Şimdi Ara

Dolandırıldım Galiba

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İsim veya şehir vermeyim.
    Ben internet kafede çalışıyorum. Bir gün müşteri konuşurken nereli olduğumu sordu bende şuralıyım dedim. Sonra gitti o adam. Arkada oturan bi müşteri oralımısın dedi bende sizdemi oralısınız dedim ve geçti öyle. Sonra bu adam bir kaç gün sonra geri geldi oturdu neresindensin falan filan sonra konuştuk biraz. Bana dediği yer komşu köydü. Neyse bir kaç gün daha geçti sonra bu adam ne iş yaptığını ve neden burda olduğunu söyledi.

Kendisi doktormuş. Ankara hastahanesinde Yabancı hastalarla ilgileniyormuş. Bana 3 dil bildiğini söyledi. Sonra hayat hikayesini anlatmaya başladı. İşte nasıl doktor olduğunu falan. Eğer herhangi bir hastaneye işin düşerse önce beni ara sonra kaydını yapalım dedi. Tamam sağolun falan dedim.

Adamın anlattığına göre babası hoca yapacakmış buda istememiş kaçmış evden doktor olmuş. Neyse bunu eve gidince aileme anlattım. Böyle böyle biriyle tanıştım hastane konusunda yardımcı olucak hemşerimiz falan dedim. Kimlerden diye sordular ben onu sormamıştım. Adamın dediğini anlattım

"babası hoca yapacakmış ama kaçmış doktor olmuş" dedim aileme. Bizimkiler "aa yoksa şu adamın oğlumu" dedi. :D Anlattılar onlarda adamın dediğiyle tutuyor. Neyse bu adam ameliyat olacakmış parayı denkleştirmiş ve cüzdanında para kalmamış.

Benden utanarak 20 lira istedi. Bende haliyle hiç düşünmeden verdim. Bir kaç gün sonra yeniden geldi ve durumunu anlattı. Şu gün girecem şu gün çıkarım inşallah falan. Benden bi 50 lira daha istedi varsa diye. Bende biraz düşünerek verdim. Hesap nomu istedi. Yoktu yanımda bende banka kartının üstündeki no yu verdim. Neyse bu adam ameliyatını oldu bana dediğine göre. Ben aradım açmadı sonra o çaldırdı.

Neymiş kontörü kalmamış bu telefonun o yüzden çaldırdım dedi. Sonra ameliyat olmuş çıkmayı bekliyormuş. Tamam acelesi yok dedim sonra benden son kez bidaha istedi para :/ Ben şüphelendim tabi bu sefer. Neyse onada tamam dedik (safım bu konuda işte)

Hesap nosunu verdi 20 lira daha yatırabilir misin dedi. Bende gittim 30 yatırdım. Salaklığa bak 100 liraya tamamlayım dedim.

Neyse adam 1 hafta içinde vericem dedi. 1 hafta oldu tabi haliyle aramadı. Ben aradım çaldı açan yok.
    Bana 2 tane telefon 2 tane mail adresi verdi. Hiçbirine ulaşamadım nedense tabi benim tepem attı. Ertesi gün bidaha aradım bu seferde ulaşamadım 2sinede. O gün bugündür bekliyorum.

Bu adam nası biridir çözemedim. Dolandırıcı desek garip geliyor. Enayi yerine koymak denilir heralde.
    Neyse giden para 100 lira bişey değil. 100 lirayla iflas etmem. Ama onun yaptığı resmen insanın duygusuyla oynamak. İhtiyacım var diye para isteyip sonra vermemek. Neyse hikaye budur arkadaşlar. Çok uzattıysam özür dilerim.

Ne yapabilirim çaresizce bekliyorum. 100 lirayı almak için değil bu adamı bulmam gerekiyor.

Ankara hastahanesinde böyle biri yokmuş. Bi tanıdık sayesinde öğrendik.

Elimdeki bilgiler
    -------------------
    Adı soyadı
    2 tane telefon numarası
    hesap numarası
    dükkandaki kamera kaydı
    fotoğraf
    ve google+ hesabı.

Yorumlarınızı eksik etmeyin. :(

• çok geçmiş olsun kardeş. Senin yaptığına ben bu devirde "İnsanlık" derim ama keşke 3. sefer olmasaydı (önemli olan miktar değil genede inanmış olman.)
    Adam ödeyecek olsa doktor olsa sana parayı çoktan verirdi.
    Büyük ihtimal verdiği isim ve telefon numaraları başka birine aittir.

Elindeki bilgilerle bir polis karakoluna gidersen adamı bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelofthenirvana

çok geçmiş olsun kardeş. Senin yaptığına ben bu devirde "İnsanlık" derim ama keşke 3. sefer olmasaydı (önemli olan miktar değil genede inanmış olman.)
    Adam ödeyecek olsa doktor olsa sana parayı çoktan verirdi.
    Büyük ihtimal verdiği isim ve telefon numaraları başka birine aittir.

Elindeki bilgilerle bir polis karakoluna gidersen adamı bulabilirsin.

Yani adamda dolandırıcı tip yok. Doktor olduğuda belli zaten konuşmalarıyla. Belki başına bişey gelmiştir diye bekliyorum. Birazcık daha zaman geçsin ailesine ulaşmaya çalışıcam. Zaten köy küçük bulunur.
  • Sen boşuna duruşuna, konuşmasına bakma. Dünya değiştikçe dolandırıcılığın şekli de değişiyor. Nasıl son zamanlarda ortaya çıkan "telefonunuz terör örgütü tarafından ele geçiirilmiş" veya "şu olmuş, bu olmuş" diyerek insanlarla yüksek diksiyonlu konuşarak onları bu şekilde tavlayanlar varsa bu da öyle bir şey işte. İşin ilginci sen hala tam emin değilsin dolandırıcı olduğuna. Ulan bir doktor hiç tanımadığı birinden 20 lira, 30 lira dilenecek duruma düşebilir mi? Realist olalım düşmez. Adamın banka hesabı vardır, kredi kartı vardır, ne bileyim kredili mevduat hesabı bakiyesi vardır. Hiç olmazsa gider diğer doktor arkadaşlarından, iş çevresinden falan yardım ister. Adam seni o kadar güzel tavlamış ki sen onun seni dolandırabileceği ihtimalini bile çekinerek sorguluyorsun. Bundan sonra olacakları söyleyeyim, sen bir şekilde o adamı bulacaksın, adam yine kendini ezik, mağdur göstererek seni yine aynı şekilde tavlamaya çalışacak. Sakın ona inanma, al paranı. Vermiyorsa hakkını hukuki ya da hususi yollardan ara :) Geçen ay iki genç ile karşılaştım, şiveleri buralı değildi Erzurumlu olduklarını söylediler. Dediler ki abi ekmek alacağız buraya çalışmaya geldik paramız yok para verir misin. Dedim peki gelin benimle size bakkaldan ekmek alacağım. Geldiler sonra ekmek değil de bisküvi de olur dediler tamam dedim işte aldım bunlara bir kaç bisküvi. Bir de utanmadan çay parası da verir misin dediler önce ohoo dedim zaten işsizim ben :) sonra giriştik bir işe verelim dedim bari 2 lira verdim. Yani demek istediğim madem yardıma muhtaç biri var, gidip ona para bayılmayacaksın para ile her şey yapılır. Sana gelen kişi hasta mı ameliyat mı olacak, gel seninle hastaneye beraber gidelim diyeceksin, gitmiyor mu kem küm mü ediyor o zaten dolandırıcıdır. Karşına biri çıktı açım mı dedi cebine para koymayacaksın gel senin karnını doyurayım diyeceksin tabi eğer yardım etmek istiyorsan.

• hocam kusra bakmada adam doktor olsa 100 lira mi bulamiycak ? 3. kere para gondermek olmaz bide telefondan yapmis bunu fatura odiycem vs deyip ilk seferden sonra vermeseydin hadi ilk sefer oyle gitmis olsa bile.

adami bulsanda yasal olarak hic bisey yapamazsin kendi rizanla verdin parayi.
  • şikayet et polise ver ama bekle biraz daha
  • BEnim de yıllar önce başıma geldi. Akşam 9-10 gibi mesaideydik. Şirketin güvenlik görevlisi geldi "abi babam rahatsızlanmış memlekete gidecem bi 50 lira verebilir misin dönünce vereyim." dedi. Ben de şüphelenmedim insanlık hali dedim ama kredi kartı kullandığımdan pek nakitim olmuyordu 20 lira vardı onu verdim.

Sonra adam yok oldu. Hani dedim babasının durumu falan... memleketten döner herhalde görürüm.Sonra başka bir güvenlikçiye sordum "abi o işten ayrıldı, bir ay oluyor neredeyse" demez mi ?

Neyse çok bir para değildi zaten. İhtiyacım var, geri ödeyecek durumum yok dese yine verirdim. Ama enayi yerine konmak zoruna gidiyor adamın...

Geçmiş olsun diyelim. Burada telefon sahtekarlığına 80.000TL kaptıran bir doktor var. Yatıp kalkıp şükretmek lazım :) Ama bir doktorun paraya ihtiyacı olursa da iki kere düşünmek lazım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oha 100 lıraya aç birisini doyursan o doktordan daha fazla sevap alırdın
  • hikayeyi güzel hazırlamışssın soluksuz okunur aferin film çıkar,sanarist yeteneği var sende bravo
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

hikayeyi güzel hazırlamışssın soluksuz okunur aferin film çıkar,sanarist yeteneği var sende bravo

Koptum
  • Bir hikaye vardır yeğen bilir misin?

Hayatını hasatla kazanan köylü bir gencin hikayesi bu. Bir gün pazarda denk gelip almak için can attığı atı 1 yıl sonra satan kişinin köyüne gidip satın alan gencin acı hikayesi.

Bu genç; borçla, tüm yıl boyunca çeşitli çilelerle denkleştirdiği parayı verip satın almıştır bu atı. Çok mutludur. Dönüş yolundadır. Hava kararmıştır. Kaybolmamak için sabahlamaya karar verir. Ateşini yakar, azığını çıkartır tam yiyecekken ışığı gören bir misafir gelir.

Kendisi gibi yolcu olduğunu söyler misafir. Arkadaş olmak istediğini söyler.

Yemeğini, yatacağını, yakıtını paylaşır. Yerler muhabbet ederler ve uyurlar.

Genç sabah kalktığında ise misafirin atıyla birlikte ortadan kaybolduğunu görür.

Ellerini kadırır ve hırsıza hitaben; Arkadaş yemeğimi istedin yedirdim, bunda değilim. Misafir ettim yatağımı paylaştım bunda değilim. Beraber ısındık yakıtımı paylaştım bunda da değilim. Arkadaş sen benim merhametimi çaldın. Ben bundan sonra bana her gelen misafire kötü düşüncelerle bakacağım. Acaba hırsız mı gözüyle bakacağım demiş ve dua etmiş; Allah'ım sen benim merhametimi alma diye dua etmiş.

Yani diyeceğim o ki; penguenler çok yalnız.

• quote:

Orijinalden alıntı: 津波

Bir hikaye vardır yeğen bilir misin?

Hayatını hasatla kazanan köylü bir gencin hikayesi bu. Bir gün pazarda denk gelip almak için can attığı atı 1 yıl sonra satan kişinin köyüne gidip satın alan gencin acı hikayesi.

Bu genç; borçla, tüm yıl boyunca çeşitli çilelerle denkleştirdiği parayı verip satın almıştır bu atı. Çok mutludur. Dönüş yolundadır. Hava kararmıştır. Kaybolmamak için sabahlamaya karar verir. Ateşini yakar, azığını çıkartır tam yiyecekken ışığı gören bir misafir gelir.

Kendisi gibi yolcu olduğunu söyler misafir. Arkadaş olmak istediğini söyler.

Yemeğini, yatacağını, yakıtını paylaşır. Yerler muhabbet ederler ve uyurlar.

Genç sabah kalktığında ise misafirin atıyla birlikte ortadan kaybolduğunu görür.

Ellerini kadırır ve hırsıza hitaben; Arkadaş yemeğimi istedin yedirdim, bunda değilim. Misafir ettim yatağımı paylaştım bunda değilim. Beraber ısındık yakıtımı paylaştım bunda da değilim. Arkadaş sen benim merhametimi çaldın. Ben bundan sonra bana her gelen misafire kötü düşüncelerle bakacağım. Acaba hırsız mı gözüyle bakacağım demiş ve dua etmiş; Allah'ım sen benim merhametimi alma diye dua etmiş.

Yani diyeceğim o ki; penguenler çok yalnız.

Durum daha güzel anlatılamazdı heralde. Özellikle son cümle tam uymuş. Şimdi ben bidaha böyle bişey gelirse başıma güvenmicem kesinlikle. Gerçekten yardıma ihtiyacı olsa bile o düşünceye kapılıp yardım etmicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bowser Zeki -- 15 Ocak 2014; 12:10:04 >

• Kardeş bırak boşver 100TL için. Başkasına da duyurma. Toplum içindeki güvenin azalır. Otoriten ve karizman azalır. Alaya maruz kalabilirsin.

Ört gitsin bu konuyu.
  • bir ihtimal üniversiteyi yeni bitirmiştir, öğrenci açlığından kurtulamamıştır.. başka türlü 20 tl borç istemezler
  • Tamam hocam sağolun. Buda ders olur bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oslun

bir ihtimal üniversiteyi yeni bitirmiştir, öğrenci açlığından kurtulamamıştır.. başka türlü 20 tl borç istemezler

Adam 30-40 arası yaşlarda :D
  • internet kafede takılan doktor ?
    boşver hocam giden 100 lira olsun senden 100 lira ama çok deha değerli bi tecrübe kazanırsın o adam da senin 100 liran için bayağı bi bronzlaşır öbür tarafta
  • Hocam devamını merak ettim gelişmeleri yazar mısın ilerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet kafeye neden geldiğini falanda anlattı o kadar ayrıntılı yazmadım. Alırız zaten her türlü öbür tarafta :D

@karapapakk

Yazarım.

@yürüyenmerdiven
  • karapapakk K kullanıcısına yanıt
    hocam nickiniz ilgimi çektide memleket nere acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.