Şimdi Ara

Kocaeli,Sakarya,Dokuz Eylül,Marmara,Ege,Osmangazi Mühendislikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buralarda okuyan adamlar taşrada okuyor muammelesi görmüyor, atıyorum Bilecik Şeyh edebali’den neredeyse kurumsal firmada çalışmak çok zorken buralarda sanayi olduğu için görece çalışmak daha kolay.

Yukarıdaki turkiyedeki mühendislikte 2.sınıf-3.sınıfuniversitelerdir.

Top tier : Boğaziçi,İtü,Odtü,Bilkent,Koç iken

İkinci sınıf: Ytü,Hacettepe,Gsü,Tobb

Üçüncü sınıfa giren bu universiteler (yaklaşık 10 uni) : Deu,Ege,Saü,Gazi,Ankara,Marmara,Koü,Osmangazi,Yeditepe,Baü, Uludağ.. Bu kacar

Dördüncü sınıf: Erciyes,Pamukkale,Erciyes, Medeniyet Uni, Okan, İzmir Katip Çelebi, Akdeniz vesaire.

Beşinci: Taşralar..

Top tier ve ikinci sınıf uniler arasında farklarla iki ile üç bir değil. Burada ilk üç sınıf okunabilirken ALTTAKİLER OKUNMAZ.

Sanayiye yakınlıktan dolayı çok ekmek yiyor.

Linkedinden kimin nerede çalıştığına bakabilirsiniz.

Engineer pozisyonunda Ege’den 950 kişi, Saü 1000+ Kouden 1200+ kişi çalışıyor. Odtü, İtü 5k+ iken atıyorum Katip Çelebiden sadece 100 kişi çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haftalik konu gelmis

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

bir eeci olarak bu konu hakkında ne dusunuyorsun

• Siniflamak yanlış bence ama ille ayiricaksam 3 ve 4u 3 sinifa ayirabilirim bence iki siniftansa

ayırabilir misin hocam, linkedinde aşağı yukarı aynı o saydıklarım. biri power alanında yetkin, diğeri embedded fark o. ha ege saüden bi tık iyi olabilir, konum lokasyon falan ya da saü uludağdan vesaire vesaire

• Eskinin iyi şimdinin kötü kurumları.

• Marmara-gazi-ege, esogü saü uludağ gibi okullaradan daha iyi. Hepsini aynı kümede toplayamayız. 2. sınıfla 3. sınıf arasında bir sınıf daha olmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam aslında bu sıralama bütün bölümler için.
    sabancıyı unutmuşsunuz

• taha178 kullanıcısına yanıt

mercedes benz,otokar,bmc,toyota, ford otosanda daha çok sakaryalı var marmaraya göre. marmaranın teknoloji fakültesini saü yer, ingilizcesi iyidir.

yurt dışında daha çok saülü var. saü çok ilginç ve mühendisliğe ayrılan bir okul. eem için ayrılan bir sürü lav ve bina var

• KOÜ ELOHABci olarak katılıyorum

• Marmara üniversitesi saydığın üniversitelere göre çok daha köklü bir üniversite. Göztepe kampüsünde bir ösym sınavına girmiştim, baya güzel bir konumdaydı ama taşındı. Taşınması üniversiteyi olumsuz etkileyecektir lakin istanbulda bulunması bile çok büyük bir artı. Yani en başta sadece konum olarak kocaeli eskişehir sakarya gibi şehirlere göre çok önde. Anadoluki okullarından sıyrılıyor.

Marmara eem teknolojide bir arkadaşım var. Okuluna yakın 2-3 yere başvurup 3-4 aylık staj buldu, üniversiten etkiledi mi dedim. Orada çok marmaralı vardı. Önceki marmaralılardan dolayı olumlu etkilemiştir dedi. Yani teknoloji fakültesi olsa da etiket olarak gazi marmara gibi okullar her türlü daha önde. Puanı da daha yüksek.

Teknoloji fakülteleri 10 sene önce kuruldu. Normal fakültelere bakınca da sakaryanın ikinci öğretimi olduğundan daha fazla mezun veriyor. Piyasada sakarya diplomalı eleman sayısı daha fazla. Dolayısıyla nicelik olarak iyi yerlerde sakaryalı olması normal.

Ayrıca saydığın yerlerin sakarya kocaelideki fabrikalarını diyorsan oralarda istanbuldaki üniversitelerden gelenlerin az olması doğal değil mi? Toyatanın, otokar'ın sakaryadaki fabrikasına sakaryadaki eleman başvurur, istanbuldaki eleman istanbulda iş bulmaya bakar.

Ben de isimli bir okulda değilim. Sakarya dengi bir okuldayım ama objektif bakarsak böyle. Marmara gazi gibi okullar türkiyede ilk 15'e girerler.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    Yeni rektör geçen bizim yurda ziyarete geldi konuştuk adamla

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Marmara, Yeditepe, Bau açık ara Sakarya ve Uludağ'dan öndeler. Sakarya ile İstanbul'u aynı kefeye koymak saçma olmuş.

İÜ, Sabancı ve Özyeğin'e yer verilmemiş sıralamada.

• Marmara yeditepe bahcesehir ege gaziyi ust sinifa koyarim ben

Sakarya kocaeli vs taa 70-80lerde ytu/ituye bagli fakulte oldugu zamanlardan beri deli miktarda mezun veriyorlar ve hala cok insan alıyorlar, LinkedInde su kadar insan var demek bir kriter değil bence.

• Saü ne

saü 1992da kuruldu.

• ikigai kullanıcısına yanıt

hocam saü hakkında ne biliyorsun, bilgi eksikliği mi yoksa egenin iyi olması mı olay?

• taha178 kullanıcısına yanıt

buradaki handikap marmaranın da istanbul-kocaeliye yakınlığı, sakaryanın da yakınlığı hatta sakarya daha uzak.

otokarı geç ama bosch,mercedes’e de bak hocam.

linkedinde adam teknoloji fakültesi mezunuyum demiyor ki, marmara mühendislik çoktandır var.

hayır, iyi bir firmada şu kadar marmaralı çalışıyor diyin tamam diyeyim. ha, aselsanda marmarada çalışan daha fazladır. saüden 30 kişi varsa marmaradan 50 kişi vardır.

bir de engineer pozisyonunda arat, saünün işletmesi mi marmara işletme mi? burada kıyaslama mühendislik üstüne. saünün iki üç müh hariç çok kötü olduğunu biliyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.