Şimdi Ara

Dolandırıcılıkta yeni yöntem - direkten döndüm - (enpara.com ve turk telekom içerir.) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
8
Favori
29.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
145 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Enpara durumunu bilmiyorum ama eşimin telefonu Türk Telekom kendisi yabancı olduğu ve vatandaş olmadığı için telefonunu izinsiz olarak kaç defa Vodafone'da taşıdılar ve bunları yaptıktan sonra ne Vodafone üstüne alınıyor ve Türk Telekom efendim imzanız var diye yalan sıkıyor. Savcılıkta başvurumuz da var ama hala bir şey çıkmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

Sesli kayıt sisteminde tuşlamam şifre güvenilir tamam da diğerinde tuşlarken nasıl bilebiliyorlar ki şifreyi?
    tuşa basınca değişik tonda sesler çıkıyor ya ordan hangi tuşa bastığın anlaşılıyor
  • internet bankacılığımda 2 tane kart gördüm arayıp birini iptal ettirdim
    bankanın açıklamasına göre güya bana gelen kartı kabul etmemişim kurye teslim etmemiş kartı da imha mı etmiş ne yapmış
    e o zaman teslim edilmeyen kart ne diye hesabımda görünüyor
    hemen kapattırdım kaç ay orda durdu bilmiyorum hemen dediğime bakmayın

booooll boll güvenlik açığı var
    en iyisi kartları arada güvenlik gerekçesiyle iptal ettirip yenisini istemek
    ve sanal kart belirleyip limiti günlük belirlemek gün sonunda limit sıfırlansın seçeneğini seçmek
    sanal karttan başka kartla alışveriş yapmamak
    yurtdışı ve internet kullanımına kapalı tutmak
  • Kvkk gereği kişisel bilgilerini kimle paylasıyor Enpara? Bunu bankaya sor mail at. Ben dolandırılsaydım bunu karşılayacak mıydıniz diye de ekle. Senin bilgini korumakla yükümlüler bunu bilmelisin

• quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

oha japonya ne :
    Bana da yapikredi Kredi kartım için Amerika dan bir hotel den 9 dolar çekildiği mesajı gelmişti. İşlemi iptal ve kartı iptal ettirip kartın yenisini almıştım.

• geçmiş olsun... hattı ücreti ne olursa olsun üstünüze alın eğer ki açtırabilirseniz... diğer konulara arkadaşlar değinmiş
  • Geçen yıl enpara kredi kartımla benim başımada gelmişti ve son anda uyanıp ayarı vermiştim telde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefonunuza yüklediğiniz uygulamalara dikkat edin. Aralarında böyle bilginizi çalan ve dışarıya gönderen uygulamalar var. Bilginizi böyle alıyorlar.

Enpara'daki güvenlik açığı yok, kimsenin bilgini paylaştığı yok. Güvenlik açığı olsa, bilgi paylaşımı olsa 2000 lira kart limitli adamın peşine düşmez kimse merak etmeyin.
  • Bankadan arıyorlar zırt pırt.

İşte sigorta için

İşte bireysel emeklilik için

İşte ot için fok için.

Geçen gün arıyor şu bankadan arıyorum felan filan ile görüşebilirmiyim dedi. Hayır dedim. Tekrar sordu. Tekrar hayır dedim. Niye deyince bastım küfürü. Zırt pırt beni rahatsız edemezsiniz. Bankaların ilgili birimine işiniz düşsün yarım saate bağlanamazsınız yeri geldiğinde.

İlk olarak rahatsız edilmezlik ilkesi var.

Diğer husus dolandırılma vakası. İşleminiz için siz arayın bankayı. Mesela bir kaç banka bazı işlemler için kayıtlı numaramdan aramamı istedi. Çok hoşuma gitti açıkçası.

Kontrolü bırakmamaya gayret edin. Bankalarla çalışıyorum. Hiç iyi kurumlar değil.

• Ele7en kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi. soruyor

• jorge kullanıcısına yanıt
    Hattı kullanan kişi ile degistiremezler numarayı falan yok öyle bir dunya. Hat sahibinin bilgileri kimliği olmadan hiçbir şey yapılamıyor.
    Geçmiş olsun umarım çözüme ulaşır

• Benim de başıma evkur icradan arıyoruz dedi bir adam eee buyur dedim borcunuz var ( evkurdan hiçbirşey almadım hatta kapısından dahi girmedim) ama ismimi annemin ismini babamın ismini biliyor doğum tarihimi biliyor ya git allah aşkına dedim lütfen ciddi konuşalım diyor tamam hadi ne borcu 12 bin tl borç varmış indirim olmuş 5 bin liraya düşmüş hemen kredi kartınla ödersem 3500 tl olacakmış Ben de dalgaya başladım tamam dedim kredi kredi kartı bilgilerini alabilirmiyiz dedi tamam dedim 52*********** salladım
    son tarih salladım CVV salladım he birde işlem güvenliği açısından anne kızlık soy adı istedi tamam dedim sonra Kodlayarak Söyleyeceğim tamammı dedim tamam dedi bende kodladım
    Yozgat
    Adana
    Rize
    Rize
    Adana
    Kastamonu Dedim tamam beyfendi teşekkür ederiz dedi dedim bi birleştir
    1 saniye dedi Sonra bana O.....ç dedi kapattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gsaray_uAs -- 2 Ocak 2020; 0:41:20 >
  • Telefonda hiçbir kampanya onaylamam bankamış kartmış gidip şubeden işlem yapacağım diyorum kapatıyorum telefonu

• Güvenlik sorgulaması olayının arkaplanını anlamaya nasıl kafanız basmıyor bende bunu anlamıyorum.

Örnek 1: Siz bankayı herhangi bir vesile ve istekle aradınız. Banka haliyle arayanın siz olduğunu doğrulamadan işleminizi yapamaz. Size ellerinde olan bilgileri sormak zorundadırlar ki bir zaman sonra siz yaptığınız işleme itiraz edemeyin.

Örnek 2: Banka sizi herhangi bir vesile veya işlem için aradı. Arayan zaten bankanın ta kendisi olduğu için size hiçbir bilgi soramaz zira bu kimlik doğrulama uygulamalarının mantığına ters. Her bilginiz zaten sistemlerinde kayıtlı ve kimi aradıklarını biliyorlar. Telefonun ucunda siz yerine kardeşinizde olsa aradıkları kişinin siz olduğu önkabülünü yapmak zorundalar, kimlik teyidi yapmalarıda illegaldir.
    Bu yüzden de bankalar arayan taraf kendileri olduklarında kendilerini riske atan iktisadi işlem yapmaktan imtina ederler. Yasaları bilmek zorundasınız.

Böyle basit bilgilere haiz olmakta herkesin vatandaşlık görevidir. Bilmek zorunda mıyım diye de yırtamazsınız.
    Adam öldürdükten sonra hakime ben yasada suç olduğunu bilmiyordum diyin, sonucu da bana iletirsiniz.

• drgray kullanıcısına yanıt
    hiç fark etmiyor kendileri arasalar bile bir yığın bilgi istiyorlar

arkadaş siz hiç bankaların mh. ile falan görüşmüyorsunuz galiba ?
    hatta geçenlerde bir banka her zamanki sorduklarının dışında bir bilgi istedi ,zınk diye kalakaldım çünkü o soru daha önce hiç sorulmamıştı :)

daha önce dediğim gibi bankalar adeta soy ağacımıza varana kadar bilgi istiyor ama birde utanmadan biz şunları istemeyiz diye kendini kurtarma derdine düşüyorlar ,dolandırıcılar bunları kafasından uydurmuyor ,aksine onları taklit ediyor

hele ki şu zamanda şöyle davrananlar mı var diyerek dalga geçenler dünyadan bi haber olmalı ,bir gün sağlam çarpılınca görecek neler olduğunu
    adamlarda binbir türlü dalavere var ,birinden kurtulsan başka birine düşüyorsun

aksine arayan taraf banka olduğunu söylüyorsa asıl tehlikeli durumlar zaten o zaman oluyor
    ha birde yabancı numarayı açmayın falan diyenler var ama her bankanın operasyon bölümü gibi yerleri ve farklı numaraları var
    misal şüpheli bir durum hissederlerse o numaradan arıyorlar (bazı bankalar) ,tabi birde sizin yaşadığınız yerdeki banka çalışanı dahi bir nedenle arayabiliyor ve biz bu kadar numara içinden hangisi gerçek ,hangisi dolandırıcının numarası olduğunu kesin olarak nasıl bilelim ?

vatandaşlar bununla zor başa çıkabilir ,devlet bu durumlar için ciddi tedbirler almak ve dolandırıcılık suçunun cezasını çok fazlalaştırmalı ki caydırıcı olsun ,hatta zararı karşılaması için mutlaka bir yöntem bulmalı ,diğer türlü yakalansa dahi para yok edilmiş oluyor

• enpara herhalde ucuza eleman çalıştırıyor, işe giren de milletin bilgilerini alıp çıkıyor işten.

ya da sistemleri çok dandik sürekli girip insanların bilgilerini çalıyorlar. sızdırıyor enpara.
  • Senin hiçbir kabahatin yok kardeşim. Dolandırıcı hırsızlar bütün bilgilerini ele geçirmiş paranı çalıyor. Herkes bırakmış hırsızı suçlamayı kurbanı suçluyor. Burda hırsızlar kadar bilgilerini dolandırıcılara kaptıranların veya verenlerinde suçu var. Memlekette hak hukuk kalmamış. Ben artık 0850 numaraları hiç açmıyorum. Devlet resmen donlandırıcılara özel kod üretti. Güya bu numaralar şirketlere verilecekti ve güven telkin edecekti!!!

• Enpara'nın eski güvenilirliği kalmadı zaten. Bir kere şube yok karşında canlı muhattabın yok. Saçma salak sebeplerden hesabını bloke ederler, kartlarından işlem yapılır vs.
    He o kadar şifreyi telefonda girdiğin için evinin adresini kredi kartı limitini bilirler bundan doğalı yok. O şifreyi senin girmemen gerekirdi. Bir kaybın olsaydı banka bunu karşılamayabilirdi. Sonuçta kart bilgilerin çalınıp 3D securtysiz işlem yapılmamış. Senin sms onayınla yapılmış olurdu bütün işlemler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbülü29

Yanlış bilgi. soruyor
    Hangi durumda soruyor acaba bilgi verebilirmisiniz?

• saçma sapan işlere girmişsin. ilk şüpelendiğinden iptal et kartları ve internet girişlerini. sonra kartların gelnice sıfırdan giriş yapardın. başkasının adına hat mı kullanılır bide.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.