Şimdi Ara

Doktorların GERÇEK Maaşı (İçeri gel ŞAŞIRACAKSIN) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
20
Favori
81.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: davetheloser

Peki tıpı hiç istemeyen kişiler için bu maaşlar yeterli motivasyon olur mu
    olmuyor kesin bilgi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: davetheloser

Peki tıpı hiç istemeyen kişiler için bu maaşlar yeterli motivasyon olur mu
    Aylık gelirim 10 milyon dolar olacak olsa bile psikiyatrist hariç doktor olmam. 100k üstü kazanacak olsam psikiyatr olurum ama 20k maaş için 30-35 yaşına kadar sürünmeye değmez. Yani benim görüşüm bu illa motive olanlar vardır da ben nefret ediyorum tıptan. Ha veterinerliğe tercih ederim orası ayrı.
  • Bu paraları alan doktorlar varken alamayan doktorlar da çok var. 4000 civarı kazanan asistanlar biliyorum. 10 bini göremeyen çok uzman var. Maaş çalışılan hastaneye, çalışılan şehre, bakılan hasta sayısına, tutulan nöbetlere bağlı olarak çok değişen bir şey. Tıpta her zaman toplum ortalamasının üstünde kazanırsınız, ama 15-20 binleri görmek için çok daha fazla çalışmak gerek. Yandal yapmak, adını insanlara duyurmak, akademisyen olmak gibi. Yani tıbbı sevmiyorsanız sırf maaşı için gelmek doğru değil bence.

Asistanlığı bitirmiş bir doktor yaklaşık 30 yaşında 10 bin civarı kazanıyor. Mühendisler ne kadar kazanır bilmiyorum ama 30 yaşında bir mühendis sektörde 7-8 sene tecrübesi olan, artık işini bilen bir eleman oluyor. Böyle birinin de 2-3 bin lirayla yetindiğini hiç sanmıyorum. Alanının iyisi olan parayı her şekilde kazanır. Vasat doktor vasat mühendisten iyi kazanır ama iyi mühendis en az iyi doktor kadar kazanır.

• Ağlamıyorum gözüme toz kaçtı
  • Arkadaşlar bu hastaneye ve dönere göre değişir çok doktor olan hastanelerde döner azdır devletin verdiği maaş çok düşük zaten emekli maasi da oyle
    Pratisyen 7 12
    Asistan 7 12
    Uzman 12 17

Bu maaşlar şehire hastaneye hasta sayısına nöbete bölüme hatta hastane yönetime bağlıdır yani döner ücretleri

• Pratisyen toplam 7 bin alıyor 13 bin tl nerden çıktı

• O anca başlangıç olabilir. Benim ailem doktor, babam pratisyen hekim, en az 10 senedir, ki bu benim maaşlara dikkat etmeye başladığım zamana tekabül ediyor, babamın o kadar düşük bir maaş aldığını hatırlamıyorum. İkisi de emekli ve özelde çalışıyor.

Annem uzman, zamanında internette görüp kendisine sorduğumda (2013 yılında, lysye girdiğim sene) şimdiye kadar çevresinde 10.000 altında kazanan uzman görmediğini söylemişti, ki 2013 ten beri deli gibi enflasyon oldu.

Burada yazılan düşük maaşların hepsi daha 20 lerinde olan doktorların döner katılmamış maaşları.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    www.tustercihim.com
    Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi-Tıbbi Genetik | TUS Tercihim
    http://www.tustercihim.com/celal-bayar-universitesi-tip-fakultesi-hastanesi-tibbi-genetik

Tıbbi genetik asistanının yazdığı yazı. Bildiğin üniversite hastanesinde hasta bakıyor, muayene ediyor, tahlil vs. istiyor. Maaşı 3700 lira. Bu uç örnek tabii çoğu doktor daha fazla kazanıyordur ama "en az kazanan doktor şu kadar kazanır" gibi önermeler gerçeği yansıtmıyor.

Ayrıca mesleğinde yükselen bir polis, adı bilinen bir öğretmen zaten neredeyse ortalama bir doktor kadar kazanıyor. Tıp para için seçilmez denmesinin sebebi de bu.

• fantilatör F kullanıcısına yanıt
    Cool story

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 10 Mart 2021; 19:2:46 >
  • überraschung kullanıcısına yanıt
    Onlar saf maaş hatta tıbbi genetik en fazla puanla alan bölüm ankarada 73 puanla kapatmış insanlar mal mı ki orayı yazsın tusta çalışıp ilk 50ye girmiş 3000 kazanacak ben inanmıyorum açıkçası

Buradan bakabilirsiniz genelde rahat ve maaşı iyi olanlar yüksek ile kapatıyor Ankara tıbbi genetik de 15 yıldır 70 üzeri(yani ilk 100ile kapatıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 13 Ağustos 2019; 17:37:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ezgi55t E kullanıcısına yanıt
    2017 yılında ankara üni de 12k kazanıyor ama orada bomba falan atılmıyor ankaranın merkezi olan sıhhiyede

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Saf maaş dışında getirisi olmayan bölümler de var. Zaten 3 şey oluşturuyor maaşı. Dediğiniz saf maaş, döner sermaye, nöbet ücreti. Tıbbi genetik, biyokimya gibi bölümlerin maaşları düşük çünkü döner sermayeden pay almıyorlar veya az hastaları olduğu için çok az alıyorlar, nöbet tutmadıkları için de nöbet ücreti almıyorlar. Girişimi olmayan, nöbeti olmayan, az hastası olan bir bölümün yazılan 10 15 bin liraları görmesi mümkün değil. Asistanken 4-5 bin, uzmanken de bundan biraz daha yüksek kazanıyor böyle bölümler.

Bölümlerin tercih edilmesinin sebebi akademisyen olma imkanı, rahat olmaları ve kişisel ilgi alanı olma potansiyelleri.
  • ek ödemeden kasıt döner sermaye mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • überraschung kullanıcısına yanıt
    Onlar her çalışmada teşvik alıyorlar üstelik yayın da çıkarıyorlar ondan da para kazanıyorlar yayınları çıkarıyorlar oradan da geliyor kitap da yayınlıyor oradan da geliyor

Ayrı yeten asistanlar teşvik bursu da alıyor genetiğin önü de baya açık her şey genetik olmaya başladı hatta veri depolamayı genetik kodlara indiriyorlar artık milyarlarca veriyi DNA kadar küçük şeyde depolama gibi genetik çalışmalarda rol oynuyorlar

Kısaca bilim adamı gibi çalışıo onun da 3 bin kazanması (gerçekse) yurtdışında kat ve kat fazlasını kazanabilirler ülkemizde tutamayız ki değil mi

• insanlar maaşlarını size piçlik olsun diye çarpıtıyor değiller, tamamen bölgeden bölgeye, unvandan unvana, hastaneden hastaneye değişen bir şey olduğu için bir tutarsızlık varmış gibi görünüyor.
  • sasirdim ve cikisss yapiyorum
  • Katılıyorum bu dekontlar ankara için geçerli bazı bölgelerde fazla da az da olabilir

• Dr luk okuyan bi insanın delirmemesine şaşırıyorum. Gerçekten kolay değil ve çok sabır istiyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.