Şimdi Ara

Dolandırıcılıkta yeni yöntem - direkten döndüm - (enpara.com ve turk telekom içerir.) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
8
Favori
29.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
145 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Truecaller i yükleyin eger dolandırıcılık icin ariyorlarsa direk bloke ediyor zaten niye ugrasiyorsunuz bu kadar anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı numarayı açmayın arkadaşlar.
    Yaklaşık 2 senedir hiç bir yabancı numarayı açmıyorum hiç biriyle muhattap olmadım.
    Hatta abarttım geçen Vodafone resmi numarasından 4 defa aradı onu da açmadım.

Çünkü bir işim yok. Yarım saat kampanya vs anlatacak ihtiyacım olduğunda bankayı da firmayı da kendim arıyorum.

Zaten tanıdık falansa sonra sms atıyor, "ben XXYZ beni arar mısın" diye...
  • Banka geçenlerde kredi kartı limitimi 12 bine yükseltmiş sanal kart oluşturup alışveriş yapacağım kadar limit koyuyorum mail order yurtdışı falan kapalı yurtdışında isem açıp kapatıyorum geri
    Zaten taksitli alışveriş pek yapmıyorum tek çekim paracard ile genelde
    Geçenlerde ispanyada recharge.com üstünden bakıye yuklerken yanlış girişler yapınca banka kartımı bloke etti şüpheli işlem diye
    Güvenli ödeme telefon onaylı ödeme gibi seçenekleri kullanmak şart

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok geçmiş olsun mutlaka ve mutlaka telefonu açmadan numaraya bakın özellikle 0850 li numara yada herhangi bir numaradan arıyorsalar zaten açmayın mesela garanti bankası için 4440333 numarasını yada türevlerinin aradığından emin olun geri kalan hiç bir numaraya hiçbir bilgi vermeyin
  • Direkten dönmüşsün hocam. Aman deyim Öyle arayanlara yok temassızmış yok bilmemneymiş ordan işlem yapma.

Ben sizi ararım de kapat. Acele işe şeytan karışır. AKlın başka yerde iken ( Yağmurlu hava trafik sıkışıklığı v.s. ) az daha dolandırılacakmışsın.

Geçmiş olsun.
  • Dolandırıcılıkta yeni yöntem mi ? Yöntem de değişiklik yok. Dolandırıcı aynı keriz aynı.
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Sen aradığın zaman sesli yanıt sistemi tabii ki şifreni isteyecek hocam. Zaten olması gereken bu. Aksi takdirde senin kart numaranı bilen biri arayıp her türlü işlemi yapabilir.
  • siz mi arıyorsunuz, karşı taraf mı?

olay bu. Karşı taraf arıyorsa no dan emin bile olsam uğraşmam!

akbank olduğunu bildiğim numara aradı beni,
    sigorta vb bilgi vereceğini söyledi.
    önce güvenlik için dedi, anne kızlık...

susturdum, siz dalga mı geçiyorsunuz, ben bir talepte bulunmuyorum, kendi kendinize arayıp güvenlik sorusu sormak nedir dedim, vereceğiniz bilgiyi direkt verin dedim, , veremeyiz öyle dediler, şaka mısınız diyip kızıp kapattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _FaCtS_ -- 1 Ocak 2020; 19:21:37 >
  • Adamlar da dolandırmak için baya bi uğraşmışlar

• beni arayan gerçek bankalar bile pişman oluyor, sizin olduğunu doğrulamamız için anne kızlık soyadından bir harf istiyorlar ben başlıyorum bunlara dolandırıcı demeye sonra kem küm numaraya bakın falan diyip kapatmak zorunda kalıyorlar
  • Bankalar, operatörler veritabanlarını “pay la şı yor” para karşılığında numaralarınızı firmalara, belli belirsiz şahıslara veriyorlar. Adınıza gelen birçok reklam mesajı ya da üst düzey (konudaki örnek olay gibi) dolandırıcılık girişimlerinin sebebi de bu.

• yıl olmuş 2020 hala şifre veren var şaka gibisiniz
  • emekli banka müdürü olarak tavsiyem sizi arayanlarla kesinlikle muhatap olmamanızdır, Hiç bir banka işlem yapılması için sizi aramaz, şifre ve diğer güvenlik bilgilerini size sormaz.

call center çalışanları bankaların taşaron çalışanlarıdır, dikkat ederseniz "sizi xxxxx banka adına xxxxx kurumundan arıyoruz derler.

8 banka ile internet ve kredi kartı üzerinden çalışmam var hepsinin de telefon numaraları telefonumda kayıtlı olmasına rağmen arandığımda xxxxx banka tarafından arandığımı bilmeme rağmen güvenlik bilgisi paylaşımı kesinlikle yapmam çünkü bilgisayar üzerinden sanki o numaradan aranıyormuşum gibi yanıltılabileceğimden telefon görüşmesini sonlandırıyorum.

bir de gelen maillerde ki linke tıklayarak işlem kesinlikle yapmayın
  • jorge kullanıcısına yanıt
    Banka güvenlik uygulaması olarak yeni kartlarınızı yeni kart numarası ile size teslim edecektir eğer talep ettiyseniz ve bence kendinize yeni telefon hattı alın ve yeni mail hesabı açın. Pc deki ve telefondaki tarayıcıları gözden geçirin tüm oturumlardan çıkış yapın, uygulamaların en son sürümünü kullanın, mobil uygulamalarda elektronik alışveriş yetkisini kaldırım kredi kartı limitlerinizi indirin, qr kod ile para çekim yetkisini alın, şubeye gidip yeni telefon numaranızı hesabınıza kaydettirin... bence bunlar yapılmalı.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    ama tabi ceza falan yok her zamanki gibi
  • Buna benzer durumlar için defalarca svcılığa gittim. Suç duyurusunda bulundum. Suç yoktur deyip kapı dışarı ettiler. Bi defa savcılar kıçlarının üstüne oturmuş durumdalar. Ne adlliye ne devlet kurumları buna karşı önlem alıyorlar. Kimse bedel ödemiyor. Valla yapabiksem bende milleti kerkicem. Paramı cebime atıcam ama nasıl yapılır bilmiom. olmayan devletin adı var kendi yok bir ülkedeyiz. Haftada en az 2 telefon alıyorum dolandırıcılardan. Simit satmaktan daha kolay bu iş. İyide getirisi var. Yapabilenler bu işe girsin. Kazanırlar. Fatura bile keserler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 1 Ocak 2020; 22:2:9 >
  • Edit:
    Herkes banka şifre sormaz demiş. Bal gibide soruyor. Yüzlerce kez bana bankalar sordu. Telesekretere bağladılar. Bende tuşladım ve işlemleri gerçekleştirdim. İbneler her haltı yediler bi telesekreterimi taklit edemicekler.
    Geçin bunları. Sorun ortada bi devlet yok. Bizde devlet cebinizdeki parayı haraç ad altında toplayıp köleleştirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 1 Ocak 2020; 22:8:14 >
  • Arkadaşım madem dolandırılmaktan bu kadar korkuyorsun,ne sıkıntılar yaşamıssın neden hala kendı ustune kayıtlı olmayan baska bırıne aıt numarayı kullanıyorsun?
    Bütün bankaların o numaraya kayıtlıymış bide.
    Geceleri nasıl rahat uyuyorsun.
    Sana tavsiye o yakının kimse gidin o hattı önce bi senin üstüne yaptırın.
    En olmadı çok onemlı degılse tum bankalardan o numarayı kaldırt adam gibi temız sıfır bir telefon numarası al hat senin üstüne olsun.
    Böyle sıkıntılı bir dönemde baskasının üstüne olan bir hatla dolaşılırmı ya.
    Hattın senin üstüne olmaması ve birde üstüne üstün bu numaranının tüm bankalara kayıtlı olması zaten başlı başı bir ofsayt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaKnight -- 1 Ocak 2020; 22:26:39 >
  • Aslında savcılar başka kişilerin peşinde koşacaklarına, bu tür dolandırıcıların peşine düşseler öyle güzel yakalarlar ki. Kimin aradığını hemen bulurlar, adresini bulurlar, telefonunu dinlemeye alıp vaşkasını dolandırmaya kalktığında konuşmayı kayda alırlar, arkasından bir güzel gözaltı belgesini polise iletirler. Güm.
    Hakimde bu kadar şikayet ve kanıtla,kendi adamsa, buna bir 8-9 sene geçirir. Herkes rahat eder.

• Korkudan ne yapacağımızı şaşırdık. Şu an İnternete açık iki kart kaldı toplam limit 1000 civarı. Yakında kartları kapatıp dede usulü nakite geçeceğiz heralde. Daha önce iş bankası kart bilgilerim çalınmıştı, internetten 5000 liralık alışveriş yapılmış ama banka sms'leri dört beş saat sonra geldiği için çok kızmıştım. Hadi şüpheli işlem olarak görmedin bari anında sms at da haberimiz olsun. O zamandan beri iş bankasının kapısından geçmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.