Şimdi Ara

DOLANDIRICIYI(gaspçıyı) İFŞA EDİYORUM Edit geldi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
9
Favori
70.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1293 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Plakaya kadar sahte yapacak adam telefon numarası da sahtedir çok büyük ihtimalle patates hat dedikleri alakasız kişilerin üstündedir ama olsun, Savcılığa kesinlikle gidin, geçmiş olsun gelişmelerden haberdar ederseniz çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Olaydan sonra onlara da laf ettim hocam. Sizi okutan dedim. Elektronikçi bilgisayarcı ikisi de. İçini açıp mal gibi bakmaktan başka bir şey yapmıyor.
    Dediğin gibi iyiki hdd yi kendim taktım yoksa yine geçirirlerdi :)
    iyiki youtube var. Ben de lenovo laptop almıştım, çalışmıyor diye 2 kez servise gitti, geldi yine bozuldu. O zaman bimeks batmamıştı, ben de oradan almıştım. dedim 3. kez servise göndermek istiyorum. Neyse yine gitti, geldi. 6 ay sonra yine bozuldu Bu sefer garanti süresi de bitmişti.

Benim olay bundan sonra başlıyor. Gittim tanıdık bilgisayar tamircisine ve aynı zamanda satıcısına gösterdim, bırakın bakarız dediler. adamlara güveniyordum zira ofisin tüm pclerini onlardan almıştık, halen sorunsuz kullanıyoruz. Ama daha önce hiç tamire vermemiştik hiçbir pcyi. Neyse 3 gün sonra aradılar. anakart yanmış, değişmesi lazım dediler. Ücreti laptopun fiyatının neredeyse yarısı. Üstüne işçilik de var. Dedim iade edin.

3 gün geçmesine rağmen gelen giden yok. Adamların dükkanına gittim bu sefer. Dedim hani laptopu getirecektiniz ofise, dediler iş yoğunluğu cart curt. İyi dedim ben geldim işte, verin bilgisayarımı. Bir müddet sonra laptopu getirdi. Bastım tuşuna tık yok. (prize takmamıştım ) dedim bu çalışmıyor? E dediler anakartı yanmış o yüzden çalışmıyor. Teknisyen arkadaşlar rapor hazırladılar, burada her şey açık falan. dedim ben rapor falan anlamam, verin bilgisayarı. Verdiler.

eve geldim , Prize taktım, fanlar vs çalışıyor, ekran gelmiyor. Açtım youtube'u araştırdım, sorun hdddeymiş gibi duruyordu. Atladım vatana gittim kallavi bir ssd aldım, geldim. Taktım çalıştı. HEm de canavar gibi.

Hdd arızasını tespit edememelerine inanmıyorum. Arızayı büyük gibi gösterip benden para koparmaya çalıştıklarına adım gibi eminim.

• Hırsızlığa çok çok çok ağır cezalar verilmesinin vakti geldi de geçti. Her yer hırsız doldu.
  • Get ile cok urun sattim,evden tv bile sattim ancak yine de cok korktugum oluyor bazen bu tur olaylar basilma gelecek diye.
    Arkadaslar benden size tavsiye urun satacaginiz adamin konusmasina,mesajlasirken imlasina bile dikkat ederek az cok nasil biri oldugunu kestirirsiniz.
    Gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polise gitmeden önce gelip konu açmış, ne istiyorsun gidip hırsızların peşine mi düşelim

• Onun bunun çocuğu dolmuş ülke

• Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım, bu dolandırıcıların olmadığı yer yok,aile içinde bile var buradan şunu çıkartmak mümkün; ikinci elde ne kadar dikkatli olursak olalım, bu tipler yine B-C planlarını uygulayacak ve bizleri bir şekilde atlatacaktır..Ben 2. elde artık alış satışı bıraktım.Bir yerde evet, ikinci ele de düşmeden olmuyor herkes sıfır alabilecek güçte olmaz..Ama böyle tatsız şeyler yaşamaktansa, cebimize göre sıfır ürün en azından kafamızı yastığımıza koyduğumuzda rahat rahat uyumamızı sağlayacaktır..UP.
  • Geçmiş olsun adelet umarim yerini bulur !

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi soyluyorum seriatin bitek bu kismini takdir ediyorum. Kessinler ellerini sunlarin. En azindan buyuk vurgun olmadikca ps4 icin fln kimse bu riske girmez.
  • çok geçmiş olsun ama halka açık avmlerde falan alışveriş çok daha güvenli eve çay içmeye girseler daha da kötü olabilirdi Allah korumuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7DF5D07B0

Polise gitmeden önce gelip konu açmış, ne istiyorsun gidip hırsızların peşine mi düşelim
    Internette yeni misiniz hocam? Sosyal medyada ses oluşturmak diye bir sey var bilginiz olsun

• Geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: endurable

Internette yeni misiniz hocam? Sosyal medyada ses oluşturmak diye bir sey var bilginiz olsun

Alıntıları Göster
    Siz kendinizi avutuyorsunuz sadece

• Elden alışverişlerde dikkat edilmesi gerekenler;

1) Tanımadığınız insandan nakit almayın. Düşük bir meblağ aldıysanız tek tek bakıp kontrol edin yada bankamatik'e beraber gidip atm'nin parayı kabul edip etmediğine bakın. Ayıp olur mu diye düşünmeyin.
    2) Avm'nin en üst katında yemek reyonunda oturun konuşun. Alıp kaçamaz, kaçmaya yeltenemez bile.
    3) Asla evinizin yakınlarında konum atmayın
    4) Asla satıcı ayağa gitmez, alıcı gelir bunu unutmayın.

Bunlara dikkat ederseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir.

İyi alışverişler.
  • Bu dolandırıcılık bir tek satıcı için geçerli değil sarı sitede alıcılar da dolandırıcı olmuş

Geçen gün bana birisi telefon etti 1400 TL'lik cihaz için
    IBAN atın paranizi göndereyim ama parayı gönderirken de talimat vereyim ürünü alınca hesabınıza aktarsinlar parayı dedi.

Bende talimatla parayı aktaracaginizi ne bilim belki aktarmadinis dedim .

Nasıl yapalım dedi

Bende İstanbul'a arkadaşıma gondereuim ozaman elden alın dedim almaktan vazgecmenize karşılık ta kapora gönderin dedim kargolayauim birde kargo ücreti odemeyeyim dedim tamam dedi

İstanbul'daki arkadaşın nosunu verdim onunla görüşün diye arayıp da görüşmedi...

Yani satici lar dan ziyade alıcılar kapkaççı olmus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 22 Ocak 2020; 13:22:39 >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Noktası virgülüne dediğin gibi yapılmalı satış ben bu şekilde yapmaya çalışıyorum diğer türlü sıkıntılı emaneti çektimi götündeki donu bile alır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun ama merak ettiğim İlk iş acilen karakola gidip gasp ve hırsızlık suçundan şikayetçi olmadınızmı ? Plaka belli ister kiralık ister sahte olsun araba, plaka var orada sonuçta.
  • Daha dur af çıkıyor. İkinci elden çeri giren olduğunu sanmıyorum ama varsa da çıkacaklar yine. Ülke vahşi batıdan beter oldu kim kime.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serafon

Hırsızlığa çok çok çok ağır cezalar verilmesinin vakti geldi de geçti. Her yer hırsız doldu.
    Devletin başından tut her kademesi hırsız olmuş dostum balık baştan kokar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.