Şimdi Ara

Dokuz Eylül Hukuk Hakkında Sorularınızı Yanıtlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
3
Favori
4.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukuk ve Deühf hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz, geçen yıl tercih dönemi krizlerimde çok faydası oldu forumun. Tercih döneminde de uplanacaktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dokuz Eylül Hukuk Hakkında Sorularınızı Yanıtlıyorum

Dokuz Eylül Hukuk, Türkiye'nin önde gelen hukuk fakültelerinden biridir ve hukuk alanında kapsamlı bir eğitim sunar. İzmir'de yer alan fakülte, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla öğrencilerine hukukun çeşitli alanlarında uzmanlaşma fırsatı tanır.

Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi'nde Verilen Eğitim

Fakülte, hukukun farklı dallarında teorik ve pratik eğitim veren çok yönlü bir müfredat sunmaktadır. Öğrenciler, ceza hukuku, medeni hukuk, idare hukuku, uluslararası hukuk ve ticaret hukuku gibi temel hukuk derslerini alırlar. Ayrıca, seçmeli dersler ve staj imkanlarıyla kendi ilgi alanlarına göre uzmanlaşabilirler.

Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi'nin Sunduğu Fırsatlar

• Uluslararası değişim programları ve yabancı dil eğitimi
    • Hukuk klinikleri ve uygulamalı deneyim kazanma fırsatları
    • Çok sayıda öğrenci kulübü ve derneği
    • Modern kütüphane ve araştırma tesisleri
    • Başarılı mezun ağları ve iş imkanları

Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi'ne Başvuru

Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi'ne başvuru için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanı ve belirli koşulları karşılamak gerekmektedir. Başvuru süreci ve gerekli belgeler hakkında detaylı bilgi fakültenin resmi web sitesinde bulunabilir.

Sonuç

Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi, hukuk alanında kariyer yapmak isteyenler için mükemmel bir seçimdir. Kaliteli eğitimi, deneyimli öğretim kadrosu ve sunduğu fırsatlarla öğrencilerini hukuk mesleğinde başarılı olmaya hazırlamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu kadar avukat olması ve sürekli olarak artması seni korkutuyor mu hayata bakış açın nasıl

• heroin father kullanıcısına yanıt
    Korkutmuyor aslında, en köklü hukuk fakültelerinden birinde okumak ve araştırma okuma öğrenme konularında ilgili olmak bana özgüven veriyor. Birsürü avukat olması vasat olma niyetinde olanlara (ki bu da bir tercih aşağılama anlamında söylemiyorum) bir dezavantaj yaratabilir ancak meslekte iyi olmayı hedefleyenler için bir etki yarattığını söyleyemem kendi adıma.

• bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt

En kötü savcı hakim filan olursun aga

• Tabi, o da bir alternatif

hocam para ve statü için sizce hukuk okumaya değer mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 21 Haziran 2022; 22:49:57 >
  • Marmara gazi ve deu arasında sıralama yapacak olsanız nasıl bir sıralama yapardınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hukukçu olmakta para da statü de var ama bu her okuyanın bunlara sahip olacağı anlamına gelmiyor, o isteklerini sana hukuk fakültesi vermeyecek sen hukuk fakültesi sayesinde kazanabilirsin. Vergi rekortmeni avukat da var, ne yazık ki ekonomik sıkıntılardan intihar eden avukat da. Hakimlik savcılık da statü ve prestij açısından doyurucu meslekler. Bunun yanında kaymakam, noter ve diplomat olma imkanları da var.

aynen bence statü önemli bir ortama girdiğin zaman filan millet saygı duyuyor ooo vay hukukçu flan diyor

• onur2021 kullanıcısına yanıt
    Marmara Dokuz Eylül arasında kaldıysanız genelde birbirine denk üniversiteler olduğu söylenir, şimdi durum nasıldır bilemiyorum. eğer İstanbul’da veya İstanbul’a yakın yaşıyorsanız Marmara’yı tercih edebilirsiniz. İzmir’de okumak istiyorum derseniz de Dokuz Eylül tercih edilebilir. Marmaranın idare konusunda sıkıntılı olduğunu tarihi Haydarpaşa binasından taşındıklarını biliyorum, akademik kadrosu da muhafazakar bir tutumda bildiğim kadarıyla eğer bunlar sizin için önemli detaylarsa. Ama eğitim açısından hala çok kaliteli bir okul olduğu söyleniyor.

Sınavlar açısından Marmara’nın çok zor olduğu söylenir, deünün sınav meselesi de zordur vizelerden geçme notu 80dir ve bu yükseklik nedeniyle bahar döneminde girdiğiniz sınav sayısı çok fazladır sınav süreci çok erken başlayıp çok uzun sürer ve bunaltır. Sormak istediğiniz spesifik bir şey varsa ona göre de yanıtlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilemiyorumaltanb -- 24 Temmuz 2022; 15:50:25 >

Teşekkürler. Hakim savcılık için üniversite fark eder mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Riddler-cat kullanıcısına yanıt
    Hazırlık yok. Hukuk fakültesi, Tınaztepe yerleşkesinde, adından da anlaşılacağı gibi tepede, yokuş yürümekten bacak kası yapabilirsiniz ama neyse ki hukuk fakültesi kapısından fakülteye mesafe azdır. Buca ilçesinde yer alıyor, İzmir’in görece az gelişmiş ilçelerindendir ama kampüs dolayısıyla öğrenci boldur bu ilçede. Buca ne kadar kötü bir ilçe olsa da öğrenci çok olduğu için sosyal ortam olarak pub ve cafeler canlı olur, bunun dışında Alsancak da sosyalleşilebilecek genç nüfusun yoğun olduğu canlı bi yer. İnsanlar, öğrenciler genelde sıcakkanlı ve cana yakındır çabuk arkadaşlık kurulabilir. (Edit: hukuk fakültesi bu konuda bir istisna (: )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilemiyorumaltanb -- 21 Haziran 2022; 23:42:39 >
  • onur2021 kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam bence hiç alakası bile yok ya(: Her sene bir üniversite sınav birincisi çıkarıyor. İstikrarlı giden yok yani. Adli sınavlara ilişkin çalışmakla ilgili bir şey olduğunu düşünüyorum.

• Hocam başka okuldaysam niye konu açim allasen(:

• Bi yanım burayi yaz illa bir şekil yolunu bulursun diyor(ilgim 0 değil sevdiğim sevmediğim yönleri var)
    Bir yanım Marmara ybs yaz diyor diğer yanımda boun bilkent işletme için mezuna kal diyor :((

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.