Şimdi Ara

Dolandırıldım Galiba (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: soniczeki

Arkadaşlar içimi dökmeye geldim.

İsim veya şehir vermeyim.
    Ben internet kafede çalışıyorum. Bir gün müşteri konuşurken nereli olduğumu sordu bende şuralıyım dedim. Sonra gitti o adam. Arkada oturan bi müşteri oralımısın dedi bende sizdemi oralısınız dedim ve geçti öyle. Sonra bu adam bir kaç gün sonra geri geldi oturdu neresindensin falan filan sonra konuştuk biraz. Bana dediği yer komşu köydü. Neyse bir kaç gün daha geçti sonra bu adam ne iş yaptığını ve neden burda olduğunu söyledi.

Kendisi doktormuş. Ankara hastahanesinde Yabancı hastalarla ilgileniyormuş. Bana 3 dil bildiğini söyledi. Sonra hayat hikayesini anlatmaya başladı. İşte nasıl doktor olduğunu falan. Eğer herhangi bir hastaneye işin düşerse önce beni ara sonra kaydını yapalım dedi. Tamam sağolun falan dedim.

Adamın anlattığına göre babası hoca yapacakmış buda istememiş kaçmış evden doktor olmuş. Neyse bunu eve gidince aileme anlattım. Böyle böyle biriyle tanıştım hastane konusunda yardımcı olucak hemşerimiz falan dedim. Kimlerden diye sordular ben onu sormamıştım. Adamın dediğini anlattım

"babası hoca yapacakmış ama kaçmış doktor olmuş" dedim aileme. Bizimkiler "aa yoksa şu adamın oğlumu" dedi. :D Anlattılar onlarda adamın dediğiyle tutuyor. Neyse bu adam ameliyat olacakmış parayı denkleştirmiş ve cüzdanında para kalmamış.

Benden utanarak 20 lira istedi. Bende haliyle hiç düşünmeden verdim. Bir kaç gün sonra yeniden geldi ve durumunu anlattı. Şu gün girecem şu gün çıkarım inşallah falan. Benden bi 50 lira daha istedi varsa diye. Bende biraz düşünerek verdim. Hesap nomu istedi. Yoktu yanımda bende banka kartının üstündeki no yu verdim. Neyse bu adam ameliyatını oldu bana dediğine göre. Ben aradım açmadı sonra o çaldırdı.

Neymiş kontörü kalmamış bu telefonun o yüzden çaldırdım dedi. Sonra ameliyat olmuş çıkmayı bekliyormuş. Tamam acelesi yok dedim sonra benden son kez bidaha istedi para :/ Ben şüphelendim tabi bu sefer. Neyse onada tamam dedik (safım bu konuda işte)

Hesap nosunu verdi 20 lira daha yatırabilir misin dedi. Bende gittim 30 yatırdım. Salaklığa bak 100 liraya tamamlayım dedim.

Neyse adam 1 hafta içinde vericem dedi. 1 hafta oldu tabi haliyle aramadı. Ben aradım çaldı açan yok.
    Bana 2 tane telefon 2 tane mail adresi verdi. Hiçbirine ulaşamadım nedense tabi benim tepem attı. Ertesi gün bidaha aradım bu seferde ulaşamadım 2sinede. O gün bugündür bekliyorum.

Bu adam nası biridir çözemedim. Dolandırıcı desek garip geliyor. Enayi yerine koymak denilir heralde.
    Neyse giden para 100 lira bişey değil. 100 lirayla iflas etmem. Ama onun yaptığı resmen insanın duygusuyla oynamak. İhtiyacım var diye para isteyip sonra vermemek. Neyse hikaye budur arkadaşlar. Çok uzattıysam özür dilerim.

Ne yapabilirim çaresizce bekliyorum. 100 lirayı almak için değil bu adamı bulmam gerekiyor.

Ankara hastahanesinde böyle biri yokmuş. Bi tanıdık sayesinde öğrendik.

Elimdeki bilgiler
    -------------------
    Adı soyadı
    2 tane telefon numarası
    hesap numarası
    dükkandaki kamera kaydı
    fotoğraf
    ve google+ hesabı.

Yorumlarınızı eksik etmeyin. :(

Hocam sonuç varmı?

Google profiline göre sizin parayı zencilerle çatur çutur yiyor arkadaş

• TYLER* kullanıcısına yanıt
    Haram zıkkım olsun :)

Sonuç yok umudu kestim. Zaten bidaha böyle bir hataya düşmem. (inşallah)

OHA adamın profiline bakın. :/ Paylaştığı şeylerle kişiliği hiç tutmuyor nedense...

https://plus.google.com/115485064866347960019/posts

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bowser Zeki -- 26 Mart 2014; 16:23:08 >
  • sen iyi 100 lira ile kurtulmussun bana 2 yıl beraber çalıştıgım arkadasım 500 lira geçirdi kardesımın harcını yatırcam dedi 300 lira aldı sonra işten kovuldum dedı 100 verdim sonra geldi faturalarımı odeyemedim kesildi dedi bir 100 daha sonra ne teli açıldı ne gordum ayrıca askere gidicektim o para askerde harçlığım olcaktı aileminde durumu iyi olmadığından çok sıkıntı cektım Allah tan Van a düştümde para sıkıntısı çekmedim doğuya düştüm diye sevindim yani :)
  • Aradan 1 sene geçmiş. :D Bu kişi evlenmiş ve karısının facebook hesabını buldum.

Biraz mesaj atayım bakalım neler olcak.

Edit: Kendi hesabı da varmış. Ona da bir mesaj attım bakalım.

Amacım biraz dalga geçmek. Zaten olan olmuş parada gözüm yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bowser Zeki -- 18 Ocak 2015; 17:52:51 >
  • doktor olan bir insan nasıl borç ister anlamıyorum. o kadar paraya ihtiyacı var madem gitsin bankadan alasını çeker
  • quote:

Aradan 1 sene geçmiş. :D Bu kişi evlenmiş ve karısının facebook hesabını buldum.

Biraz mesaj atayım bakalım neler olcak.

Edit: Kendi hesabı da varmış. Ona da bir mesaj attım bakalım.

Amacım biraz dalga geçmek. Zaten olan olmuş parada gözüm yok yani.

bence böyle küçük işlerle uğraşan insanlarda küçük insanlardır bir şey olmuş bitmiş o adamın ne kadar küçük bir insan olduğunu görmüş oldunuz şimid aradan 1 yıl geçmesine rağmen adamı takip etmek komplo teorileri kurmakta sizi küçültür bu benim görüşüm hem kafanızı yorduğunuza değmez ben şuan üniversite okuyorum lisede arkadaşım demiştiki işte eve giderken markette bişi alacam para evde kalmış şimdi git gel yapmim yarın san getirim demişti bozuk yok diye 50 verdim ki düşünün lise öğrencisi olarak normalde koyması lazım bana ama hiç takmıyorum ha şimdi anlattığına göre içinde kalmış diyeceksiniz kesinlikle içimde bir şey kalmadı sadece örnek olsun diye anlatıyorum bu karşı tarafın ne kadar küçük bir insan olduğunu gösterir bu sayede insanların kalitesini daha rahat anlayabiliyorum birisi borç istedimi asla çevirmem çokk büyük miktarlar olmadıkça o adamın kalitesini anlamanın kolay bir yoludur 50-100 lirayla kimse batmaz yada çıkmaz hem verdiğiniz para sadakadan farksız sonuçta siz bunu yardım amaçlı verdiniz ha şuan yıllarca tanıdğım arkadaşlarımla bazen 500-1000 liramı adamın hesabına attığım günlerimde olmuştur benim kartım ynaımda olmadığı için ki hiçte sıkıntı yaşamadım arkadaşın maaşını çekmişliğimde vardır götürüp vemrişliğim böyle ufak meblağlarla hangi insanları yanınızda tutup hangilerini uzaklaştırmanız gerektiriğni rahatlıkla öğrenebilirsini

ha sizinki arkadaş değilmiş yeni bir insan ama dediğim gibi karşı tarafın konumuna düşmekten başka bir işe yaramaz bu işin 1yıl sonra hala peşine düşmek

• 3 dil bilen, doktorun internet kafede işi ne? yanlış anlama... gerçek bi doktor olsa paraya para demez teknolojiyi son deminden takip eder.İnternet kafede işi olmaz...
  • Yok takip etmiyordum tesadüfen gördüm biraz uğraşmak istiyorum tabi dönüş yaparsa.

@2014ygslysşampiyonu

Ya oda benim salaklığım işte. :D profilinde doktor yazmıyor zaten "sağlık" yazıyor.
    @kadobay

Hatta paylaşıyorum kimin olduğunu buyrun. Paylaştığı şeylere bakın anlarsınız.

https://www.facebook.com/adem.ugurlu.522

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bowser Zeki -- 19 Ocak 2015; 0:15:58 >

• quote:

Yok takip etmiyordum tesadüfen gördüm biraz uğraşmak istiyorum tabi dönüş yaparsa.

@2014ygslysşampiyonu

Ya oda benim salaklığım işte. :D profilinde doktor yazmıyor zaten "sağlık" yazıyor.
    @kadobay

Hatta paylaşıyorum kimin olduğunu buyrun. Dış paylaştığı şeylere bakın anlarsınız.

https://www.facebook.com/adem.ugurlu.522

harbiden paylaşımları anlattığınız kişilikle bağdaşmıyor garip bir durum takipteyim bakalım ne olacak

• 5.6 sene önce dayımın beyaz eşya dükkanı vardı ziyarete gittim. Bir müşteri geldi iyi giyimli konuşmasını bilen biri. Çamaşır makinesi aldı parasını nakit verdi. Dayımda araba kapıda iki dakka götürsene dedi. Yerde yakındı. Adamla yolda giderken sohbet ettik. O zaman iphone telefonlar yeni cıkmış. istersen sana ve dayına ve yurt dışından ucuza getireyim. Bende dayımla konuşmam lazım dedim. Neyse makineyi cıkardık ben bağlantılarını yaptım. Adamın evde çok tatlı bir küçük kızı ve karısı vardı. Ataköy 5 kısımda oturuyorlardı.
    İşimiz bitti dedi senle gelip dayını ikna edelim diye.. Ulan dedim ne iyi adam. Dükkana geldi dayımı ikna etti 200 TL para istedi bizde sevinerek verdik ve adam gitti. 6 sene oldu hala haber alamadım :)
    Adamı hiç bulamadım numarası vardı aradım küfür ettim falan. Oturduğu sitenin önüne gittim bekledim saatlerce gelir diye. Evine de hiç dikkat etmedim. Öyle gitti anlayacağınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saylan kullanıcısına yanıt
    Zaten iyi tiplerden çıkıyor nedense :D
  • Hocam daha fazla yaymamanızı öneririm ,zira adam eğer dolandırıcı değilse hakka girmiş olursun , eğer dolandırıcıysa da bu konuda şöyle bir ayet var :"Kim dünyada bir Müslüman kardeşinin ayıbını örterse, Allah da o kimsenin dünya ve ahirette ayıplarını örter. "

• quote:

Orijinalden alıntı: mentalhawkk

Hocam daha fazla yaymamanızı öneririm ,zira adam eğer dolandırıcı değilse hakka girmiş olursun , eğer dolandırıcıysa da bu konuda şöyle bir ayet var :"Kim dünyada bir Müslüman kardeşinin ayıbını örterse, Allah da o kimsenin dünya ve ahirette ayıplarını örter. "

Hocam bu ayıp değil, kul hakkı. İkisinin ayrımının iyi yapılmasını rica edeceğim. Yaysın, yaysın ki başkaları da yanmasın. Kim bilir kaç kişiye aynı numarayı yapmıştır.
  • Tamam haklısınız da , ya öyle değilse gerçekten ?

• Sonuçta benim hakkıma girdi. Ben derdimi anlatmayayım mı? Belki öyledir belki değildir ben paylaşıyım burdan birilerine yanaşırsa dikkatli olur en azından.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.