anında benim beynimde oluşuyordu.
    ama tıpa geldik işte.yanlış işte bu.
    şimdi bakıyorum etrafıma gerçekten çalışmayı seven adamlar var.onlar için bu bölüm gerçekten onu fark ediyorsun.adam ayda 28 gün ders çalışıyor mesela.helal diyorsun.
    aklını kullanma imkanın yok pek.halbuki adım gibi eminim bilkent makinaya gideydim öttürürdüm resmen o bölümü.projeler yapmak bana o kadar güzel geliyordu.
    evde lavabo teknesinden bilgisayar kasası yapan adamın tıpta işi yokmuş onu anladım.elektrik seven yazın sıkıntıdan lehimle birşeyler yapan ben ve sayfalarca ezber bilgi.bir yönde büyük kapasiten varken sen kapasiten olmayan yöne gidiyorsun anlatabiliyormuyum.

hiç kimseyi tercihlerinize karıştırmayın.
    şu söz şuan bana o kadar anlamlı geliyor ki ;
    "akıllı insanlar hep şüphe içindeyken , cahiller küstahça kendilerinden emindirler."
    bu yüzden cahil insanların sizi yönlendirmesine izin vermeyin.yanlış anlamayın cahil dediğim bu konuda , gelip görmüş mü o adam konuları dersleri , bir derse girmiş mi tıp fakültesinde.bir sınavın stresini yaşamış mı?

garanti meslek , e garanti de senin uzmanlık alanın olmadıktan sonra garanti olsa ne olur.sen kendi kapasitenin peşinden git, emin ol en kral doktor kadar para kazanırsın zaten.8000 tl maaş için bi 6+4 yıl okumak.
    6 yıllık tecrübeli sıradan mühendis bile ona yakın para kazanıyor zaten.eğer doğuştan mühendissen zaten çok daha ileriye gider o rakamlar.

bu da sınıfta kalmadan geçen zaman.
    herşey bitecek sen doğu görevine gideceksin 1 yıl.
    bittimi ? yok tabii. askerlik var daha.uzun dönem doktorlara.bir yılda o ne etti?hiç kaçırmasan 12 sene sonra evinde rahatça oturabilirsin.tabii oturabilirsen.belki de dayak yemişsindir.yada biri 90 yaşındaki dedesi ameliyatta ölünce çekip vurup öldürmuş olabilir.

doktorluk iyiye gitmiyor gençler.bunu görün.doktoru hastaya kırdırıyorlar bu ülkede.cahilin biri gelip sana tokat atarsa sen sıradaki hastaları düşünmek zorundasın.

zor dostum zor.

tercihlerinizi gerçekten istediğiniz şeye göre yapın.sonra pişman olmayın.

• Evet sınavlar bitti tüm gruptaki üyeler buraya
  • Herkes tatile mi girdi ?
  • beni sil ordan gardaş
  • Yaz beni marmara :(

• ygs sonuçlarından sonra iyi gaza gelmişim ama lys beni bitirince tıpı geçtim eczacılığı zor tutturucam

• @huzurluksuz
    Matı salla fen nasıldı ?
  • Dağılın gençler hala burda mısınız siz
  • quote:

Orijinalden alıntı: billgates-microsoft

@huzurluksuz
    Matı salla fen nasıldı ?

o da fiyasko

• quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

beni sil ordan gardaş

hocam sende az mal değilsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alone Way

quote:

beni sil ordan gardaş

terbiyeni takın düzgün konuş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Alone Way

quote:

beni sil ordan gardaş

terbiyeni takın düzgün konuş

hocam sana sanki hacettepe geldi sen gittin sonra cerrahpaşaya gitmek için mezuna kaldın diye hatırlıyorum

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.