Merhaba arkadaşlar, 25 Aralık tarihinde Gürcistan`dan iPhone 14 Pro satın aldım, bildiğiniz üzere taxback den dolayı telefonu poşete zımbalayıp veriyorlar. Sınırı geçip vergi iadesi alana kadar açmamamız gerektiğini söylüyorlar vsvs. Benim başıma gelen olay tam olarak şu: Ben vergi iademi alıp Ankaraya dönünce telefonu açıp kurmak için ülkeyi ve dili seçtikten sonra telefon kurulum ekranında iken birden "It may take a few minutes to activate your Device" yazısı çıkıyor ve daha sonrasında "Confirm Your Phone Number" diye bir ekranla karşılaşıyorum ve ekranda ise Verizon a ait bir Amerikan telefon numarası ve açıklama ile karşılaşıyorum. Numarayı tanımıyorum ve numaranın sahibinin PIN kodu veya numara sahibinin SSN inin son 4 hanesini bilmediğim için o adımı geçip telefonu aktive edemiyorum. İnternette ve donanım haberde ne kadar araştırdıysam da sanırım Türkiye den kimsenin başına böyle bir olay gelmemiş gibi görünüyor. Apple servisi ile görüştüğümde ise bu IMEI numarasına Türkiye de parça desteği olmadığından dolayı ücretli veya ücretsiz işlem yapamayacaklarını söylediler. Sizlere sorum sizce dolandırıldım mı veyahut başına böyle bir olay gelen var mıdır, ne yapmamı önerirsiniz? |
[DOLANDIRILDIM MI?] iPhone 14 Pro-Gürcistan-YARDIM!
-
-
Muhtemelen sim kilitli cihaz satmışlar. Arkasında model no olur oradan bir kontrol edip S/N sorgulatsaydınız keşke.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
iade edebilme durumu var mı acaba? 15 gün geçmedi diye biliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kontrol ettiğim zaman lütfen aygıtınızı etkinleştirin diyordu zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pudgeafkbeyler -- 3 Ocak 2023; 2:4:20 > -
Telefonu alırken tercüman yardımıyla kalabalık bir grup olarak almıştık, faturada numaraları var fakat Gürcüce (ben bilmiyorum), İngilizce (onlar tek kelime bilmiyor) olunca şimdi gitsem uçakla geri git gel bana 7k uçak parasına mal olucak ve açıkçası arayıp kesin değiştiriceklerini veyahut iade alacaklarını bilmeden böyle bir kumara girişmek bana daha pahalıya mal olabilir.
-
Türkiye’den alsan hiç böyle şeyler yaşamayacaktın. Durduk yere dert sahibi oldun. Kâr edeyim derken eldekinden de oldun.
Sim kilitli cihazlar gevey ile açılabiliyordu en son. Bir araştırın derim.
Telefonu Simkartsiz Verizon anladigim kadariyla, bu Telefonlar Amerika disinda kullanilamaz diye biliyorum.
-
Gurcistan cihaz yetiştiremediği için sağdan soldan başka ülkelerden cihaz alıp satma işine girdi bu süreçte. Japonya cihazı bile sattılar ki bizim aldığımız cihazlarda japonya cihazı çıktı. Sorun yaşamadık tabi. Size sim kilitli bir cihaz satılmış yüksek ihtimal. Sadece o oparatör ile kullanılabılen bi cihaz böyle bişeyler vardı. Bence en ucuz yoldan tekrar gürcistan yolunu tutun derim. Aldığınız mağaza zoomer falan sa bi mail bişey atmayı deneyin bir ön bilgi almaya çalışın iletişim bilgileri illaki sitesinde vardır. Geçmiş olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
en iyisi iade etmek, başka yolu yok
ne oldu, bir gelişme var mı ?
hangi mağazadan aldın?
-
Verizon cikiyorsa amerikadan kampanyayla bir sekilde alinip gurcistana gitmis telefon...
Verizon hattinin sahibinin telefonun full fiyatini odeyip telefonu unlocklattirmasi lazim Verizon uzerinden. Fakat yakin zamanda $800-1000 gibi takas indirimi veriyorlardi, yuksek ihtimal biri eski iphone 6-7-8 biseyler verdi telefon ucuza geldi, el altindan ucuza salladi birilerine bir sekilde gurcistana geldi telefon. Ara ki bulasin...
Belki bir ihtimal Verizon kullanici destegi arayip cozmeye calisabilirsin ama kolay gelsin
-
ürün zoommer den mi alındı ?
-
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Verizon tarafından kontrat ile satılan bir cihaz satın almışsın. Adam bildiğin 40-50$ peşinatla alıp mağazaya itelemiş. Mağazaya nasıl olduysa gelmiş o cihaz kasıtlı dolandırdıklarını sanmam seni şimdi senin yerinde başkası olsa dönüp orda kanlı bıçaklı kavga da edebilir bu riski alacaklarını sanmam ama hataları çok büyük. Bir şekilde o cihaz oraya gelmiş.
3 seçeneğin var şu anda,
- cellunlocker.net önceki yıllarda güvenilirdi, öncesinde müşteri hizmetleri ile görüş IMEI numarasından açabilirler mi önce kontrol ediyorlar direk paranı almıyorlar. Ama babamın oğlu değil tabi ben kefil olamam. Bu tarz sitelerin önce güvenilirliğini iyi araştırıp şansını deneyebilirsin.
- Direk Verizon ile görüşüp (sağlam bir ingilizce gerekli) başına gelen durumu anlatıp kontrat bozma bedelini hesaplatıp ödeyip açtırabilirsin. Üstte verdiğim metod, aynı işi illegal-legal karışımı yollarla daha ucuza yapıyor.
- Çok eskiden iphone 4s zamanlarında "Gevey" kullanırdık. Sim kartın altına metal bir board takıyorsun. O parça telefonu taktığın kart Verizon sim kartıymış gibi kandırıyor. Ama sendeki Amerika modeli olduğundan fiziksel SIM yuvası olmadığını varsayıyorum, bu metod senin için geçerli değil o yüzden. Zaten olsa da çok sıkıntılı, VoLTE-VoWIFI hiç biri çalışmıyor.
-
https://www.youtube.com/shorts/aEsjo51ehiw?feature=share
Buna benzer bir durum seninki de
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aldığım yere whatsapp tan ulaştım imei numarasını istediler 48 saat içerisinde haber vereceklerini ve telefonu kullanabileceğimi söylediler, bekliyorum
-
Lokal bir iş merkezindeki bir dükkandan aldım, isimleri Geo Mobi.
-
evet benziyor, fakat benim cihaz gayet çalışır vaziyette sadece verizondan numara üzerine alındığından dolayı telefonu onaylamamı istiyor.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
|
Benzer içerikler
- iphone alarm sesi kısma
- telefoncudan yurtdışı iphone almak
- iphone arama tuş sesi kapatma
- siri konuşmuyor
- apple kimliğindeki parayı karta aktarma
- iphone 14 ekran yenileme hızı
- apple müzik öğrenci
- iphone 15 batarya kaç mah
- şeffaf kılıf beyazlatma
- iphone 13 pil kaç mah
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X