Şimdi Ara

DOKUZ EYLÜL TIP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
4.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yani tıp fakültesi siyasetle ilgilenmiyor kafasını eğip işine bakıyor doğru mudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle, hatta -bildiğim kadarıyla- hastanenin başhekimi siyasilerle birlikte konuşma yaptıktan sonra sevgili dekanımız istifa etti :((((

• up up up
  • Okulda yurt dışı imkanları ne denli gelişmiş? Usmle üzerinden ABD’ye gitmeyi planlıyorum.
    Hocaların referansları kuvvetli mi? Yurt dışı bağlantıları nasıl? Örneğin ABD’de gözlemcilik/staj ayarlanabilirler mi?
    Sosyal yaşam/ topluluklar nasıl? Sadece sitede yazan topluluklar mı var? Örneğin bir tırmanışçılık topluluğuna sahip misiniz?
    Dersler/ sınavlar ne zorlukta?
    Devam zorunluluğu var mı?
    1. sınıfta slayt üzerinden ders görmek dışında neler yaptınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oathbreaker. kullanıcısına yanıt
    Okuldaki turkmsic ve emsa kulüpleri çok iyi çalışıyor, aşşırı aktifler. Bu kulüpler sayesinde yurtdışına giden bir sürü öğrenci var. Erasmusla almanyanın en iyi tıp fakültesine ve ispanya, romanya vs diger ülkelerdeki tıp fakültelerine de gidebilirsiniz. Ayrıca kendiniz staj ayarlayıp da çıkabilirsiniz ülkeden. Ama bunlar tamamen size kalmış, okulun sorumluluğunda değil. USMLE zaten tamamen kendi tercihiniz hiçbir okulda bu sınava yönelik bir eğitim/teşvik olduğunu duymadım.
    ABD de gözlemcilik/staj da dediğim gibi sizin ayarlamanız gereken bir şey. Hiçbir okulda hocalar ayarlamaz onu. Ancak hocaların referans mektupları bu aşamada çok önemlidir, bu konuda da şanslıyız ki izmir biyogenom enstitüsü gibi önemli bir kurum var okulun dibinde. Burada bilimsel çalışmalar yapan bir sürü hocamız var elbette ki referansları işinize yarayacaktır. Hatta burada çalışan bir hocamız north carolina unide yüksek lisans ya da doktora yapmıştı heralde.
    Sosyal yaşama gelecek olursak yukarıda yazdığım gibi kampüs hayatı yok, kampüs hayatı olmadığı için diğer ünilerdeki gibi doğa kulübü/bisiklet kulübü/latin dans kulübü vs bulamazsınız. Ancak dediğim gibi turkmsic ve emsa çok etkin bunlara katılabilirsiniz, ya da tiyatro ve müzik kulübü var bunlara katılabilirsiniz.
    Sınavlar zor. Puanı bizimkinden yüksek olan bir okulda ''polar aminoasitleri yazınız'' tarzı bir soru sorulmuş, çok giriş seviyesi bir soru. Bizim sınavlarımız test usulüdür ve sınıf ortalamasının 55 olduğu bir sınavımız bile var, sorular o derece zor :D Ayrıca çıkmış soru olmaması ve geçme notunun 65 olması da okulu zorlaştıran diğer etkenlerden. Ha tabi pdö ve öçm uygulamalarından ek puan alabiliyoruz onu da söylemek lazım.
    Devam zorunluluğu teoriklerde %70, pratiklerde %80. Derse gelmeyenler genelde imza attırıyor ama listeden rastgele isim okuyup burada mı diye soran hocalar da var. Zaten derslere gelmenizi öneririm hocaların ağzından çıkan şeyler çok önemli. Hem de çoğu dersimiz zevkli geçer, hoca dümdüz slayt okumaz yani. (üstünü çizerek söylüyorum çoğu derste bu geçerli, dersinde uyuyakaldığım hoca da var :D)
    Teorik dersler sınıfta slayt üzerinde işlenir. Bunun dışında tartışmalı pdö ve öçm oturumlarımız var. Histoloji pratiklerinde mikroskoba bakarız. Anatomi uygulamalarında kadavra/maket üzerinden ders işleriz. Fizyolojinin küçük grup uygulamaları falan var. Bir de hekimlik becerileri var bu derslerde de temel iğne yapma, tansiyon ölçme, kalp masajı/suni teneffüs gibi şeyler var. Yani dokuz eylül kesinlikle saf teorik eğitim veren bir okul değildir, öğrenciyi sahada tutmak aktif görev vermek için elinden geleni yapar.

• up up up
  • Ftr mezunuyum ilk 3 seneyi slayttan çok okula gelmeden gecebilirmiyim? (Orta düzey bir tip da)

• Kadavra imkanı nasıl ? Bu arada cevabınız için teşekkür ederim

• ozanydin O kullanıcısına yanıt
    değişir. bunun için kolay geçilen, bol çıkmış sorulan ve en önemlisi teorik derslerin devamsızlığının sorun edilmediği bir tıp fakültesi bulmanız gerekir. kadavra vs derslerine bütün tıp fakültelerinde gelmek zorundasınız.
  • Pisagör P kullanıcısına yanıt
    yukarıda da yazdığım gibi kadavra, maket, mikroskop, kütüphane vs her açıdan okulun imkanları çok iyi.
  • pismanimm P kullanıcısına yanıt
    hocam o polar a.a ları soran ege mi yoksa

• hahaha evet :D
  • siz nereden duydunuz hocam namı size de mi geldi :D
    yok hocam bir tahmin yürüttüm ben zaten ege’yi yazıcaktım da biraz daha düşünmek lazım galiba nükhet othar çok korkutuyor beni

• ege de çok iyi okuldur bizimkine göre baya kolay ama en azından 1. sınıf için.
  • hocam ayrıca biz asker vs değiliz kalifiye eleman statüsünde doktoruz. sen siyasi bir olaya karışmazsan okulundan ötürü başına bir şey gelmez.
    tabii ki öyle ben kesinlikle siyaset hakkında yorum bile yapmayı düşünmüyorum ama oradaki profesörlerden duydum üniversitenin ağzına s*çtı diye özelden konuşsak daha rahat olabilir

• Hocam yanlış anlamayın ama nerelisiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Meddr M kullanıcısına yanıt
    ben mi yoksa konuyu açan kişi mi?

• Meddr M kullanıcısına yanıt
    neden soruyorsunuz böyle bir soruyu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.