Şimdi Ara

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba Dokuz Eylül Tıp Fakültesinde 3.sınıfa geçtim. İki sene boyunca edindiğim tecrübeleri sizlere tercih döneminizde yardımcı olmak için aktarmaya çalışacağım.

Tarihçe
    Dokuz Eylül Tıp Fakültesi 1978 yılında Ege Üniversitesine bağlı İzmir Tıp Fakültesi adı ile kurulmuştur. Daha sonra 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinin kurulmasıyla Ege Üniversitesi’nin diğer bazı fakülteleri ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi içinde yerini almıştır.

Konumu
    15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi içinde diğer sağlık bölümleri ile birlikte İzmir Balçova'da yer alıyor. Ulaşım fakülte önünden kalkan belediye otobüsleri ile sağlanıyor. Hastane ve fakülte yan yana yer alıyor.

Barınma
    Erkekler için fakülteye yaklaşık 4 km uzaklıkta inciraltı sahilde bir KYK yurdu bulunuyor, yurttan belediye otobüsleri veya yürüyerek okula ulaşılabilir. Yine çevrede birkaç adet özel yurt bulunmakta. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Buca'da kendine ait yurdu da bulunmakta ancak fakülteye konum olarak uzakta. Fakülte semt olarak pahalı bir yerde bu yüzden civardaki evlerin kiraları pahalı. Kızlar için pek bilgim yok.

Eğitim Sistemi
    Fakültede entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır. Dersler sene içinde blok denilen kurullar içinde veriliyor. Farklı sınıflarda farklı sayıda bloklar var. Örneğin, 1.sınıfta 4 blok bulunmakta ve bu bloklar yaklaşık 2 ay sürmekte.
    Blok eğitimleri içinde biyokimya, histoloji gibi dersler dışında PDÖ, mesleksel beceri dersleri uygulanmakta.
    PDÖ: Eğitim yönlendiricileri (hocalar) tarafından çeşitli hasta senaryoları verilir, senaryoya göre birkaç hafta tartışma oturumları düzenlenerek dersler tamamlanır. Bu derste aktif katılımınınız gerekli buna göre not alırsınız.
    Mesleksel Beceri Dersleri: Kan alma, tansiyon ölçme gibi pratik uygulamalar bu ders kapsamında işlenir.

Sınav Sistemi
    Her blok sonrası o blokta işlenen derslerde gördüğünüz konulardan sınav yapılır ve bu sınavdan aldığınız not kuramsal sınav notunuz olur. Daha sonraki bloklarda anatomi ve histoloji dersleri görmeye başlandığı zaman kuramsal sınava ek olarak uygulama sınavları yapılır. Tüm bu notlardan yıl sonu başarı notunuz oluşturulur ve notunuza göre finale girersiniz.
    Sınıf geçme notu 60
    Finalsiz geçme notu 80, eğer ortalamanız 80 ve üzeriyse finale girmeden sınıf geçebilirsiniz.
    Ayrıca sınavlarda baraj yok.

Yemekhane
    Yemek ücreti 17 TL. Öğlen ve akşam yemeği çıkıyor.

Kontenjan
    Geçen sene 270+7 kişi aldı. Ek olarak son verileri siteden kaldırmışlar ancak 2021 de 70 yabancı aldığı gözüküyor. Bir de sınıfta kalanlarla kontenjanın çok yüksek olduğu aşikar. Bu yüzden dersler 2 amfide birden işleniyor. Bir amfide hoca canlı olarak dersi anlatırken diğer amfide hocanın ve sunumunun görüntüsü yansıtılarak dersler işleniyor.

Ders Materyalleri
    Maket, kadavra, mikroskop sayısı yeterli. Bahsetmek istediğim diğer konu öğrenci kaynakları merkezi (ÖKM) denilen hem fiziksel bir yer olan hem de hocaların sunumlarını öğrencilerle paylaştığı bir site. Hocalar derslerde işledikleri sunumları ÖKM' ye göndererek bizlerle paylaşıyor ayrıca dekanlık binasında yer alan ÖKM'de maketler, preparatlar gibi ders materyalleri incelenebiliyor.

Devamsızlık
    Hem amfi hem pratik derslerine belirli bir oranda katılım zorunlu.

Kütüphane
    Dekanlık binasında bir kütüphane bulunmakta. Bir de dönem 4-5-6 öğrencilerinin kullandığı Okuma Salonu bulunmakta.

Akreditasyon
    Fakülte 2023 yılında tepdad tarafından akreditasyonu yenilendi böylece 2029 yılına kadar akreditasyonu sağlandı.

Amfilerin yer aldığı derslikler binası

Amfilerden bir örnek

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi

Fakülte hakkında genel bilginiz olması açısından temel başlıklar altında bir tanıtım yaptım daha detaylı sorularınız olursa konunun altına yazabilir veya özel mesaj vasıtasıyla bana ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 29 Temmuz 2024; 20:45:3 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi: Prestijli Bir Tıp Eğitimi

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, [dokuz eylül tıp] alanında yüksek kaliteli eğitim veren önde gelen bir kurumdur. [Dokuz eylül üniversitesi tıp fakültesi], tıp alanında mükemmelleşmek isteyen öğrenciler için saygın bir seçenektir.

Fakülte, son teknoloji tesisleri, deneyimli öğretim kadrosu ve araştırma odaklı bir yaklaşım sunmaktadır. Öğrenciler, tıp alanındaki en son gelişmeler hakkında bilgi edinme ve sağlık sektöründe geleceğin liderleri olma becerilerini geliştirme fırsatına sahip olurlar.

[Dokuz eylül tıp] fakültesi, öğrencilerine aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli programlar sunar:

• Tıp Doktorluğu (M.D.)
    • Hemşirelik
    • Eczacılık
    • Diş Hekimliği

Fakültenin mezunları, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli sağlık kurumlarında saygın pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Üstün akademik başarıları ve mesleki başarılarıyla tanınırlar.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp alanında bir kariyer edinmek isteyen öğrenciler için ideal bir seçimdir. Fakültenin prestijli itibarı, sıkı akademik ortamı ve araştırma olanakları, öğrencilerin başarılı bir tıp kariyeri için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerini sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam fakülte dağın başında mı

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

Dağın başında değil İzmir'in en işlek yerlerinden Fahrettin Altay Meydanı'na 4 km uzaklıkta

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

OP değilim ama yerlisiyim. Hayır bence çok güzel bir yerde. İzmir'in en nezih ilçelerinden birinde, denize ve bir sürü avm'ye yakın çok güzel bir yer bence. Dağ başında olan normal Tınaztepe Kampüs mühler falan olan.

Şehir merkezine haritada uzak olmasına bakmayın bu eylülde bitecek metro ile 30 dk içinde falan Alsancak Kordon'da yuvarlanıyor olursunuz.

Ayrıca tam şu kırmızı ile işaretli sınıfta yks 2022'ye girdim hey yavrum hey

• LactobacillusAptalius kullanıcısına yanıt

hocam eve çıkan çok var mı

kyk çıkmazsa diye

• Önemli sorunlardan birisi barınma, yurt için pek fazla seçeneğin yok ama yeni yapılan metro hattı ile daha önce uzak olan KYK'lara artık rahat bir şekilde ulaşım sağlanabilecek. Eve çıkan çok kişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 24 Temmuz 2023; 16:58:56 >
  • up

• faydalı up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sıralamanıza göre mi yaptınız tercihi yoksa dokuz eylül tıpa özel bi tercih mi yaptınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lorelei_

Hocam sıralamanıza göre mi yaptınız tercihi yoksa dokuz eylül tıpa özel bi tercih mi yaptınız
    Sıralamama göre bölüm seçmedim tüm tercih listem tıptı DEÜ ya da esogü gelecek şekilde listeyi hazırladım DEÜ geldi

• Faydalı up

• Tercihlere son 3 gün

• hocam gazi ve deu arasında kaldım ne dersiniz fikriniz nedir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.