Şimdi Ara

Dolandırıcılık Lütfen Dikkat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

İşini güvenli şekilde yapan hiçkimse bu şekilde dolandırılmaz. Çok önemli bilgiler tutuyorsanız eğer düzgün bir network kurarsınız kimse girip çıkamaz. Ayrıca modem aracılığı ile bilgisayara bağlanabilmek için modemin portunun o bilgisayara yönlendirilmiş olması lazım. yoksa uzaktan bağlantı kuramazsınız. Adam bunu yapabilecek kadar içinize girmişse zaten bir zahmet siz parayı gönderin bilgilerinizi kurtarın.

Hocam bari siz yapmayın Allah aşkına . Sanal Dünyada hiçbir şeyin güvenliği %100 değil . Daha doğrusu Dünyada bile hiç bir şey %100 güvenilir değil.

Ne kadar güvenlik o kadar Saldırı potansiyelini arttırır. Dünyanın her yerinde , her ülkesinde - bakanlığı , bankaları , polis ve askeri birlik vb. birçok yer sürekli hacklenmekte...

En ufak bir açığa bakar bu işler. O yüzden '' kimse girip çıkamaz '' denmesi öyle kolay olmasa gerek.

Örneğin ; Ben bütün bilgilerimi - üyelikler , hesaplar , kart noları vs. - bir dosya zarfında , Assasin's Creed : Brotherhood Codex Edt. sandığında saklıyorum

vay be o kadar aradım bulamamıştım,yandın olum sen

• Bir tane bilgisayarın olur onda bütün müşterilerinin bilgileri saklarsın internete bağlamazsın ucuz netbook lar bile bu işi görebilir.HAdi imkanın yok diyelim müşterilerinin bilgilerini bir harddiskde saklarsın yada parça parça saklarsın ulaşsa bile hepsine ulaşamaz.Hiçbiri işe yaramaz diyorsan yanına sağlam networkcu tecrübeli bilgisayar mühendisi alırsın.
    Ama bu işi 700 tl'ye yanında çalıştırdığın ofisboyunun bilgisayarına güvenirsen bu duruma düşersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

Hesapların bulunduğu bilgisayardan internete girmezsek olur bitermiş? Peki adam uzaktan o bilgilere ulaşmak istiyorsa ne yapacak? Müşterinin yanından tekrar ofise gidecek tekrar müşterinin yanına gidecek?

O zaman müşterilerinin internet şubesi giriş bilgileri ele geçiriliyor diye bankalarda internet şuıbesi hizmetlerini durdursunlar?

geride kalırsınız. rakipleriniz aya çıkar siz yaya kalır sürüm sürüm sürünürsünüz. Verilerin tutulduğu bilgisayarların internet bağlantısını kesmek yerine biraz paraya kıyıp 3-5 kuruştan kaçmayıp alanında bilgili personellerle çalışılabilir mesela. Ya da mevcut personele sistem güvenlik eğitimi aldırılabilir. Kursa gönderilebilir eğittirilebilir. Ama bunlar para tutar. Para her zaman müşterilerin şahsi bilgilerinden daha önemlidir.

Benim yorumlarım desteklediğim için değil zaten. Bu kadar basit bir işleme "anaaa biz bunu niye daha önce düşünemedik la" gibi bir tepki geldiği için.

aynen bende öyle tepki geldiği için yazdım. çok yanlış bir düşünce o. Teknolojiden kaçmak demek olur ki zararlarını anlatmak için kitap yazsan ciltlerce yine bitiremezsin. Bizim ülkemizde maalesef hakim bir düşünce yapısı ve bu düşünce yapısının kesinlikle değiştirilmesi gerekiyor.

• Biri daha yazmış ama tekrar edeyim.Linux kullanmak bir çözüm olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewee1212

Biri daha yazmış ama tekrar edeyim.Linux kullanmak bir çözüm olabilir.

Kesin çözüm olmaz sadece daha az kişinin hedefi olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 27 Haziran 2012; 15:56:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

quote:

quote:

İşini güvenli şekilde yapan hiçkimse bu şekilde dolandırılmaz. Çok önemli bilgiler tutuyorsanız eğer düzgün bir network kurarsınız kimse girip çıkamaz. Ayrıca modem aracılığı ile bilgisayara bağlanabilmek için modemin portunun o bilgisayara yönlendirilmiş olması lazım. yoksa uzaktan bağlantı kuramazsınız. Adam bunu yapabilecek kadar içinize girmişse zaten bir zahmet siz parayı gönderin bilgilerinizi kurtarın.

Hocam bari siz yapmayın Allah aşkına . Sanal Dünyada hiçbir şeyin güvenliği %100 değil . Daha doğrusu Dünyada bile hiç bir şey %100 güvenilir değil.

Ne kadar güvenlik o kadar Saldırı potansiyelini arttırır. Dünyanın her yerinde , her ülkesinde - bakanlığı , bankaları , polis ve askeri birlik vb. birçok yer sürekli hacklenmekte...

En ufak bir açığa bakar bu işler. O yüzden '' kimse girip çıkamaz '' denmesi öyle kolay olmasa gerek.

Örneğin ; Ben bütün bilgilerimi - üyelikler , hesaplar , kart noları vs. - bir dosya zarfında , Assasin's Creed : Brotherhood Codex Edt. sandığında saklıyorum

Dolandırıcılık Lütfen Dikkat

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

quote:

quote:

Dolandırıcılık Lütfen Dikkat

kuzenim olur

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.