Şimdi Ara

DOKUZ EYLÜL TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
4.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genel olarak tıp bölümü hakkında ve okuduğum fakülte hakkında istediğiniz soruları sorabilirsiniz, hepsini cevaplamaya çalışacağım.

kendi belirtmek istediğim bir nokta: diğer bazı tıp fakülteleri gibi hocaların peşinden koşup slayt dilenmiyoruz. ökm denilen bir sistem var. sınıfta işlenen slayt aynı akşam DERSİN ÖĞRETMENİ TARAFINDAN ökm ye yükleniyor. yani hocalar slaytları kendisi bize veriyor.

Soru1: PDÖ'lü fakülteye gittiğinden dolayı pişman mısın?
    Cevap1: Dokuz eylül geçen sene sistem değiştirdi. Artık dersler pdöye göre değil pdöler derse göre işleniyor. Yani eskiden ağırlıklı olan şey pdö iken şu an ağırlıklı olan şey teorik dersler. AYRICA PDÖ SANILDIĞI GİBİ TEORİK BİLGİNİN EKSİK KALMASINA YOL AÇAN BİR UYGULAMA DEĞİLDİR. TAM AKSİNE SLAYTTA OKUDUĞUNUZ BİLGİNİN SADECE KAĞIT ÜSTÜNDE KALMAMASINI, O BİLGİLERİ HOCANIZLA/ARKADAŞLARINIZLA TARTIŞARAK KAFANIZDA DAHA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE OTURTMANIZI SAĞLAR.

Soru2: Yeri kampüsü nasıl ? Eğitimden memnun musunuz?
    Cevap2: Yeri izmirin merkezine (konağa) 45 dk. Çeşme vs tatil yerlerine 1.5 saat diye biliyorum. Şehirin biraz dışında yani.
    Manzarası mükemmel. Okulun bir tarafı dağ, bir tarafı deniz.
    Kampüsümüz ana kampüsten ayrı, ufak bir yer. İçinde hastane, bizim okul, yemekhane, izmir biyogenom enstitüsü, deü teknopark ve diğer sağlık bölümleri var (hemşirelik, acil tıp teknikerliği vs.). Gün boyu kampüste oturup çimlerde milletle takılacağınız bir kampüs hayatı beklemeyin. Biz genellikle sahile iniyoruz okul çıkışları. Ya da civarda 3 tane avm var, oyun oynanan kafeler/kahveler var vs oralara takılıyoruz.
    Eğitim çok iyi ve diğer fakültelere göre zor. Örn her yerde geçme notu 60 iken bizde 65. Çoğu okulda sınavlarda çıkmış sorular tekrar sorulur, öğrenci son gece çıkmış ezberleyerek 5 10 puan yüksek alır. Bizde çıkmış sormak Y A S A K. Hocalarımız idealist ve başarılıdırlar. Okulun imkanları kaynakları vs son derece iyi. Örn okulun e kütüphanesi sayesinde 1 kuruş para vermeden binlerce kitabın pdf sine ulaşıyorum.

Soru3: Okulda yurt dışı imkanları ne denli gelişmiş? Usmle üzerinden ABD’ye gitmeyi planlıyorum. Hocaların referansları kuvvetli mi? Yurt dışı bağlantıları nasıl? Örneğin ABD’de gözlemcilik/staj ayarlanabilirler mi? Sosyal yaşam/ topluluklar nasıl? Sadece sitede yazan topluluklar mı var? Örneğin bir tırmanışçılık topluluğuna sahip misiniz? Dersler/ sınavlar ne zorlukta? Devam zorunluluğu var mı? Slayt üzerinden ders görmek dışında neler yaptınız?
    Cevap3: Okuldaki turkmsic ve emsa kulüpleri çok iyi çalışıyor, aşşırı aktifler. Bu kulüpler sayesinde yurtdışına giden bir sürü öğrenci var. Erasmusla almanyanın en iyi tıp fakültesine ve ispanya, romanya vs diger ülkelerdeki tıp fakültelerine de gidebilirsiniz. Ayrıca kendiniz staj ayarlayıp da çıkabilirsiniz ülkeden. Ama bunlar tamamen size kalmış, okulun sorumluluğunda değil. USMLE zaten tamamen kendi tercihiniz hiçbir okulda bu sınava yönelik bir eğitim/teşvik olduğunu duymadım.
    ABD de gözlemcilik/staj da dediğim gibi sizin ayarlamanız gereken bir şey. Hiçbir okulda hocalar ayarlamaz onu. Ancak hocaların referans mektupları bu aşamada çok önemlidir, bu konuda da şanslıyız ki izmir biyogenom enstitüsü gibi önemli bir kurum var okulun dibinde. Burada bilimsel çalışmalar yapan bir sürü hocamız var elbette ki referansları işinize yarayacaktır. Hatta burada çalışan bir hocamız north carolina unide yüksek lisans ya da doktora yapmıştı heralde.
    Sosyal yaşama gelecek olursak yukarıda yazdığım gibi kampüs hayatı yok, kampüs hayatı olmadığı için diğer ünilerdeki gibi doğa kulübü/bisiklet kulübü/latin dans kulübü vs bulamazsınız. Ancak dediğim gibi turkmsic ve emsa çok etkin bunlara katılabilirsiniz, ya da tiyatro ve müzik kulübü var bunlara katılabilirsiniz.
    Sınavlar zor. Puanı bizimkinden yüksek olan bir okulda ''polar aminoasitleri yazınız'' tarzı bir soru sorulmuş, çok giriş seviyesi bir soru. Bizim sınavlarımız test usulüdür ve sınıf ortalamasının 55 olduğu bir sınavımız bile var, sorular o derece zor :D Ayrıca çıkmış soru olmaması ve geçme notunun 65 olması da okulu zorlaştıran diğer etkenlerden. Ha tabi pdö ve öçm uygulamalarından ek puan alabiliyoruz onu da söylemek lazım.
    Devam zorunluluğu teoriklerde %70, pratiklerde %80. Derse gelmeyenler genelde imza attırıyor ama listeden rastgele isim okuyup burada mı diye soran hocalar da var. Zaten derslere gelmenizi öneririm hocaların ağzından çıkan şeyler çok önemli. Hem de çoğu dersimiz zevkli geçer, hoca dümdüz slayt okumaz yani. (üstünü çizerek söylüyorum çoğu derste bu geçerli, dersinde uyuyakaldığım hoca da var :D)
    Teorik dersler sınıfta slayt üzerinde işlenir. Bunun dışında tartışmalı pdö ve öçm oturumlarımız var. Histoloji pratiklerinde mikroskoba bakarız. Anatomi uygulamalarında kadavra/maket üzerinden ders işleriz. Fizyolojinin küçük grup uygulamaları falan var. Bir de hekimlik becerileri var bu derslerde de temel iğne yapma, tansiyon ölçme, kalp masajı/suni teneffüs gibi şeyler var. Yani dokuz eylül kesinlikle saf teorik eğitim veren bir okul değildir, öğrenciyi sahada tutmak aktif görev vermek için elinden geleni yapar.

Soru4: kadavra imkanı nasıl
    Cevap4: yukarıda da yazdığım gibi kadavra, maket, mikroskop, kütüphane vs her açıdan okulun imkanları çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pismanimm -- 26 Temmuz 2020; 19:19:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anatomiye ilk başladığım zaman sayfalar dolusu ezber olduğu için tıpı bırakmak istedim. Odtü makineye ya da endüstriye geçecektim. Forumda yatay geçiş şartlarını sormak için bu hesabı açtım. Ama alıştıktan sonra çok güzel çok eğlenceli geliyor tıp. Şu an çok seviyorum hem bölümümü hem okulumu.
    Dokuz eylül geçen sene sistem değiştirdi. Artık dersler pdöye göre değil pdöler derse göre işleniyor. Yani eskiden ağırlıklı olan şey pdö iken şu an ağırlıklı olan şey teorik dersler. AYRICA PDÖ SANILDIĞI GİBİ TEORİK BİLGİNİN EKSİK KALMASINA YOL AÇAN BİR UYGULAMA DEĞİLDİR. TAM AKSİNE SLAYTTA OKUDUĞUNUZ BİLGİNİN SADECE KAĞIT ÜSTÜNDE KALMAMASINI, O BİLGİLERİ HOCANIZLA/ARKADAŞLARINIZLA TARTIŞARAK KAFANIZDA DAHA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE OTURTMANIZI SAĞLAR.
  • İsminiz neden pismanimm hocam ben bunu merak ettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PDÖ'lü fakülteye gittiğinden dolayı pişman mısın?

• Shieldwall kullanıcısına yanıt
    Anatomiye ilk başladığım zaman sayfalar dolusu ezber olduğu için tıpı bırakmak istedim. Odtü makineye ya da endüstriye geçecektim. Forumda yatay geçiş şartlarını sormak için bu hesabı açtım. Ama alıştıktan sonra çok güzel çok eğlenceli geliyor tıp. Şu an çok seviyorum hem bölümümü hem okulumu.

• Hocam geçen seneye göre 3.4-4.1 arası sıralamam geliyo hadi yanlış hatırladım sıralamar kaydı falan belki kazanamam ama eğitimi için neler söylersiniz PDÖ kalkmış sanırım. Karşıyaka'da oturuyom İKÇÜ daha yakın malum her gün İnciraltı'na gitmeye değer mi İKÇÜ ile DEU arasındaki eğitim farkı

• Dokuz eylül geçen sene sistem değiştirdi. Artık dersler pdöye göre değil pdöler derse göre işleniyor. Yani eskiden ağırlıklı olan şey pdö iken şu an ağırlıklı olan şey teorik dersler. AYRICA PDÖ SANILDIĞI GİBİ TEORİK BİLGİNİN EKSİK KALMASINA YOL AÇAN BİR UYGULAMA DEĞİLDİR. TAM AKSİNE SLAYTTA OKUDUĞUNUZ BİLGİNİN SADECE KAĞIT ÜSTÜNDE KALMAMASINI, O BİLGİLERİ HOCANIZLA/ARKADAŞLARINIZLA TARTIŞARAK KAFANIZDA DAHA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE OTURTMANIZI SAĞLAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: pismanimm

Dokuz eylül geçen sene sistem değiştirdi. Artık dersler pdöye göre değil pdöler derse göre işleniyor. Yani eskiden ağırlıklı olan şey pdö iken şu an ağırlıklı olan şey teorik dersler. AYRICA PDÖ SANILDIĞI GİBİ TEORİK BİLGİNİN EKSİK KALMASINA YOL AÇAN BİR UYGULAMA DEĞİLDİR. TAM AKSİNE SLAYTTA OKUDUĞUNUZ BİLGİNİN SADECE KAĞIT ÜSTÜNDE KALMAMASINI, O BİLGİLERİ HOCANIZLA/ARKADAŞLARINIZLA TARTIŞARAK KAFANIZDA DAHA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE OTURTMANIZI SAĞLAR.
    Anladım hocam. 2010'lu günler dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TinyHerkul T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle değer hocam. İkçünün eğitimini bilmiyorum ama dokuz eylül pdöyü, acil tıpı türkiyeye ilk defa getirmiş üni. Md/phd programını uygulama hakkı olan hacettepe tıp ile beraber tek üni. Prof sayılarına vs bakın. Deü de 290 prof vardı en son, ikçü de bu kadar oldugunu sanmıyorum. Ayrıca bizim laboratuvar imkanlarımız, mikroskoplarımız, maketlerimiz vs hem çok fazla sayıda hem kaliteli, yeni ürünler. İkçüde de böyle mi acaba, orada okuyan birine sormak lazım.

• Saolun hocam size de

• Yeri kampüsü nasıl ? Eğitimden memnun musunuz?
    İstanbuldan gelen biri izmirde yabancılık çeker mi ?

• Pisagör P kullanıcısına yanıt
    Yeri izmirin merkezine (konağa) 45 dk. Çeşme vs tatil yerlerine 1.5 saat diye biliyorum. Şehirin biraz dışında yani.
    Manzarası mükemmel. Okulun bir tarafı dağ, bir tarafı deniz.
    Kampüsümüz ana kampüsten ayrı, ufak bir yer. İçinde hastane, bizim okul, yemekhane, izmir biyogenom enstitüsü, deü teknopark ve diğer sağlık bölümleri var (hemşirelik, acil tıp teknikerliği vs.). Gün boyu kampüste oturup çimlerde milletle takılacağınız bir kampüs hayatı beklemeyin. Biz genellikle sahile iniyoruz okul çıkışları. Ya da civarda 3 tane avm var, oyun oynanan kafeler/kahveler var vs oralara takılıyoruz.
    Eğitim çok iyi ve diğer fakültelere göre zor. Örn her yerde geçme notu 60 iken bizde 65. Çoğu okulda sınavlarda çıkmış sorular tekrar sorulur, öğrenci son gece çıkmış ezberleyerek 5 10 puan yüksek alır. Bizde çıkmış sormak Y A S A K. Hocalarımız idealist ve başarılıdırlar. Okulun imkanları kaynakları vs son derece iyi. Örn okulun e kütüphanesi sayesinde 1 kuruş para vermeden binlerce kitabın pdf sine ulaşıyorum.
    İstanbulun gelişmişliği, metropollüğü; izmirin doğal güzellikleri ve huzuru, insanının saygısı derim. Ayrıca izmir de -istanbul kadar değil tabii- son derece akıcı ve hızlı bir gece hayatına sahiptir.

• Up up up

• Canım sıkılıyor hiç mi bir şey merak etmiyonuz 😄

• Kolay gelsinBende Uludağ Tıptayım.Dokuz Eylül'e yatay geçiş için başvurmayı düşünüyorum.Galiba pdö kalkmış.Sistemler uyar mı ki?

• Bende bir konu açayım bari Uludağ tıp için

• Sta07 S kullanıcısına yanıt
    Pdö kalkmadı, azaltıldı. Şu anki sistem entegre sistem. Teoriğe ek olarak pdö var. Eğer sizde pdö HİÇ yoksa maalesef geçebileceğinizi sanmıyorum ama yine araştırın. 1. sınıfta biyokimya, tıbbi biyoloji ağırlıklı dersler gördük. Anatomi-fizyolojiden ise kas-kemik-damar-siñir-eklem işledik.

• pismanimm P kullanıcısına yanıt
    Anladım.Cevabınız için teşekkür ederim.

• Sta07 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek

• hocam nükhet hotar’ın üniversiteyi berbat hale getirdiği söyleniyor ne kadar doğrudur

• çok uzun konu. sosyal medyada yazamayacağım şeyler var. Ancak tıp fakültesinin ve tıp fakültesi hocalarının bu konudaki tavrının siyasete vs bulaşmadan sadece bir tıp fakültesi olmak yönünde olduğunu söyleyebilirim. Diğer birimlere yorum yapamam, yapmam =)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.