Şimdi Ara

DOKUNMATİK ASUS X202E ViVOBOOK 11.6' KULLANICILARI GENEL KONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
8
Favori
47.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 3 ay önce bende vatandan s200e modelini alarak aranıza katıldım. Aldığım günden itibaren laptopun kamerasının olduğu bölümde ekran ile kasa arasındaki bölümde küçük bir açıklık vardı yani üst bölümde dokunmatik ekranı kasaya tutturan tırnak tam yerine oturmamıştı. Dün laptopun kasasını açarken bir çıtırtı geldi ve açtım baktım ki ekran tam kameranın olduğu bölümden itibaren tuzla buz olmuş. Tahminime göre kasıntıda olan ekran camı üstüne hafif bir dokunma ile çatladı. İşin kötü tarafı çatlak tüm ekranı 5-6 koldan ilerleyip kaplamış. Tabi dokunmatik ekran özelliği iptal oldu ama alttaki ekran çalışıyor. Asus Türkiye'yi aradım aldığınız yere götürün bize ulaştırsınlar dediler. Hemen laptopu vatana götürdüm ve bıraktım. Yaklaşık 300tl masrafı çıkar dediler. Bende bu durumun aldığımdan beri olduğunu ve ekranın kasıntılı montaj edildiğini bu durumda benim hatamın olmadığını söyledim. Laptopu servise gönderecekler bakalım ne olacak. Eğer sizin laptoplarda da böyle bir durum varsa hemen servise gönderin ve Asus Türkiye'ye bilgi verin. Benim yaşadığım bu durumun sizlerin başına gelmeden önleminizi almanızı tavsiye ediyorum. Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratti_999

arkadaşlar sizin wirlesiniz de kopma var mı yeni si ile değiştirdim bununda wirlesinde kopma var başka bilgisiyarla aynı anda giriyorum asus wirlesi kopuyor lenovo da kopma yok sizlerde de böyle problem var mı ????

wireless problemi hiç yaşamadım. hatta çoğu bilgisayardan daha iyi çekiyor wireless. size gelen 2 cihazda sorun var sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fLyNeC

Merhaba arkadaşlar ASUS X202E-CT011H modeli almayı düşünüyorum. Bütün iletileri okudum ancak yinede sormak istiyorum. Modelde yada seride genel kronik bi sorun varmı? Dikkatinizi çeken özellikle şöyle bi sıkıntısı var diyebileceğiniz bişey varmı? yorum yaparsanız sevinirim. (Bilgisayar günlük işler için kullanılacak)

Kronik bir sorun yok ancak karşılaştığımız problemler şunlar:

1) HDD sesli çalııyor tık tık ses yapıyor. benimki bozuldu servis değiştirdi.
    2) Ekran köşelerinden içeri göçebiliyor ( içe dıa oynuyor) montaj hatası çoğunlukla.
    3) Wireless yada blutooth sorun olabiliyor. çekmeme kopma gibi
    4) Fan çıkışı ekran altına konumlandırıldığından direkt fan sesini duyuyorsunuz, ancak kulanımda ısınma yada hava deliklerinin tıkanması gibi bir sorun olmuyor.

Bu problemlerin kimde nasıl çıkacağı belli olmasa da bu fiyata alınabilecek dokunmatik özelliği olan tek cihaz bu. elektronik biraz kısmet işi her marka ve modelde sorun olabilir. alan kişilerin %80-90 ı memnun. ona göre karar verebilirsin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: boylum

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim_koparal

Merhaba arkadaslar x202e ct011h modeli ile araniza katilmis bulunuyorum cihaz dun geldi pek inceleme firsatim olmadi ilk izlenimim kasa kalitesi dis gorunum incelik parlak ekran ciklet klavye hakikaten guzel ozellikler yani cihaz dis gorunum olarak 10 uzerinden 9 alir cihazi actim windows kurulumunu yaptim daha once win 8 kullanmamis biri olarak oldukca zorlandigimi soylemem gerekir cihazin dokunmatigi cok iyi ama henuz win 8 e alisamadim win 7 den sonra cok garip geldi herneyse internet explorer biraz kasiyor gibiydi firefox kurdum 10-15 sekme actim youtube 1080p actim banamisin demedi gayet rahat acti benim icinde onemli olan bunlardi zaten 700 liralik cihazla 11.6 ekranla autocad kullanacak halim yok nete girsin video oynatsin ofis programlarini acsin gunluk kullanimi karsilasin benim icin yeter sizde bu gozle bakin yuksek beklenti icine de girmeyin cihazin windows performansi biraz sikintili gibi geldi bana biraz kasma var gibi ama bunu asarim cunku asus un bicok sacma programi mcaafe ant.virus var bunlar cijazi ciddi olarak kasiyor gibi neyse cihaza guzel bi ayar cekeyim sorularinizi yanitlayabilirim

Bu arada win 8 hakkinda yardimlarinizi bekliyorum cihazi win 7 haline getirmem lazim iyi gunler...

bende de aynı cihazdan var. hdd yi ssd ile değiştirdim. şu an cihaz i5 makinadan daha hızlı tepki veriyor. ayrıca w8 i temiz kurulum yapınca içindeki birçok gereksiz programın yavaşlatmasındanda kurtulunmuş oluyor. Kısaca ilk halinden çok farklı oldu.
    Ayrıca şu tecrübeyi edindim, eğer notebook alacaksanız ve ilk hedefiniz oyun değilse, işlemciye takılıpta çok para vermenize gerek yok. SSD değişikliği ile en düşük Celeon işlemci ile bile performansı çok artıyor.

Değiştirme işlemlerini ilk mesaja koyabilirim bana özelden yollarsanız. herkes te faydalanmış olacaktır bu sayede sizin tecrübelerinizden

• quote:

Merhaba arkadaslar x202e ct011h modeli ile araniza katilmis bulunuyorum cihaz dun geldi pek inceleme firsatim olmadi ilk izlenimim kasa kalitesi dis gorunum incelik parlak ekran ciklet klavye hakikaten guzel ozellikler yani cihaz dis gorunum olarak 10 uzerinden 9 alir cihazi actim windows kurulumunu yaptim daha once win 8 kullanmamis biri olarak oldukca zorlandigimi soylemem gerekir cihazin dokunmatigi cok iyi ama henuz win 8 e alisamadim win 7 den sonra cok garip geldi herneyse internet explorer biraz kasiyor gibiydi firefox kurdum 10-15 sekme actim youtube 1080p actim banamisin demedi gayet rahat acti benim icinde onemli olan bunlardi zaten 700 liralik cihazla 11.6 ekranla autocad kullanacak halim yok nete girsin video oynatsin ofis programlarini acsin gunluk kullanimi karsilasin benim icin yeter sizde bu gozle bakin yuksek beklenti icine de girmeyin cihazin windows performansi biraz sikintili gibi geldi bana biraz kasma var gibi ama bunu asarim cunku asus un bicok sacma programi mcaafe ant.virus var bunlar cijazi ciddi olarak kasiyor gibi neyse cihaza guzel bi ayar cekeyim sorularinizi yanitlayabilirim

Bu arada win 8 hakkinda yardimlarinizi bekliyorum cihazi win 7 haline getirmem lazim iyi gunler...

Hoşgeldin aramıza Güle Güle kullan cihazını , hayırlı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: mtan

Ben de x202e ct011h kullanıcısıyım, yükle gelen anti-virüs proframını hemen kaldırdım. Win defender ile yola devam edeceğim. Bu bilgisayarı çok beğendim, bir tek ekranı parlıyor( yansıtıyor) ve de biraz gürültü var gibi. Ekran koruyucu satın aldım, dokunmatik ekran için. Parlatmasını azaltabileceğini düşünüyorum deneyip paylaşacağım. İnternete girmek office programlarını kullanmak ve mobilite olarak bence en iyi seçimlerden biri

Hoşgeldin aramıza mtan Güle Güle kullan cihazını

• quote:

Orijinalden alıntı: qeep

SSD değişimini düşünmüyor değilim ama bir yandan garanti bir yandan hiç böyle komplike bir şeye girişmemiş olmanın acemiliği korkutuyor gözümü
    Bir de garanti muhabbeti var
    Cidden o ölçüde bir performans artışı oluyor mu? Keza şu haliyle facebook sayfasının kasıla kasıla takıla takıla aşağı inmesinden dolayı 1 haftada kızdırmaya başladı beni.
    w8 temiz kurulumda içindeki serial'i mi kullandınız hariçten bir w8 mi? Ayrıca dokunmatik fonksiyonları ne alemde?

SSD değişiminde
    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/sandisk-sdssdhp-128g-g26-128gb-ultra-plus-sata-30-ssd-%28okuma-530mb--yazma-290mb%29/productdetails.aspx?I_ID=64958
    linkteki ürünü kullandım. 7 mm. kalınlığı olduğu için bu uydu.
    Aida64 programını kullanarak orj. HDD deki win8 in serialini öğrendim.
    Daha sonra SSD yi monte ettim.
    İnternetten (link veremiyorum) w8 single language türkçe 64 bit sürümünü bulup indirdim.
    Iso dosyasını USB ye kurdum
    http://8.enpedi.com/2011/09/windows-8-onizleme-surumu.html (burada çeşitli yöntemleriyle anlatılıyor)
    hiçbirşey yapmama gerek kalmadan cihaz usb yi tanıdı ve boot etmeye başladı.
    daha önce almış olduğum serial ide girerek kurulumu tamamlamış oldum.
    Böylece temiz kurulum oldu. İçindeki orj haliyle gelen ve bilgisayarı yavaşlatan birçok gereksiz program atılmış oldu.
    Ayrıca pil ömrüde eski haline göre biraz daha uzadı. Önceden dengeli moduna gelemeyen pil bu moda geldi.
    Şimdi oldukça hızlı ve stabil çalışan bir w8 li celeron cihaz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 20 Haziran 2013; 15:45:06 >

• arkadaşlar selamlar, x202e ct011h ile bugün aranıza katıldım. 749 tlye aldım :)
  • quote:

quote:

SSD değişimini düşünmüyor değilim ama bir yandan garanti bir yandan hiç böyle komplike bir şeye girişmemiş olmanın acemiliği korkutuyor gözümü
    Cidden o ölçüde bir performans artışı oluyor mu? Keza şu haliyle facebook sayfasının kasıla kasıla takıla takıla aşağı inmesinden dolayı 1 haftada kızdırmaya başladı beni.
    w8 temiz kurulumda içindeki serial'i mi kullandınız hariçten bir w8 mi? Ayrıca dokunmatik fonksiyonları ne alemde?

SSD değişiminde
    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/sandisk-sdssdhp-128g-g26-128gb-ultra-plus-sata-30-ssd-%28okuma-530mb--yazma-290mb%29/productdetails.aspx?I_ID=64958
    İnternetten (link veremiyorum) w8 single language türkçe 64 bit sürümünü bulup indirdim.
    http://8.enpedi.com/2011/09/windows-8-onizleme-surumu.html (burada çeşitli yöntemleriyle anlatılıyor)
    Böylece temiz kurulum oldu. İçindeki orj haliyle gelen ve bilgisayarı yavaşlatan birçok gereksiz program atılmış oldu.
    Ayrıca pil ömrüde eski haline göre biraz daha uzadı. Önceden dengeli moduna gelemeyen pil bu moda geldi.

kardeş bende bu format işlemini yapmayı düşünüyorum fakat birazda cekiniyorum acıkcası simdi bu cihazların içindeki otomatik kurulum bölümünü de silmeyi istemiyorum

asusun gereksiz programlarının hepsini kaldırsam acaba aynı hesaba gelirmi? cok karasız kaldım bana göre en güzeli en bastan tertemiz bi kurulumdur ama içindeki recovery bölümününde silinmesini istemiyorum kararsız kaldım acıkcası...

bu arada anlatımın için çok teşekkür ederim bende bunları soracaktım sen benden önce davrandın cok tesekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

SSD değişiminde

kardeş bende bu format işlemini yapmayı düşünüyorum fakat birazda cekiniyorum acıkcası simdi bu cihazların içindeki otomatik kurulum bölümünü de silmeyi istemiyorum

asusun gereksiz programlarının hepsini kaldırsam acaba aynı hesaba gelirmi? cok karasız kaldım bana göre en güzeli en bastan tertemiz bi kurulumdur ama içindeki recovery bölümününde silinmesini istemiyorum kararsız kaldım acıkcası...

bu arada anlatımın için çok teşekkür ederim bende bunları soracaktım sen benden önce davrandın cok tesekkür ederim

eğer ssd takmayacaksan içindeki orj harddiski silmene gerek yok.
    Bu durumda İçindeki fazlalık programları kaldırmak, ssd nin getireceği hızın yanında pek önemsiz kalacaktır.
    Çünkü harddiskin hız sınırı belli. Fazla bir fark olmayacaktır.

Bir de bilgisayarımdaki değerler şu anda böyle:

DOKUNMATİK ASUS X202E ViVOBOOK 11.6' KULLANICILARI GENEL KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 20 Haziran 2013; 18:52:01 >

• salsakingss S kullanıcısına yanıt
    merhaba salsakingss bıkmadan cevaplar yazıyorsun tşkler gercekten bizlere çok yardımcı oluyorsun wirless........... ayarlarında problemim var kanımca güç e geçince düşüyor zanedersem mumkünküdür wireless ayarlarını bizle paylaşman mümkünse resimli gönderebilirmisin acamiyim ben şimdiden çok tşk ederim iyi forumlar......
  • bende bu cihazın celeronlu olanından alarak aranıza katıldım... henüz cihaz elime ulaşmadı ama bu cihazla oynayabileceğimiz w8 oyunları nelerdir birde xbox aboneliği filan gibi birşeyler var masaüstünde bunla neler yapabiliriz bilgisi olan varmı?
  • bu arada yazmayı unuttum. Bandırma kipada celeronlu ct011h modeli 699 tl satılıyor.diğer kipalarda da aynı fiyat geçerlidir diye düşünüyorum..almak isteyenlere duyurulur...
  • Geçen gün Xbox live'a bağlanmaya çalıştığımda 'Bölgenizde kullanılamaz.' tarzı bir uyarı verdi. Bundan ötesi nedir çözümü var mıdır bilmem.
  • bu cihazın bluetooth u nereden kapanıyor yaaa??? bilen varsa yardım etsin...

bide bios a giremiyorum su bios a nasıl girilineceği birisi daha iyi acıklayabilirmi?
  • Arkadaşlar ben de teknosa'dan 799 TL'ye x202e-ct090h yani pentium 987, 320 gb modelini alarak aranıza katılmış bulunuyorum.

Bu arada kampanya halen devam ediyor, bilginize.
  • tamam bios a girmeyi cozdum de bu cihazın bluetooth u nereden kapanıyor arkadaslar?
  • birde performansını denemek için az önce counter strike online takılayım dedim cok kasıyor ya...

cihaz 4-5 kişilik guruplarda direk düşük fps veriyor neden oluyor onu da anlamadım normal bi dizüstüm var onda cok rahat oynuyorum.aslında bunda da sorun yok sonucta single olarak gayet normal oynatıyor ama online da neden bu kadar kastı anlayamadım dogrusu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvguran

Arkadaşlar ben de teknosa'dan 799 TL'ye x202e-ct090h yani pentium 987, 320 gb modelini alarak aranıza katılmış bulunuyorum.

Bu arada kampanya halen devam ediyor, bilginize.

Teknosadan almak isteyen varsa elimde 350 tl lik asus hediye çeki mevcut.isteyen olursa 200 den sayarım. bu makine de size 799-150=649 tl ye gelir..
    ilgilenen arkadaşlar pm atabilir. yalnız istanbul içi bu arada..
  • wireless da bendede problem var servisle daha konuşmadım ama wireless normal çalışırken bir anda bağlantısına sınırlı diyor sonra sorun gider deyince 3 dakika uğraşıp düzeltiyor. ama bu olay nerdeyse her kullanımda tekrarlamaya başladı
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.