Bildirim
dokunmatik devreler
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
selam
Aslına bakarsan dediğin şey çokta mümkün değil (en azından şimdilik)...
Yani bu tür devrelerin çalışması için gövdenin (yani motorun ) normalden farklı olarak dizayn edilmesi lazım bu tür dokunmatik kumandalar kapasitif veya rezistif olarak yapılıyor günümüzdeki motor gövdelerinin klasik anlamda metal olarak yapılması ayrıcada direk olarak gövdenin şaseye bağlanmasından dolayı bahsettiğin şey ...................
zor be arkadaşımm
ama varsa bir bilen haberimiz olsun tabiii.......
-
Aslında bu motora bağlı olması şart değil yanındaki bir metalada bağlı olabilir
yani şöyle devreler var 15Voltluk bir devrede bir metal uc çıkartılmış ve bu uca insan vücudu temas ederse verdiği iki nokta arasında gerilimi kesiyor ben bu ucu bir 220 voltluk bir panoda devrelerle ilişki kurarak halledip motoru dokunmatiklerle halletmek istiyorum.
sanki anlatamadım ama anlamaya uğraşın..
böyle devreler varsa çok rica ediyorum -
eğer motorun üzerine bir levha yerleştirip levhanın üstündeki statik elektriği kontrol eden ve statik elektrik değiştiğinde istediğin röleyi tetikleyen bir devre yapabilirsen sanırım bu mümkün olabilir. eğer devreyi yapamazsan geçenlerde koçtaş ta dokunmatik bir abajur görmüştüm. sanırım benzer bir mantıkla çalışıyor. çok pahalı bişey değildi. onu alıp kurcalayabilirsin. -
buldum bu ufak devre işimi görücek gibi
ben buna benzer bir devre arıyordum daha iyisi varsa beklerim -
bu devre dokunmatik anahtarlar gibi de olabilir. iki küre arasına insan eli değdiğinde elektron akışı olacak ve transistörler yardımıyla röle kapnarak motora giden akımı kesecek -
istediğimde bu
değişik devreler varsa lazım
rica ederim -
google den dokunmatik devreler eğlenceli devreler diye aratırsanız ya da antrak, trac gibi sitelerin arama motorlarından dokunmatik anahtar diye arattırırsanız rahatlıkla bulabilirsiniz -
yesss -
elektirik motoruna o devreyi uygulaman zor gibi üstelik güvenilir değil sanırım emniyet için kullancaksın -
röle ile bir kontaktör kontrol edilirse dünyaya hükmeder bence...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X